Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Det nappar på Gran Canaria

Storfiskaren Joakim Larsson från Göteborg gjorde som många andra svenskar under julen och tillbringar den på Kanarieöarna. Fast Joakims julfirande skilde sig en del från andra semestrande svenskar.

Veckorna före jul dränktes de vanligen solsäkra Kanarieöarna i några rejäla störtregn. Bland en av dessa regnskurar passade Joakim på att pröva det tämligen okända karpfisket på Gran Canaria.

- En dag ägnade jag åt karpfiske med guiden Keith Gladden på Canary Carp Crews, en fisketokig exil-britt som ger såna som mig en ursäkt att komma i från playan en dag. För ovanlighetens skull så öste regnet ned som aldrig förr över Lake Chira, en sjö ungefär mitt på ön en dryg timmes serpentinväg från turistorterna.

Trots att vi fick avbryta i förtid på grund av risken att vägarna skulle flyta bort lyckade jag få fem fina karpar varav fyra vägde över 20 lbs. Bifogar bilder på den näst största, en vacker högryggad guling på 24 lbs 13 oz som bjöd på en fin fight. Att kombinera solsemester med riktigt bra karpfiske för under tusenlappen kan rekommenderas varmt.