Hemma igen!!!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Pellis, 26 maj 2005.

 1. Pellis

  Pellis Medlem

  Tja, då var man tillbaka på ruta 1, kallt och ruggigt ute. Jag och min lille son har verkligen haft det oförskämt skönt, fast längtat efter övriga familjen!
  Hhm, åkte förbi Yumbo i Playa d Ingles, ides inte parkera bilen. Är det PARTYSTÄLLET nummer 1? Är det värt ett besök med familjen eller som sagt bara Party. Restauranger? Finns det någon med GOD mat?
  Vi har tagit det lugnt och badat, inte en enda utflykt förutom till lite shopping div. andra saker som skulle fixas. Nu laddar vi för att hela familjen åker ner om 5 v. igen. Min äldsta son sa igår när vi kom hem och satt vid köksbordet; - Jaha, mamma, du längtar väl redan ner som vanligt eller? Snart börjar du väl lägga fram saker i "kanarieskåpet" igen. Självklart...
   
 2. mysan

  mysan Medlem

  Hej Pellis!
  Nu är vi också hemma i kalla svedala. Hrmmm funderar på om man kan flytta jobbet på nått konstigt vis.....[:p]. Du undrade om Yumbo. Nu kan jag ju anse mig som lite Yumbo-specialist, efter 14 dagars grannsamvaro, hihi. Det är helt okey att röra sig i Yumbo även efter mörkrets inbrott. Man kan undvika nedersta planets allra södraste delar för där har de mest extrema gayklubbarna samlats. Annars var det som vilket CC som helst. Fast lite lättåtskådligare tycker jag. Det finns en restaurang som jag helhjärtat kan rekommendera. Den heter Miramar och ligger på plan 2, "västra" delen. Kanongod mat med priser något under svenska. T ex 3 pepparstekta oxfiler, 1 pizza, en flaska vin, två stora cola, två glass med jordgubbar, en jordgubbar med grädde och en Campari gick på 70 euro. Alla såser och alla drinkar görs av riktiga ingredienser om man så säger. PiñaColadan görs t ex av riktig kokosmjöl, inte av kokoslikör. Kyparna pratar bra svenska och engelska. Svenska har de lärt sig av Lisa, den kvinnliga inkastaren. En liten varning ges för Torro restaurangen på plan 3, den är känd för dålig mat. Provade inte själv så jag vet inte om det ligger någon sanning i detta.
  På Yumbos bottenplan finns massor av ställen att bara ta sig något gott att dricka. Vi tillbringade faktiskt näst intill varje kväll där. Vi såg överhuvudtaget inget som vi for illa av. Nu har vi ju stora barn (12 o 17) som vet vad det handlar om att vara gay och vi vuxna lägger inga värderingar i det alls. Som nån sa "bara man älskar med en människa så är kärleken helt ok".
  Partyställe är väl inte Yumbo direkt för oss "vanliga", men det funkar helt ok att börja kvällen där och sedan dra till t ex Boney M som ligger på gångavstånd. Testa vet jag, nästa gång du åker! Lyckliga du som snart får åka dit igen![8D]
   
 3. ewat

  ewat Medlem

  Hej!
  Vi gillar också Yumbo. Undviker också nedersta planet sent på kvällen men vid 20-tiden är det Ok. Diamonds är en bar som vi har gått på, jättetrevlig är den.
  Miramar ja. Den restaurangen går vi alltid till när vi är nere. Håller med dig Mysan, helt underbar god mat. Deras bearnaisesås är toppengod:)
  Underbar personal som verkligen är mån om en o gör allt för att man ska trivas. :)
  Lisa har kastat in oss också.
  Vi tycker bättre om Yumbo än Kasbah
  Ha det bra
  ewat
   
 4. Pellis

  Pellis Medlem

  Okej, tack för restaurangtipset Miramar, ska genast skriva ner det på min "restaurangtips" lista som jag har. Vi ska väl ut och äta några gånger annars blir det mycket hemmamatlagning pga allergier och diabetes i familjen. Man kan handla mycket gott och fina råvaror på marknaden och på affärerna där spanjorerna handlar.
  Ja, idag öser regnet ner och det känns himla trist. Tänk att det är 4:e juni och inte nästan en enda kväll har vi suttit ute och ätit här hemma.
  Vi hörs snart igen...hoppas jag!
   

Dela sidan