alkoholkonsumtion på planen

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av tindaya, 12 oktober 2008.

  1. hallonback

    hallonback Medlem

    Jag reser en hel del i arbetet, numera har dom flesta rationaliserat bort "gratis alkoholen" från utbudet, om man inte åker i business eller economy extra klass, dvs i economy är du tvungen att betala om du skall ha något, detta gäller i dom flesta fall även en simpel kaffekopp, dock finns det skillnader mellan flygbolag. Tyska Lufthansa tex har fortfarande bra bjudning i alla klasser. Det hör ändå verkligen till ovanligheterna att någon skulle vara överberusad, en gång förra året var killen i stolen bakom mej så pass berusad att han släppte pizza på golvet framför sej 2 gånger, sen somnade han mitt i eländet, ni kan tro att det stank, det var nog ändå värst för han som satt bredvid. På charter resorna har vi inte sett några över berusade ännu, milt förfriskade nog men inte så att dom på något sått varit störande. För flygbolagen är det ju bra med extra försäljning, det bidrar även till att biljettpriserna hålls på en lägre nivå.

    hälsningar från Finland
     
  2. klara

    klara Medlem

    Då kan man ju undra, hur det är när folk åker långturer, som tex. Thailand. Då beställer man ju ofta premium class, för att få det där lilla extra, som tex. mer benutrymme och bättre klass på maten. Där ingår ju även fria drinkar. Hoppas det går lugnt tillväga. Jag har nämligen beställt en charter till Thailand, till nästa år och vi har premium class.

    Irene
     
  3. xerxses

    xerxses Medlem

    Instämmer med en del föregående talare eller ritare jag har inte heller drabbats turligt nog av svinfulla pers på planen trots otaliga resor..kanske beror det på att man själv varit så full i gasen..och man märker inte vad omgivning gör:D

    Skämnt åtsido tycker annars att Pellis trots att hon kommer från ett avdragsghetto (Danderyd) har levererat ett vaket inlägg...[:X]

    Vad vill jag nu då på denna intressanta tråd...ibland kan man ta sig en funderare på om det skulle finnas alkoholförsäljning överhuvudtaget på flyget ..jag menar en del personer har blivit rejält våldsamma stökiga och givit sig på fygvärdinnor och ska ta över spakarna i princip..lyckligvis har jag inte upplevt detta...men det händer tilll och med att plan har fått mellanlanda för att säkerheten blivit lidande..och personer ofta i gäng måste tas omhand..[xx(]

    Jag minns när jag började flyga charter så var jag livrädd hade tidigare bara flygit inrikes och genomlidit en landning i säsongens värsta oväder och alla vet hur småplan uppför sig då inte kul alls...
    Så för min del har man suttit på Arlanda och tryckt ett par norrlansdynamit 7.5% för att lugna ner sin flygrädsla..det är inte gott att dra öl kanske 6 på morgonen..men som sagt det var ju medicin för en...[8D][8D]

    Nuförtiden är det inget problem för mig så nu kan man gå runt på kranvatten..man har som bekant blivit flygvan nu...men visst är det lite mysigt ändå att sätta sig tillrätta bli lite uppassad på planet av någon skarping "blink" och ta en konjak till kaffet vin till maten..och känna känslan SEEEEMMESTER...och visst är det mysigt med lite trevliga resenärer som lättar lite på tungan och gör resan lite kortare..jag menar det stora flertalet av oss är väl ganska sansade ändå och har en vettig approche till alkohol..

    En del skullle behöva en färdknäpp man undrar vilken begravning dom är på väg till ibland....:(

    Här kommer en kanske lite töntig grej..men vart har applåderna tagit vägen tyckte även det var ganska mysigt att folk tackade kaptenen och besättningen för god service och lyckad landning..
    Nu sitter man själv och klappar och vem är det där alla vänder sig om vad är det där för en charternörd har han aldrig flugit förr...[8)][8)]

    Go midda..............
     
  4. Emtehed

    Emtehed Medlem

    Ur miljö synpunkt vore dett väl vettigare att hälla
    spriten i planet istället för i passagerarna[:eek:)]

    Jan E som förespråkar både ock[:eek:)]

    PS
    Förslaget skall naturligtvis bara gälla flyg till Kanarieöarna
    övrigt flyg tycker jag man ska förbjuda[:eek:)]
    DS
     
  5. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Har ju gjort ett tidigare inlägg om detta, men håller med xerses också, jag tar mig allt också ett glas vin innan påstigning, är ju också flygrädd, tror även att man inte är ensam om att ta sig en liten jäkel inför flygresan:)Fast med mig har inte flygrädslan blivit bättre trots många flygningar utan lika skit rädd ännu. Sedan kan man ju disskutera om det är särskilt gott så tidigt med vin[|)] det kan jag ju inte påstå precis. Men mig hjälper det, sedan blir det ju lite vin till maten, och precis som många säger måste man ju känna att, gud va skönt nu har jag SEMESTER den börjar ju liksom när flyget startar, och många som blir prat glada och trevliga, i alla fall när vi varit iväg. Intressant tråd det här. Ja som sagt alla är ju inte lika (tur är väl det);) hälsar Marie som längtar ihjäl sig:)
     
  6. evaa

    evaa Medlem

    Hej alla glada Ö-turister!
    Måste göra ett inlägg i denna debatten!
    Läste:
    Enligt honom "tar de in" ca 6.000 Euros per flygresa Sverige-Kanarieöarna på enbart alkoholhaltiga drycker!
    Detta innebär väl inte att det dricks alkoholhaltiga drycker för 6000 Euros på en flygresa??? De säljer ju massor med 1 liters o 1/2 liters whiskeyflaskor och andra spriterbjudanden också! Vinsten på denna försäljning verkar ju personalen själva tar hand om?? Själv flyger jag numera med Solresor (Primera Air) och har aldrig upplevt något "fylleslag" på flighterna till Gran Canaria.
    Har också rest med Spanair och fl andra men aldrig upplevt det stökigt, personalen brukar ta hand om detta i "tid"!
    Det kan vara nog så enerverande att ha barn som sitter o sparkar i stolsryggen och trots att man säger till så bryr sig varker föräldrar eller barn! Detta har jag upplevt vid ett flertal tillfällen! Som förälder själv brukar jag se till att mina barn (när de var små) skötte sig som sig bör!!
    Jag låter säkert som en riktig surkärring men det är jag inte!
    Ha en bra dag!
    Nu bara 126 dagar kvar till nästa resa till ön!
    Hälsningar från ett soligt men kallt Småland /Eva
     
  7. Cina

    Cina Medlem

    Flygverkets tips som jag helt håller med om.
    ps...Du själv vet ju bäst hur du vill ha det !!!!!

    Varning för alkohol
    En vanlig metod att "bota" sin flygrädsla är att förtära större eller mindre mängder alkohol. Eva Olivecrona, TUIFly Nordic, avråder från att använda alkohol om man vill komma till rätta med sin oro inför att flyga:
    Varje gång du försöker att dölja eller att trycka undan rädslan inför en flygresa låter du samtidigt bli att försöka bearbeta din rädsla på plats, vilket är det mest effektiva.

    Ibland har dessutom alkoholen motsatt effekt och kan förstärka rädslan i två bemärkelser:
    Man reagerar starkare på saker och ting om man är påverkad
    Man bearbetar aldrig rädslan utan bibehåller den

    Jag har svårt att se positiva effekter med alkohol som ett botemedel mot rädsla. En del dricker dessutom för mycket, vilket gör att de riskerar att inte komma med flyget. Min rekommendation är att avstå från alkohol och istället ta tillfället i akt att delta i flygningen, skaffa sig kunskap om hur det går till så att man kan ligga steget före mentalt i händelseförloppet, säger Eva Olivecrona.
    Cina..
     
  8. Cina

    Cina Medlem

    ;):)
    Tant Maria kommer med flyget till Arlanda tidigt på morgonen efter en flygresa från Gran Canaria. När hon går igenom tullen blir hon stoppad:
    Sprit eller tobak?
    Nej tack, inte så här tidigt på morgonen. Men det var snällt av unga herrn att fråga. ;)
     
  9. bobo

    bobo Medlem


    Well,well,well,!!!
    Tycker att denna Topic börjar urarta sig till "alkohol användande"/absolut inte användande flygresenär-Är!:s diskussion.

    Har ej hört/läst Eva Olivecronas åsikter om detta och vill därför ej gå in närmare på ämnet (skulle gärna) men å andra sidan, allt började ju från något helt annat i denna Topic!

    Som så många skrivit, no probs med alkohol konsumtionen ombord dessa dagar/tider, sällan större problem! Ok!

    Glöm förgångna tider(history),de gyllene tiderna av charter resor till södern! DET VAR DÅ ! Vi lever i nuet.

    Ett exempel från det förflutna:

    I "history" tiderna så satt jag på en flight från "Norden" till Malaga skulle till Sierra Nevada o skida, en överviktig resenär hade förivrat sig, förtärt starksprit till den mängd att han satt sig på den chocklad kaka han köpt av flygvärdinnan.
    Oj ett sådant liv det blev när han förstod det hela!
    Ja baken och flygsätet såg ut som om,........
    Ha ha, alla var i detta skede urless på honom, även flygvärdinnorna!
    En flygvärdinna (bekant till mig) smålog och sade, det här sköter jag!
    Oh dear oh dear, hon gick fram till mannen och beklaga så att detta hade hänt och sade i samma väva att no probs vi ordnar det här på ett huij! Karlfan var för ett ögonblick helt tyst och lyssnade!
    Flygvärdinnan (Heidi) gick efter en spritflaska med 72% sprit i!!!...tog några små handukar och gick fram till honom o sade beklagar men det här kan svida litet men såhär så får vi bort det mesta från sätet och byxorna! Så bad hon karln att huka sig frammåt så hon kunde torka "rumppan hans"!!!..sedan putsade hon sätet!!!
    Så gav hon karln en ny choklad kaka och bad honom sätta sig.
    Efter det gick hon till cockpiten,...kom till baks frågade om allt var ok.
    10 sekunder senare börja skylten "fasten yuor seatbelts/no smoking" skylten å lysa. Kaptenen beklagade men sade att vi kommer snart till Pyrenerna och det kommer att förekomma turbulens!!!
    HA HA HA, gissa vems bak sved!...men han var helt tyst resten av resan fast han var illröd i ansiktet.


    Låt människorna njuta, vara på semester! Dom flesta kan bete sig helt ok, om nu någon har litet "röd näsa" på fel ställe så...HA översende!
    Fylltrattarna kommer alltid att finnas, som tur "i denna dag en utrotnings hotad art".

    ...Det där med föräldrar som ej åtgärdar barnens/sparkande i ryggstädet/skrik o tjoande tycker jag själv att är mycket mer besvärande!!
    Allmänbildnig/ how to behave on board skulle även kunna finnas på flygbolagens/turoperatörenas lista över vad en resenär bör beakta då han reser.
     
  10. Cina

    Cina Medlem

  11. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej bobo, vi har ju bara svarat på hur vi upplever det i dags läget när vi åker, kan hålla med om att det va värre förr, men jag har nu för tiden inga problem med överförfriskade turister på planen, sedan då om det är uträknat si eller så med pengar, det ska väl flygbolagen bara va glada för i så fall, om det va det du menade det handlade om från början, i alla fall skål för det;)
     
  12. xerxses

    xerxses Medlem

    Märkligt att en bers innan avgång kan urarta i en diskussion om vad som är rätt och fel och man tar gärna till någon form av expertis på området för att backa sina egna luddiga åsikter..ser att ni har tråkigt här på forumet så det är kanske dags att Xerxses blandar sig i paneldebatten............

    Cina ser att du citerar någon person och vad jag förstår så sympatiserar du med denna person (egen erfarenhet?)..eller är det dina egna erfarenheter att alkohol inte botar flygrädsla blir lite svårt att hålla isär om det är dina åsikter eller om sympatiserar med denna person åsikter som du lyckats hitta på nätet som skulle kunna passa in på tråden....förstår att du verkligen lagt pannan i djupa veck här eller/och överbelastat sökmotorerna på internet som är din specialitet ...som vanligt lite förvirrande med dig tycker du eller tycker du som någon annan eller är det hon som tycker...men inte du...[?]

    Vi vanliga dödliga som inte har examen i psykologi eller andra djuplodade kunskaper i beteendevetenskap hoppas vi kan ta en öl innan avgång utan att få läsa att vi gör fel eller är mindre vetande....

    Så låt oss som vill ta en konjak till kaffet på planet utan att du citerar någon förståsigpåare....och om du dricker juice eller vad det är på planet är inget problem för mig...

    Have a nice evening....
     
  13. Cina

    Cina Medlem

    Jag vet vad jag säger och tycker vad jag vill miniño.
    Jag vet att sprit och flyg inte så bra, jag dicker när jag kommer fram på en mysig trevlig tapas bar inne i stan eller hemma hos de mina på ön.
    Om du o ni andra dricker gör mig inget det kvittar helt för min del.
    Den jag citerarade hade ett inlägg om flygrädsla/sprit.
    Jag vet var jag hittar det jag söker utan att få veck i pannan. Du behöver inte citera mig om vad jag gör,det är helt upp till mig.
    Det du gör är direkt att SKRIKA ut när det inte passar DIG eller har du ett kollektiv som delar dina uppfattningar.
    Det ett dåligt beteende av en vuxen o klok man som dig.
    Ett infantilt sätt.
    venga muchacho...
    ps toma el coñac tranquilo.


    Topic
     
  14. xerxses

    xerxses Medlem

    Jaså det kvittar nu om vi gör det...det är just det som är problemet med dig att man vet inte vad det är riktigt du menar...

    Du kunde inte förtydliga det bättre en sista inlägget och vem skriker..[?][8)]:)

    Så det är okay att inmundiga alkohol när man kommer fram...hoppsan är det säkert..är det din åsikt eller är det något du läst..är det inte då så att man kanske missar något av upplevelsekaraktär då..jag menar..kanske bäst att avstå helt och hållet..:D

    Men jag/vi/kollektivet tackar för dina något förvirrade åsikter...
    och tack för undervisningen om än något diffus...:)
     
  15. Anders 53

    Anders 53 Medlem

    Inte kivas nu....Jag tar också en wiskey på Arlanda innan start.Har vi altid gjort för då börjar semestern.På planet blir det lite öl före maten.Sen en wiskey til kaffet.Inte har vi grabbar besvärat någon.Vi pratar gärna men vill folk vara i fred respekterar vi det.Lite sälskapsresa ska det vara.Vill ju hålla tradisionen vid liv utan att störa någon.Har även åkt med mina ungar flera gånger.Kommer ihåg första gången när dom var små.Jag och exet satt med den ena i knät och grabben hade eget säte.När vi skulle äta ville inte dom framför inte fälla upp sina stolar.Jag sa till flygvärdinnan och hon talade om vad som gällde för dom men det struntade dom i.Gissa om det blev jobbigt.P.S.Mina knän satt i deras ryggstöd på hemvägen.......Kanske omoget men jag tyckte dom var fåniga och inte samarbetsvilliga.
     
  16. xerxses

    xerxses Medlem

    Ha ha ingen fara Anders..:)

    Cina och jag brukar huggas lite ibland man får vara tacksam för att det finns lite riviga kvinns kvar här sen Anna försvann...:D
    Det sägs av förståsigpåarna att lite alkohol är nyttigt..det sägs inget om att det inte skulle vara nyttigt kring Arlanda (om man nu inte är pilot vill säga)....så även jag lyssnar på expertisen...[8D]

    Puss på er....:)[:I]
     
  17. mickemaria

    mickemaria Medlem

    Hej alla glada!

    Det var ett tag sedan vi lade ett inlägg här på forumet, men så hamnar man plötsligt i ett getingbo eller?

    Vi har ju åkt charter i skapligt många år och i likhet med de flesta av oss aldrig någonsin upplevt något fylleslag.

    Däremot har vi desto oftare varit drabbade av skrikande barn. Att lyssna på det i 5 av 6 timmar är absolut inget något vi önskar första dagen på semestern och särskilt inte när man som jag (Micke)är utrustad med tinnitus (det räcker med ljud som man inte kan kontrollera då).

    För att säkra oss mot detta är vi på senare tid alltid utrustade med tättslutande öronproppar och bra hörlurar.

    Nej för fan, en öl innan avfärd är en tradition.
    Behöver man lugnande för flygrädsla går man väl till doktorn?

    Hur var det nu...skulle det stå BENSIN på brandsläckaren...
     
  18. Emtehed

    Emtehed Medlem

    Tänk att man inte kan ta sig en lugn och avslappnad fredagskväll
    efter en arbetsveckas hårt slitande utan att det ska bli en himla
    fart på nån Forum-tråd:(

    Jan E som i dagarna firar 44 år som berusad nykterist[:eek:)]

    PS
    Fick fundera en hel del för att komma på nåt att skriva som
    låg på rätt nivå för den här tråden
    DS
     
  19. tindaya

    tindaya Medlem

    Godmiddag gott folk! Oj oj oj, inte hade jag väntat med en sådan brasa efter mitt inlägg. Måste påpeka att nämnda steward inte pratade om direkta FYLLESLAG men han undrade bara hur vi orkade dricka så mycket på flygresan och va också förvånad över skillnaden mellan norrmännens och svenskarnas konsumtion . DET hade jag nog väntat mej roliga/intressanta kommentarer om [:eek:)]
    Hälsningar från Anette som fortfarande inte är riktigt vaken eftersom hon avslutade kvällen kl, 04.00 på ett av sina favoritställe: Bar Lovento som är livsfarligt (for henne i varje fall) Dar är så trevligt men man kommer aldrig därifrån. Och diskussioner går höga om allt som är intressant och ointressant, blandat med sång och musik om man har tur. Går enbart dit ca 1gang om året ;) av ren självbevarelsedrift.
    Nu behövs en kanna kaffe till!
    Kram på er o ha en trevlig fortsatt kväll :)
     
  20. freand

    freand Medlem

    Jag säger bara skål:D
    På onsdag åker jag och då blir det iallafall
    en öl[:p] och en gammeldansk på Arlanda[:eek:)][8D]:D

    Fredrik
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis