Sanningen om Gran Canaria

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av bo-ek, 14 februari 2007.

 1. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Såhär skrev @stalle i en annan tråd:

  Hur ser ni sådana klagomål man ibland får höra om Kanarieöarna och Gran Canaria?
   
 2. Riggan

  Riggan Medlem

  Finns inte så många resmål att välja på om man inte vill åka så långt bort vintertid. Vädret kan vi inte göra något åt, det blir som det blir. ;)

  Riggan
   
 3. chica

  chica Medlem

  Jag har full förståelse och respekt för att man kan bli besviken om man betalat mycket pengar och åker med familjen till Gran Canaria i januari/februari i tron att vädret ska vara som tex. sommaren vid medelhavet och det sedan blir riktigt dåligt väder. Ska man ha det riktigt varmt och solsäkert får man dubblera flygtiden och priset. Brukar alltid säga ett varningens ord till bekanta med barn som funderar på att åka till kanarieöarna (och tid. ej varit där) under de kritiska vintermånaderna typ. januari/februari och allra helst om man bara åker en vecka men sedan beror det väl också på vad man har för förväntningar samt förmågan att göra det bästa av situationen om man nu inte har vädergudarna på sin sida. Om man ställer in sig på att vädret kan vara annat än sol och plockar med sig några långärmade plagg så man slipper frysa så finns det massor av trevliga saker att hitta på ändå, särskilt om man hyr bil och kan upptäcka denna vackra ö med sin fantastiska natur. Stalle fick igång en ordentlig debatt och hans inlägg rörde om i forumet men jag tycker inte att det är befogat att antyda att de som åker till Gran Canaria är kravlösa och icke resvana. Men det säger nog mer om den som skrev inlägget än om dem som omskrivs.
   
 4. anamogán

  anamogán Medlem

  När jag läser vad du skrivit @stalle blir jag bara såååå.... "suck" Att G.C. skulle jämföras med Skara är ju fullkomligt löjligt!

  Klart vi ska skriva både bra och dåliga saker på detta forum men jag blev mycket irriterad (liksom många fler) när du hade kopierat samma inlägg hur många gånger som helst och under hur många trådar som helst. Det hade räckt med en gång! Vi fattar pysen!
  Att du nu i detta inlägg klankar på oss att vi inte har varit och rest mycket och därför av någon anledning skulle välja Gran Canaria bara för att vi inte vet bättre gör att jag blir ännu mer sur på dig. Det får stå för dig men du ska veta att vi har besökt många ställen i världen och jag har rest och bott utomlands en hel del i mitt snart 38-åriga liv.

  Om DU nu tycker att Gran Canaria är blähä, blaha varför väljer DU då detta resmål undrar jag du som påstår dig vara så berest....?? Kan du Stalle vara karl/kvinna och förklara det för mig och alla andra??

  Klart man ska skriva det man tycker är dåligt på G.C. också på detta forum, det gör jag med, men att klanka ned och nedvärdera oss som reser till Gran Canaria bara för att vi inte vet bättre är att sjunka mycket lågt anser jag.

  En undran: tog du dig tid till att åka runt ön, träffa och prata med de underbara kanariska människorna...gav du det en chans överhuvudtaget... eller....satt du och tjurade hela resan igenom???

  Jag måste säga att jag börjar tröttna [}:)][xx(] på de som nedvärderar oss bara för att vi ÄLSKAR Gran Canaria.

  Respekt!</u>

  /Anna
   
 5. anneghost

  anneghost Medlem

  Ja, vad ska man säga. Jag tycker att det har framkommit bra kommentarer på ditt inlägg Stalle. Tycker lite synd om dig eftersom du har missat hela iden med Gran Canaria. Det finns så mycket mera än Bahia Feliz, en massa fina saker att se och inte bara turistorterna. Det finns en mitt, en västlig del och nordlig del av ön också. Har du varit in och titta på alla härliga foton som vi här på forumet har fotat när vi har varit nere.
  Om man är resvan så har man nog också läst på hur vädret är på det ställe man har tänkt att åka till. Det går inte att missa att under vinterhalvåret så är det ganska ostadigt nere på Kanarieöarna. Och jag kollar ju även upp orten jag ska till, så jag vet vad jag hamnar eller så att jag kan se till att boka på en ort jag vill hamna på. Och när man läser på Bahia feliz så tycker jag att det står väldigt bra man får en uppfattning om vad och hur den orten är.
  Ang maten så framgår det också om man söker information och det tycker jag att som resvan så är det en självklarhet att göra det. Är man inte resvan så tror jag nog att man ser till att söka ännu mera information.


  Annelie
   
 6. anamogán

  anamogán Medlem

  Kära vänner,

  Ni ska veta att jag är en mycket trevlig och snäll tjej, men som bara blir så trött på andra som tycker att vi inget vet och därför väljer Gran Canaria.

  Så går chargongen i livet utanför detta forum också (beror på vilka människor man möter så klart).
  När jag säger: jag ska resa till Mallorca, Barcelona eller Malaga säger dom: så trevligt osv.. ska jag till Gran Canaria säger de: är det kul...där nere i turistghettot..orter som är uppbyggda för turister kan väl inte vara så särskilt kul...?
  Dessa vet inte om att Gran Canaria är en helt fantastisk ö som har så mycket att erbjuda om man bara tar sig tid för att åka runt lite och utforska den vackra ön!

  Nu hoppas jag att vi slipper fler inlägg om detta, dåliga saker och bra saker om Gran Canaria ska vi såklart fortsätta att skriva om!

  AnneliH & Xerx = :)

  /Anna :)
   
 7. akoi

  akoi Medlem

  För oss var det första resan till GC,och det blev GC för att till vårt första allternativ Thailand,ville jag ha en 3 veckors semester,tyvärr så gick det inte ihop med mitt jobb.
  Och som jag skrivit tidigare så hade jag inga höga tankar om GC,skönta att slippa jobba var det mest positiva med resan känndes det som.
  Men nu när jag vart där så har jag ändrat mig,,,det var ju faktiskt riktigt fint där,när man kom utanför turiststråken.

  Vet inte vad Stalle har gjort där men är man resvan som han är,så borde ju han kört runt ön med bil,åkt till Las Palmas,vart uppe i bergen m m....
  Det var såna saker som fick mig att faktiskt gilla GC(planerar redan för en ev. resa till hösten)

  Skrivet av Stalle:Jag beskrev bara intrycken från ett flertal människor som har stor resvana och därmed kanske för stora krav.


  Resvana har ingenting med krav att göra,har man tågluffat nån gång,båtluffat i grekland,bilsemestrat i europa eller åkt jorden runt på billigaste sätt,så ter sig Bahia Feliz och Hotel Mont Feliz som en lyxanläggning.
   
 8. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag har vänt tre olika personer från att inte ens vara intresserade av Gran Canaria till att älska den ön. Min chef ;),en dagisfröken och så min faster som jag åkte med förra våren. De var alla väldigt anti mot kanarieöarna över huvudtaget men nu vill de tillbaka och de lyssnade på mig att man måste lämna turistorterna och ta sig runt och gärna ta sig en heldag in till Las Palmas. Ni har ju sett mina foton från förra våren och vi var runt väldigt mycket. Min chef var in på min hemsida innan hon bokade och tack vare mina foton bokade de en resa dit ;)

  Annelie
   
 9. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Hej!

  Ja det här blev en ganska bra tråd som jag begynte,,,,
  Det lustiga är att om man går in och läser tidigare inlägg, så finner man bl a Stalles första, som gjordes den 14 jan i år. Där skriver han ......"Vart kan man bege sig om man vill hitta mysiga restauranger med god mat (gärna exklusivt) då restaurangerna tydligen är under all kritik i omrtådet runt Bahia Feliz?......)

  Så redan före avresan hade Stalle bestämt sig, det här är ett skitställe och frågan är då varför han åkte dit?
  FÖR HAN ÅKTE JU VERKLIGEN DIT, i ordets alla bemärkelser!

  bo-ek
   
 10. stalle

  stalle Medlem

  Jodå, visst var jag tveksam innan avresa och tog därför reda på allt om ön via olika forum och resebyråer. Detta fick oss alla att börja tänka om och trots en svindyr sista minut till Feliz (3100 kr per person inkl flyg) så slog vi tyvärr till. Vi gjorde allt som vi fick rekomenderat och tog oss till "pittoreska tapas ställen" i bergen, grotturer och tittade in i LP. Efter 4 dagar skrattade vi åt eländet och lovade tillsammans med en annan familj med lite koll att för all framtid bojkotta öarna och verka för att få folk att göra likadant.
   
 11. Pellis

  Pellis Medlem

  :D:D:DTillåt mig skratta det första jag gör på morgonen! Stolle, förlåt, Stalle - Du verkar inte veta så mkt om Gran Canaria och att kliva in här på forumet och tro att du får medhåll på ett "gammalt" kopierat inlägg bevisar ännu mer din okunskap!

  Du kunde väl åtminstone varit så smart så du hade "lurat" oss så vi verkligen trodde att du hade besökt stället en gång till?
   
 12. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Om man nu tycker att Gran Canaria är så hemskt förstår jag inte varför man överhuvudtaget besöker ett reseforum för Kanarieöarna.
   
 13. Cina

  Cina Medlem

  STALLE ..... Du kanske upplevde att du inte trivdes så bra på GC .
  På det här forumet stortrivs nog de flesta på GC.
  Ett tips till dig är välj enn annan plats på ön så kan du kanske slippa allt du upplevde på Bahia Feliz(Monte Feliz) .
  Så kan det kanske vara att alla trivs inte där.
  Kom igen nu Stalle ..Canaria ...väntar på dig. för att visa dig att det går att trivas och må bra där.Ev åk till en av de andra öarna.
  Bien venido...
   
 14. cattis2

  cattis2 Medlem

  Det skulle bli ett tråkigt forum om vi alla kopierade våra tidigare inlägg och la in dem som nya. Tycker liksom lillakarin att det är konstigt att man uppsöker ett forum för en semesterort man inte tycker om.
  Cattis
   
 15. xerxses

  xerxses Medlem

  Äsch..Stalle har sett hur kul vi har på forumet..och har lite tråkigt bara he he...:D

  Tydligen så ignorerar inte folk dessa upprepade inlägg utan det verkar ge ny fyr åt åsikterna för Gran C... jag gillar lite variation så med lite fantasi så trodde jag Stalle nu kommit med lite nya infallsvinklar men det verkar gå på i samma gamla hjulspår...alternativt att han mot förmodan hade en rapport från en ytterligare visit på ön...därav de nya inläggena..[8D][?]

  Självklart så är detta ett diskussionforum...så åsikter för eller emot Gran C måste få finnas här..att vi är många som gillar ön är väl också allmänt känt...men självklart så finns det de som upplever ön mer negativt..dessa åsikter måste också kunna dryftas..nu försvarar jag inte Stalles tjat här...

  Och jag menar med uruselt väder så upplever vi lite till mans att semestern är förstörd...så 25 30 grader och lite sol..så ter sig tillvaron mycket trevligare och man får andra perspektiv på resmålet..

  Man minns väl själv med rysningar semesterveckor i Sverige som man suttit med 14 grader och blåst på Västkusten bla (som jag gillar)..tre veckor med barn som vill bada...[xx(]

  Då är allt fel åt helsicke med alliansen det är deras fel....det borde lagstiftas mot sådana länder som Sverige ..och man vill helst söka asyl i Spanien som klimatflykting...[}:)][xx(][|)]

  Nästa semester som utfaller till belåtenhet så är t.om restskatten kul..[8D][8D]

  Så Stalle ge inte upp på'et igen bara....[8D]:)
   
 16. Börje2

  Börje2 Medlem

  Tänkvärt xerxex. Visst är det så. Tycker Stalles inlägg handlar om lagen om alltings jävelskap. Jag och resesällskap har självklart upplevt dåligt väder på Gran Canaria, och givetvis upplevt både ön och det mesta mer negativt. Man blir själv grinig och irriterad på småsaker precis som Stalle så detta är inget nytt. En ny solresa Stalle är bästa medecinen. Däremot är inte Bahia Feliz något vidare finns betydligt bättre ställen att bo på ön Stalle. Bahia Feliz kan man inhägna och göra djurpark av. Stalle jag har själv skrivit lite negativt på detta forum och då blir det fart på folk. Vet inte vad det är med dom verkar vara ett hysteriskt försvarande av resmålet. De är väl livrädda att det ska finnas någon sanning i kritiken?.
   
 17. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Hej Stalle!

  Du tycks trivas på bahia feliz, eftersom du åkte tillbaka och konstigt nog fick uppleva samma som vid besöket du skrev om den 14 febr. Då hade du också varit på bahia feliz "för några veckor sedan".
  Och nu igen, den 3 oktober har du varit där igen "för några veckor sedan".......
  Det var lika dj-t denna gången. När åker du nästa gång? Så kan vi i din fanclub se att reklam betyder upprepande.
   
 18. xerxses

  xerxses Medlem

  Ha ha ha...riktigt kul..han reste tebax..:D:D:D:D

  Bravo bo-Ek det får bli veckans inlägg...att han inte hajade detta..he he...:D
   
 19. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Ja...nu upprepar sig äventyren med dåligt väder m m...fattar inte att man åker tillbaka till samma resmål och gör om samma grejer igen!!![:0]....jaaa han kanske kopierade inlägget för att han vill ha en brasa till...:D

  Anneli
   
 20. Börje2

  Börje2 Medlem

  Jaha så kom den. Minsta negativitet så har man inget på forumet att göra. Om du Pepe kommer ut i dimman på din bodega, så kan du läsa mitt inlägg som var kopplat till tidigare inlägg att vädret har stor betydelse. Jag är ofta på Gran Canaria men uppleveler mina resor dit mer negativt beroende på vilket vädersituation det har varit där. Eller vilka andra semesteresor jag än företar mig. Så att du hoppar ur brallorna över det anser jag märkligt. Läs tidigare inlägg. Det här är väl inge j-vla fan club heller. Bemöt det vi snackar om kom inte med en massa skit om man får vara här eller inte, pajas. Det är bara att vänja dig för jag stannar här.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis