Hur gör ni med solskyddsfaktor?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Anderssonskan, 14 september 2007.

  1. Anderssonskan

    Anderssonskan Medlem

    Hur gör ni med solskyddsfaktor? Åker om en vecka, vill ju veta vad jag ska packa o inte packa!!! Så tar gärna också tips om det. Oerhört tacksam för hjälp.... :)
     
  2. Pellis

    Pellis Medlem

    Ta med solskyddsfaktor, för solen är fortfarande ganska stark, stor skillnad mellan att resa i oktober och i december(då jag inte använder faktor öht varken på mig eller barnen).

    Du ska inte packa fleece, det är fortfarande ljumma kvällar. En kofta räcker och det behöver man även på sommaren ibland. Sommarkläder kort och gott - börjar det regna får du väl köpa ett paraply:)! Trevlig resa!
     
  3. coconut

    coconut Medlem

    Ni måste ha bra pigment om ni inte använder solskyddsfaktor på vintern alls..

    Vi var där i dec..barnen brände sig så illa på baksidan av benen å jag brände mig lika illa på axlar å rygg..då hör tillsaken att jag e mulatt å kottarna har pigment från mig å från sin pappa som e spanjor...Önskar jag hade er hudtyp som tål mer uppenbarligen...:D
     
  4. Cina

    Cina Medlem

    Kan inte låta bli att informera att det har ökat med hudcancer på Öarna..

    Har läkare i familjen som håller med att det på Gran Canaria är nödvändigt med hög solfaktor.

    Och vi själva brukar stanna på stranden till 13.00 och komma tillbaka vid 5 tiden. Bättre brun än röd.
    Men alla gör ju som man själv vill ..

    Tipsar om artikeln:
    Rätt solskydd och solkräm för Kanarieöarna
     
  5. Pellis

    Pellis Medlem

    Hhm, jag vill verkligen förtydliga det här med att vi inte använder solskyddsfaktor i december. Vi ligger aldrig och pressar! Är ute 1-2 timmar i solen/per dag på vintern kanske. Vår/sommar och höst behöver man absolut HÖG solskyddsfaktor MEN vi bränner oss aldrig då heller eftersom vi skyddar oss med höga faktorer den tiden. Förmodligen har vi bra pigment...och ja, jag är glad över det. Det säger ju sig självt att solen inte är lika stark på sommaren som i december, sen i februari är det dax att börja smörja in sig igen. Vi klarar detta - men som sagt - vi ligger inte och pressar i solen hela dagarna.
     
  6. coconut

    coconut Medlem

    Vi ligger inte heller å pressar utan gick en promenad från hotellet till stranden å sen tillbax å då brände barnen sig så illa på "bakbenen"..Va inte menat som nåt påhopp när jag skrev mitt inlägg, hoppas du inte tog det så...:)Ha en go kväll....
     
  7. Pellis

    Pellis Medlem

    Nej, nej! Jag tog det inte som ett påhopp! Det kanske bara låter lite oansvarligt av mig som trebarnsmamma att inte använda solskyddsfaktor i december men faktum är att vi verkligen inte behöver det. Vi är ju där så många veckor per år och jag tror man vänjer sig vid sol - måste ju vara så. Solensstrålar ÄR farlig om man bränner sig men också nyttiga i måttliga doser.
     
  8. Riggan

    Riggan Medlem

    Ang, solskyddsfaktor så brukar jag köra med ganska hög i början och sedan trappa ner. I år körde jag högre hela tiden. Kan ju inte låta bli att tänka på följderna. Men vi har aldrig varit så bruna som i år och solbrännan har aldrig suttit så länge.

    Så mitt råd är att tänka på solkkyddsfaktorn och bli brun under en längre tid . Solbrännan blir både snyggare och sitter längre.

    Har goda vänner som brukar komma ner vår andra vecka och hon är en riktig soldyrkare. Hon slarvar mycket med att smörja sig. Vad blir resultatet? Jo, när vi åker hem flagar hon överallt. Kanske något att tänka på efter denna solfattiga sommar.
    Må så gott alla forummare

    Riggan
     
  9. Anderssonskan

    Anderssonskan Medlem

    Oj oj så många fina svar jag fick nu direkt, tack så hemskt mycket!! När jag själv bodde på GC 98-99 så var det otroligt varmt runt september, så varmt att vi fick gå ut mitt i nätterna ibland för o svalka oss,, men så kan det ju skifta väldigt mkt år från år.. därför jag var lite nyfiken på dagsläget! Blir väl ett par jeans o en varmare tröja men resten enbart sommarkläder o bikinin såklart :)

    Ang solskyddsfaktor måste jag bara säga att jag lärt mig med åren,, är superförsiktig,, även om man fått ett bra pigment av att vara bättre skyddad o långsamt brun än snabbt röd, bränd o utsatt för livsfara!!

    Dessutom håller ju brännan mycket längre när man e noga med att smörja sig hela tiden..
     
  10. Anderssonskan

    Anderssonskan Medlem

    Oj.. det blev visst ngt fel, en del av min text föll bort.. bäst jag skriver in den igen:

    Ang solskyddsfaktor måste jag bara säga att jag lärt mig med åren,, är superförsiktig,, även om man fått ett bra pigment av att ha bott utomlands i perioder samt rest en del.. älskar ju solen [8D]

    känner igen det där som Riggan skrev att om man inte smörjer sig så flagar man ju bara bort allt direkt..
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis