Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Sevärda byar på Teneriffa

Gran Canaria och Teneriffa har återtagit platsen som det mest efterlängtade resmål under kommande vintersäsong. I fem år har Thailand och Phuket toppat resebyråkedjan Tickets stora undersökning om svenskarnas resvanor men nu står alltså Kanarieöarna i focus.

Kanarieöarna erbjuder mycket är en sol och bad. Den som hyr bil kan på egen hand hitta upplevelsen som gör semestern lite extra minnesvärd. Ving har listat fem intressanta byar på Teneriffa som är värda att utforska.

Taganana
Det här är en liten trevlig fiskeby på nordvärsta delen av ön. Naturen skiljer sig rejält från resten av ön, med sin välmående gröna natur. För att ta er hit åker ni genom den vackra Mercedesskogen, där namnet, såvitt vi vet inte har någon annan koppling än till bilmärket. I byn ligger dessutom en av de bästa surfstränderna.

Candelaria
Söder om Santa Cruz ligger denna lilla by som är mest känd för sin vackra kyrka och är absolut värt ett besök!

Vilaflor
Det här är Spaniens högst belägna by och ligger vid foten av vulkanen Teide. Det här är ingen plats för den badsugne utan snarare en punkt för den som vill uppleva denna fantastiska atmosfär, natur och utsikt.

Masca
Byn ligger i en ravin och är en plats som vore väldigt synd om ni missar, ett otroligt vandringsparadis med sina fina naturupplevelser. Inte förrän 1991 kunde man för första gången ta sig hit med bil. Det fanns nämligen inga vägar innan dess. Till fots via vattnet var dessförinnan den enda ingångsporten till byn.

Garachico
Denna lilla by är belägen på Teneriffas östkust med väldigt tydlig spansk karaktär. Vackra byggnader och omgivningen gör att stämningen blir romantisk.