Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Svenska skolan på Teneriffa växer

Colegio Sueco, den svenska friskolan på södra Teneriffa kommer från januari 2010 att kunna erbjuda sina elever lokaler för både musik och slöjd. Där finns också utrymme för deras öppna förskole verksamhet. Under en tid har också en del ombyggnader gjorts där bl.a en ny AC-anläggning installerats.

Svenska skolan på södra Teneriffa är en skola där det aldrig blir vinter. Deras läge gör att det borde vara en dröm för alla barn där den ligger i direkt anslutning till södra Teneriffas största playa, där förövrigt en del av skolans gympalektioner genomförs. Eftersom alla på skolan känner varandra, både barn och vuxna, skapas en trygg miljö och en bra förutsättning för ett positivt skolarbete.

Lokalerna är rullstolsvänliga och rehabiliteringsmöjligheterna på närliggande svenska Vintersol öppnar möjligheter för nya grupper. Skolan följer svensk skolplan och har som ambition att bedriva individualiserad undervisning för att kunna möta varje elevs personliga förutsättningar.

Självklart är ägaren och grundaren av skolan delaktig i skolans verksamhet. Anders Lyckefors är ordförande i skolföreningen och har därmed ansvaret för skolans övergripande frågor.