Väder Kanarieforum Hotellguiden Resor & Flyg Hyr bil Golf Webbkameror Artiklar Kontakta oss
Vädret just nu

Kanarieöarna

Sju öar under samma sol

Välkommen till Europas mest solsäkra paradis.

Kanarieöarna erbjuder något för alla. För att snabbt och enkelt hitta hotell, resor och billiga hyrbilar och all information du önskar om Kanarieöarna kan du klicka dig vidare från denna startsida till den ö som intresserar dig. Här finns länkar med tips, nyheter och uppdaterad information.

Kanarieöarna resa strand

En semester för alla

Sju olika öar erbjuder något som passar alla. Soldyrkare och badälskare som vill njuta av gyllengula sandstränder och kristallklart vatten.

Fantastisk mat med färsk nyfångad fisk och äkta spanska tapas serveras på små charmiga restauranger, i både större städer och små byar.

Hit reser vindsurfingfantaster eller du som vill pröva dykning, vattenskidor och andra härliga vattenaktivieter.

På varje ö finns hotell både för barnfamiljen med sköna pooler och för de vuxna resenärerna som önskar ett levande nattliv.

Här finns genuin spansk kultur med många historiska platser och en underbar natur som är unik för varje ö, med vandringsleder eller spännande utflykter.

Resor hit går med bekväm charter eller reguljärflyg som ger möjlighet till en mer personlig resa. Då kan du boka boende fritt och hyra bil eller resa runt med de bra bussförbindelerna som finns på öarna.

Varje ö är unik

Kanarieöarna har en fantastisk natur. Allt från gyllengula stränder till lummiga sagolika skogar och mäktiga månlandskap där vulkaner en gång varit aktiva.

Kanarieöarna strand

De mest gyllene stränderna hittar du på Gran Canaria och Fuerteventura som är kända för att vara bland Europas bästa.

På Teneriffa ligger Spaniens högsta topp, vulkanen Tiede, en nationalpark som är en otrolig utflykt för den som gör en resa till ön. Stränderna på både Teneriffa och Lanzarote är ett arv från vulkanerna med härlig svart sand som glittrar i solens strålar.

Den kanariska arkitekturen sägs vara vackrast på Lanzarote. Här lyckades den kända konstnären César Manrique bevara de små kvarteren med vita pittoreska hus och färgglada fönsterluckor bland grönskande trädgårdar.

Vill du hitta de mest orörda platserna är den lilla ön La Gomera ett bra alternativ. Här ligger nationalparken Garajonay som är en av Spaniens sista urskogar och är listad hos UNESCO som ett av världsarven.

El Hierro är ön med kristallklart vatten dit dykare åker från hela världen för att uppleva den otroliga sikten under vattenytan.

Kanarieoarna strand bild

Läs gärna mer om öarna i våra guider och hitta den ö som passar dig