Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Hyr din bil på Kanarieöarna - boka online!

Via annonslänkarna här nedanför hittar du erbjudanden om var och hur du kan boka en hyrbil under din semester på Kanarieöarna.

Några viktiga trafikregler i Spanien
Att köra och tala i mobiltelefon är förbjudet och blir mycket dyrt om polisen ertappar dig. Detta är bara ett exempel på trafikregler som är viktiga att veta när du hyr bil. Här följer några viktiga trafikregler du bör lägga på minnet.

Hastighetsgränser och mobiltelefon
På motorvägen 120 km/t, på landsbygden 50 km/t, vägar med två eller flera filer 100 km/t, alla andra vägar 90 km/t. Det är förbjudet att använda mobiltelefon för den som kör. Höga bötesbelopp, upp till 300 euro

Alkohol
Maximum tillåten promillehalt är 0,5 % vilket motsvarar ca två öl. Rekommendationen är att över huvud taget inte dricka om du ska köra. Under senaste åren har trafikövervakning med alkotest fått hög prioritet.

Varningstriangel och säkerhetsbälte
Det är lag på att ha två varningstrianglar och två reflexvästar i bilen. Om bilen får motorstopp eller om du hamnar i en trafikolycka, ska du sätta en triangel framför och en bakom bilen. Lag att bruka säkerhetsbälte i fram och baksäte.

Handikapparkering
Du kan använda ditt parkeringstillstånd som utfärdats i Sverige. Markerade parkeringsplatser för dig som har parkeringstillstånd finns på många platser, kom ihåg att lokala trafiklagar alltid gäller.