Soleksem

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av mysan, 23 mars 2006.

 1. mysan

  mysan Medlem

  Någon som har ett bra tips mot soleksem? Fick ett utav en gäst när vi var i PDI men si minnet sviker så jag kommer inte ihåg ett smack. Dotterns lider väldeliga och det är ju inte alltid så kul att vara i skuggan. Tipset var mer än huskur än medikament om jag så säger.
   
 2. n/a

  n/a Medlem

  Beror på vad det är för ett eksem över hela kroppen eller...jag brukar få i ansiktet runt näsan..som jag behandlar med hydrokortison på kvällen efter solning..funkar bra...
   
 3. anamogán

  anamogán Medlem

  Jag vet att det kanske inte alltid är så kul att vara i skuggan, men jag skulle rekommendera tunnare kläder som skydd - även vid badning. En tunn T-shirt eller liknande och kanske en solhatt??

  Om soleksem uppkommer så är det nog bäst att försöka vara i skuggan en tid, särskilt mellan kl 11-15 då solen är som starkast. Soleksem kan man lindra (precis som Xerx sa) med att smörja receptfritt hydrokortisonpreparat över eksemet. Även kylbalsam torkar ut eksemet samtidigt som det kyler ned det.
  Krämer som innehåller zinkoxid och titanoxid är extra bra att använda då de reflekterar solstrålningen och ger ett bättre skydd än övriga krämer (sa min läkare en gång).

  /Anna
   

Dela sidan