Airtours Beach Club-Bahia Feliz

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av mojo, 30 januari 2007.

 1. mojo

  mojo Medlem

  Hej alla!

  jag och min familj (vi har två killar 9&11år) ska åka till GC 23/2 och bo på Airtours Beach Club i Bahia Feliz. Hotellet verkar bra, men jag undrar lite över stranden tunt det området. Det står att hotellet ligger direkt vid stranden men att det är mest klippor där. Vet någon om man kan bada där eller är det till att åka bil? Vi har hyrt en hela veckan. Tar tacksamt emot tips på vart man ska bada, och skriv gärna var stranden ligger och inte bara vad den heter så är ni bussiga:)
  Fukar det att gå mellan BF och San Augustin?
  Tack på förhand!
   
 2. Johanna

  Johanna Medlem

  Stranden i Bahia Feliz har varit uppe på detta forum många gånger! Sök gärna i sökrutan för att läsa mer! Det går att bada men det är mycket sten och ibland stora vågor, men vi badar alltid där ialla fall! Vill ni åka på utflykt och bada tycker jag att ni skall åka till Amadores eller Anfi någon dag! Visst kan man gå från Bahia Feliz till San Augustin men det är en bit, det tar väl ca 40 minuter att gå! Men det går bra att åka buss och skall Ni ha bil är det ju inga problem. Eftersom ni har bil tycker jag att ni skall åka och handla på Atlantico om ni tex skall fixa frukost själva, det blir mycket billigare än att handla i Bahia Feliz. Atlantico ligger mellan Bahia Feliz och flygplatsen.
   
 3. mojo

  mojo Medlem

  Tack för tipset! Jag har nyss hittat hit och inte läst alla inlägg, men jag ska absolut kolla runt. Det verkar som ni har grym koll på hur det går till där nere!
  Tack för tipset om var man ska handla mat, vi har tänkt äta frukost "hemma". Tidigare resor har vi ätit på hotellet och det känns faktiskt lite stressigt, så vi ser fram emot att njut av den på balkongen istället!
   
 4. n/a

  n/a Medlem

  Hej Mojo
  Nej, det finns ingen strand där,den närmaste är i BF men den är ocksa dalig.Efter det kommer Äguila Playa och det är en stenstrand ,sedan San Agustin stranden och sedan Playa de las Burras som ligger vid San Agustins köpcenter.
  Nästa är själva playan i Playa Ingles som sträcker sej ända till Maspalomas och Meloneras(den med sanddynerna)
  Beach club ligger en bit upp fran BF och att ga till s.Agustin är langt.Bussar gar fran vägen vid BF.
  Om ni vill aka längre ut sa är stränderna vid Anfi del Mar vid Pata la vaca eller Amadores stranden efter Puerto Rico de bästa alternativen fast lite langt med bussen men däremot med bil gar det pa en kvart.
  Hotellet är fint fast ligger lite avsides fran allt.
  Hoppas ni far det fint.


   
 5. stalle

  stalle Medlem

  Hej Mojo!


  Ville bara passa på att berätta om den mardrömsresa som vi hade till Gran Canaria och Bahia Feliz(Monte Feliz) för ett par veckor sedan.
  Det otäcka i sammanhanget är att vissa i detta forum verkar tycka att det är ett bra område att bo på. Här kommer sanningen:

  - De restauranger (provade 3 stycken)som finns på området är helt värdelösa och jag fick skicka ut maten varje gång.Antar att de går runt för att folk inte bryr sig eller har koll på bra mat. Vad bi än gör så akta er för all forma av spansk mat för ni får bättre tapas i Bredäng än här.

  - Frukosten är under all kritik...Vem vill sitta bland 100 andra familjer och äta skitmat med enorm ljudnivå, otrevlig personal och samtidigt betala för det. Vi var nere en gång(trots att vi hade betalat för hela veckan)och sedan köpte vi egen mat och åt på rummet.Det fans bara barnstolar till ett fåtal familjer.

  - Stället (Bahia Feliz) ligger helt fel till och hyrbil varje dag är ett måste för att kunna lämna dekadensen.

  - Klimatmässigt ligger det helt fel och vi åkte till västra Gran Canaria där det var varmare och inte stormade som det ju gör runt Bahia Feliz, det är ju en annan klimatzon.

  - Stranden(?) är ett stort skämt och består endast av stenar och klippor och det är helt omöjligt att bada med barn här.

  - Skicket på hotellet är uruselt och rummen trista och det ingår inte städning varje dag.TV kanaler kostar skjortan i extraavgifter. Hela känslan är "miljonprogrammet"

  - Allt som går att köpa i området är extremt dyrt(det är billigare hemma i Sverige)

  - Hyrbilsfirman som samarbetar med Fritidsresor är mycket dålig och vi fick tjata för att få hjälp att installera med den barnstol vi hade beställt hemmifrån. Den anställde mannen svor för att han var tvungen ätt lämna sin stol och verkade hata sitt jobb.

  - Backen som folk tidigare klagat på var det bästa med området då man iaf fick lite kondotion på köpet.

  - Gymmet som hotellet samarbetar med är svindyrt och utrustningen dålig eller trasig.

  - Det välkomstpaket som vi hade beställt i förväg var riktigt trist och kanske värt 30 kr trots att vi betalat 175 kr.

  - Varje morgon så stod folk på rad för att roffa åt sig de solstolar som finns runt poolen för att sedan gå och äta eller återgå till sängen med följden att inga solstolar finns kvar.

  - Shower och barnaktiviteter håll låg nivå och träning i poolen kunde plötligt bli inställt utan att meddela detta det slutade med att min mamma som sett fram emot lite poolgympa inte fick någon träning alls.
  Fritidsresor hade ingen ursäkt.

  Enda behållningen med resan var att vi kunde ta oss därifrån och åka till Puerto Mogan som var riktigt trevligt!!

  Så lyd mitt råd - Boka av!! Låt Bahia Feliz gå samma möte som det vidriga området bredvid (San Agustin) som numera är helt dött och övergivet.
  Om ni rest till andra ställen(ex. Thailand, Sydamerika, Sydafrika)så kommer ni att avsky Gran Canaria i jämförelsen.

  Till saken hör även att vi hade regn och kallblåst 5 dagar av 7 vilket kanske spätt på lite av kritiken ;) men så här års är det ju vädret extremt instabilt.
   

Dela sidan