Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Rekordrusning efter jul och nyårsresor

Årets jul och nyårshelg har ovanligt få röda dagar. Trots detta bokar svenskarna jul och nyårsresor i en takt som gör att researrangörerna gnugga händerna och utökar kapaciteten på sol och badresor.

Enligt resebyråkedjan Ticket har antalet inbokade resor med avresa mellan 18 och 31 december ökat med 33 procent jämfört med samma period förra året.
- Vi har inte sett någon effekt alls av att den kommande julhelgen kräver fler semesterdagar än i fjol. Phuket i Thailand och Gran Canaria i Spanien är de mest bokade resmålen, säger Martin Durnik, markadschef Ticket Privatresor.

Enligt färska siffror från nordiska Fritidsresegruppen har antalet vinterbokningar ökat med 33 procent jämfört med förra året.

- I Sverige har ökningen varit ännu större, säger Nordenchef Christian Clemens. Fritidsresor ser en kraftig ökning av efterfrågan och har ökat sin kapacitet, d v s antalet resor, i vinter med 25 procent.

Fritidsresors Christian Clemens menar att det är flera faktorer som gör att intresset för charterresor i vinter ökar kraftigt medan bokningsläget för fjällresor är mer avvaktande. Den starka svenska kronan gör det billigare att åka utomlands än på flera år. Dessutom gör lågkonjunkturen i Sydeuropa att hotell- och restaurangpriser pressas, till turisternas förmån.