STERLING

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av leffe, 29 oktober 2008.

  1. SuperMita

    SuperMita Medlem

    Hej igen och tack för bra info och länken att läsa om detta. Jo, man bokade ju redan i mars och ska nu betala in det sista och man känner ju en oro men då sitter man ju säkrare när man bokat en charterresa än bara biljetter.
    Sen såg jag på Plus om detta att de överbokar sina hotell och det känns ju inte heller kul. Kände inte till att det gick till så här men enligt tv så var det nog ofta bolagen gjorde såhär. I detta fallet var det ju Solresor.
     
  2. Bronzom

    Bronzom Medlem

    Har just kollat på Norwegian Airs hemsida, och dom tar över Sterlings torsdagsavgångar från Arland till Las Palmas. Bara att boka på, för dom som kan åka en torsdag från 9 nov(trorjag de va). Bra alternativ, för nu åker man bara billigt om man är villig att mellanlanda i både Tyskland och Madrid.Jättejobbigt tycker jag !!;);)
     
  3. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Jag hoppas det löser sig för alla som köpt flygbilljetter från Sterling.
    Läste i lokaltidningen idag att som köpt billjetter (med VISA) från Sterling. Skulle vända sig till sitt lokala bankkontor.
    Och att Swedbank i Gävle garanterade sina kunder pengarna tillbaka. Sen fattade jag det som att det var upp till varje bankkontor hur dom skulle aggera? (Kan det vara så? Att det kan skilja på vart man har sitt lokala bankontor? Det verkar skumt!)
    Och Nordea hade inte tagit belut ännu.
     
  4. Cina

    Cina Medlem

    Läste idag att SAS aktien steg med 20%.

    ??? Cina
     
  5. xerxses

    xerxses Medlem

    Visst Bumpen kan det kännas lite snårigt med vad som ersätts och icke..[?]

    Bankerna och Nordea har gått ut med att alla som inhandlat resa med kort på Sterling
    kommer att ersättas..likadant resonerade bankerna vid Fly Me konkursen och gjorde en gemensam aktionspolicy..förutsatt att man reklamerar och kan bevisa att varan eller tjänsten inte levererats som utlovats...och det är väl knappast något problem vid detta tillfälle

    I övriga fall bedömer bankerna om en vara eller tjänst inte levererats så görs bedömningen från fall till fall..så det är inte en regel att man ersätts vid konkurser eller dylikt...men vid detta fall så ersätts samtliga solklart...allt enligt Nordeas huvudkontor..:)

    Men som du säger kan man säkert hamna på fallrepet under banken godtycke i andra ärenden eftersom det verkar saknas någon form av generell regel i övrigt..lite luddigt tycker jag...[?]

    Imorgon ska det bli sol över Svedala..have a nice weekend[8D][8D]
     
  6. Bronzom

    Bronzom Medlem

    Jag lämnade in min Sterlingbiljett till Handelsbanken i går, med bifogat resebevis. På måndag har jag pengarna åter på mitt konto.Som jag har fattat det hela, så är det upp till varje kontor lokalt om man vill betala direkt, under vad dom kallar utredninstiden. Ett slags förskott om man så vill.För som ni skriver här ovan, så verkar det som bankerna har tagit ett gemensamt beslut, att betala alla.
    Jag förstår bankerna, de är ett utmärkt tillfälla att göra reklam för att använda kort vid betalning.;)
     
  7. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Jag tycker det är kanon att andra flyg/resebolag erbjuder sina tomma plater på planen (Gratis). För att flyga folk som bokat resor med Sterling. Men det ger ju väldigt god PR för dom. Det måste vara en mardröm att när man ska hem. Att vara strandad när semestern är slut. Och oftast är det lite skralt i kassan!
     
  8. Sylva

    Sylva Medlem

    [8D] Hallå där igen !
    Nu är det bara TVÅ veckor kvar innan vi kommer iväg till vårt kära San Augustin :D.Avresa den 2 nov.Ska bli helt UNDERBART att komma ner igen.
    Ni vet ju att vi också hade bokat med Sterling ( 12 dagar ), snopet då med 1 vecka med Ving ;). Hade tyvärr inte möjlighet till 14 dagar. sagt o gjort: Jag har bokat en resa hem med Spanair den 2 dec, så vi får våra 12 dagar som vi tänkt från början.
    1 vecka är för lite för mig, jag har värk i hela kroppen och behöver mer än 1 vecka i sol och värme. Så nu har nedräkningen verkligen börjat, dags att plocka fram o se över sina kläder och andra tillbehör.
    Kram på er[:p]

    Sylva
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis