Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Med rullstol på Teneriffa

Att Teneriffa blivit den populäraste semesterön för handikappade, har en intressant historisk bakgrund. Varje vinter söker 1000-tals "klimatflyktingar med rullstol" sig till ö.

Som charterresenär, vinterboende eller för dom med rehabilitering på Vintersol eller Mar y Sol har alla två saker gemensamt, klimatet och de ovanligt rullstolsvänliga omgivningarna. Speciellt på öns södra sida är framkomligheten med rullstol ovanligt bra.

Den långa strandpromenaden länkar samman Los Cristianos och Playa de las Americas, många ramper och nedfasade trottoarkanter gör att allt fler söker sin tillflykt till detta semestermål för att övervintra eller för att någon veckas "time-out" från en lång och mörk vinter.

Sport
Söker du träningsmöjlighet för friidrott? Förutom den långa strandpromenaden mellan Los Cristianos till Playa de las Americas och bort till Puerto Colon, ( c:a 10 km lång), finns en fullt utrustad friidrottsanläggning i Playa de las Americas med 400 m allvädersbana. En avdelning för styrketräning finns också här. Landslag från Europa har under många vintrar förlagt sina träningsläger här.

I anslutning till skolan i Los Cristianos finns utmärkta möjligheter för lagsporter som handboll och basketboll. I anslutning till dessa banor ligger en 50 meters bassäng för simträning. Hela området har ramper. Kontakta din researrangör för bokning av träningstider.