Användning av cookies

Den här sidan beskriver hur cookies används på kanarieöarna.nu och Kanarieforum.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakorna.

Uppdaterad: 2018-05-24

Om cookies

En cookie eller kaka är en liten textbaserad datafil som en webbserver kan be att få spara i webbplatsbesökarens dator. Genom att kakorna i allmänhet skickas tillbaka med varje förfrågan till webbplatsen ifråga är det möjligt för webbsajten att hålla reda på olika saker om en besökare, till exempel vissa av dina inställningar, statistik och historia och ifall du är inloggad på vårt forum.

En cookie kan lagras både lång tid och väldigt kort tid (till exempel medan webbläsaren är öppen) på din dator, telefon eller liknande.

Den här webbplatsen kan bara läsa de kakorna som din webbläsare laddat ner från just våra webbservrar.

Så använder vi kakor

Den här webbplatsen använder kakor för olika saker, till exempel:

• För att du ska kunna bli medlem på forumet och för att komma ihåg vissa av dina inställningar. Kakor krävs för att du ska kunna logga in och fortsätta vara inloggad.
  • För statistik. Med hjälp av kakor är det möjligt för oss att få reda på hur många som använder webbplatsen och att göra nödvändiga förbättringar av den.
  • Annonskakor (kan inkludera tredje-part). I de fall vi visar annonser och annonslänkar så kan cookies sparas av tredje part i webbläsaren eller enheten, det används till exempel för att de ska veta vilka besökare som sett en annons, klickar på länken eller liknande. Dessa eventuella tredjepartkakor kan denna webbplats alltså inte läsa eller ändra.
  • Andra tredjepartkakor från till exempel Facebook, Twitter, andra social medier. Dessa kakor sätts och används av tredje part, det kan till exempel ske om du delar eller gillar något på denna webbsajt, visar en video som strömmas från Youtube eller väljer att logga in på forumet via Facebook. Vi har ingen tillgång till dessa tredjepart-cookies.

Standardkakor som används på Kanarieforum

Dessa kakor är de vi huvudsakligen behöver sätta i din webbläsare för att forumets programvara ska fungera normalt:

• xf_session
    • Lagrar ett ID för din aktuella session.
  • xf_user
    • Lagrar en nyckel, som är unik för dig. Med den nyckeln kan vi fortsätta att låta dig vara inloggad medan du besöker olika sidor på forumet.

Ytterligare kakor och tredjepartskakor

Den här webbplatsen kan sätta ytterligare kakor för att kunna hålla reda på information när du som besökare utför vissa handlingar, eller för att kunna minnas vissa av dina inställningar.

Andra kakor kan sättas av tredje part, till exempel anonymiserad webbstatistik för att kunna veta om och hur en användare använder webbplatsen, eller så kan kakorna sättas av exempelvis video från Youtube som visas på webbplatsen och liknande inkluderat innehåll eller andra liknande nätbaserade media tjänster.

Undvika eller ta bort kakor

För ta bort gamla, och tacka nej till framtida, kakor behöver du göra inställningar i de webbläsare du använder.

Se webbläsarens hjälpsidor för mer information:

Lär dig mer om cookies

Om du vill lära dig mer om cookies, och få mer information om hur du kan blockera olika sorters kakor, är vårt tips att du kan läsa om cookies på PTS.se, som är svenska Post- och Telestyrelsens hemsida.

1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis