Cran canaria eller Bulgarien??

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Katta och Jocke, 7 december 2004.

 1. Hej,,,skulle behöva lite råd.
  Vi var på Cran Canaria /Puerto rico i somras, där var mycket fint, trevliga människor god mat och dryck m.m.
  Ska nu åter boka en resa och hört mycket gott om Bulgarien med.
  Då vi bara rest 1 gång tidigare i vårt liv så undrar vi om någon varit på båda ställena och som kan uttala sig om Bulgarien.
  Tack för hjälp,,,

  MVH Katta & Jocke[8D]
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Jag har inte varit i Bulgarien men min mamma har varit där och hon återvänder aldrig dit igen. MEN observera att hon är pensionär och kanske har en annan synvinkel än vad man har om man är ung. Fantastiska stränder men i övrigt ganska "schabbigt" och smutsigt. Billigt att leva...
  Mycket elände och fattigdom med barn och föräldrar som arbetar ihop som ficktjuvar. De fick alltid vara på sin vakt för att inte bli lurade och den känslan har hon aldrig haft på GC.
  Ja, nu har jag förmedlat vad hon tycker, inte så positivt men ett litet svar att ha i åtanke. Men åk dit och bilda er en egen uppfattning. Gran Canaria finns definitivt kvar om ni vill åka dit igen.... vilket jag såklart tror att ni vill *s*.
  Lycka till med resvalet!
   
 3. Tack för ditt svar,,,,men vi har övervägt och jämnfört allt möjligt ang resemålen och kommit fram till att det vore dumt att chansa,,vi vet vad vi får om vi åker till puerto rico,riktigt trevligt så valet är klart*L*
   
 4. Flash_Rocker

  Flash_Rocker Medlem

  Hejsan!

  Jag har varit både i Sunny Beach, Bulgarien och Playa Del Ingles... Det finns för och nackdelar med båda! Men jag föredrar absolut Gran Canaria.

  Bulgarien är ju väldigt billigt fortfarande, en stor stark för mellan 6-12 kr, mat för 35-100 kr, vi åkte taxi till Varna (ca 20 mil tur o retur) för 477 kr (säkert ett överpris med Bulgariskt mått mätt, men billigt för oss) då guidade även chauffören oss precis dit vi ville. Stränderna är öherhört vackra, men vid lugnt vatten var där fullt av blodiglar. Sunny Beach ser ut som Kiviks marknad ungefär, inte så fint direkt, men då kan man fara till Nessebar alldeles intill, men det börjar med bli förstört det med. Maten smakar inte så bra (kött) i Bulgarien, man får beställa grillat om det ska va bra. Men är man utomlands så ska det ju smaka lite annorlunda tycker en vissa, fast i Playa Del Ingles smakade det som hemma, mycket fin mat. Speciellt om man gillar biff och oxfile som jag gör, hehe... Det beror som sagt på vad man är ute efter. Personligen tycker jag om Gran Canaria bättre, åker dit igen den 20 dec. G.C. har ett otroligt behagligt klimat, i Bulgarien kan det faktikst regna flera veckor i sträck om man har otur. Jag föredrar absolut Spanien trots att det blivit ganska dyrt där, men det skulle det ju även vara i händelse av en semester i Sverige, eller hur? Då är nog Spanien ngt billigare, 30% enligt en av kvällstidningarna. Vad det gäller ficktjuvar tror jag nog att G.C. är en lika stor kålsupare som Bulgarien, men i Bulgarien kan små barn fälja efter dig för att tigga pengar, det kan vara jobbigt. Så jag hoppas du fick ut lite av detta svar.
   

Dela sidan