Ny GC sida av Rogman

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av rogman, 22 november 2008.

  1. rogman

    rogman Medlem

    Jag har idag startat upp den nya versionen av min GC sida. Kolla in följande länk: http://rogmansgc.blogspot.com/2008/11/rogmans-gran-canaria-start-din-gajd.html

    Korta varianten är: rogmansgc.blogspot.com men då kommer du till slutet och för klicka en gång till...jobbit va?:)

    Den ser inta bara snyggare ut, utan är oxå mer lättläst då den är uppdelad i olika avsnitt. Visserligen skriven i bloggform (det var gratis)

    En del innehåller uppdaterad text och en helt ny sektion med Videosnuttar. Några filmer är aldrig förr publicerade...tror jag i alla fall.;)

    Ha de ..å Enjoy
     
  2. Johanna

    Johanna Medlem

    Kanon, snygg och bra!
    /Johanna
     
  3. wesse

    wesse Medlem

    Grattis Rogman:Ddu har lyckats igen[^]mycket bra;)
     
  4. coconut

    coconut Medlem

    Ja, instämmer...görsnyggt....å användbart...
     
  5. cattis2

    cattis2 Medlem

    Kanon Rogman. Du är jätteduktig på att snickra websidor. Ska lusläsa den i em efter 8-års kalas!
    Tack för att du delar med dig till oss!
    Cattis
     
  6. elsueco

    elsueco Medlem

    Grattis till en fin och informativ sida!

    Lite uppdateringar vore kanske på sin plats. Nu kollade jag bara lk
    ite snabbt men kan direkt kommentera;

    - Restaurangtips. Där du saknar en riktigt god Bearnaisesås och jag kanske har förklaringen. Man får för Sanidad (hälsovårdsmyndigheten) inte använda råa ägg i tillredningen utav såser. Det gör att restauranger som följer bestämmelserna tvingas använda pulver som bas för t.ex. Bearnaisen. Nu finns det i alla fall ett antal restauranger som trots förbudet gör "riktiga" såser.

    - San Agustin. Där du rekommenderar Café Karlssson, som har varit stängt i över ett år. Undrar om någon saknar det? Samma sak med Restaurang Tessan, som numera hyser en livlig norsk bar. Tror inte att det är något gourmeniskt Mecka

    .....men som sagt, grattis till en fin ny sida!
     
  7. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Håller med alla ovan stående, rogman jätte bra och intressant, ska också lus läsa i em:)
     
  8. tjollan

    tjollan Medlem

    Hej!

    Fin sida som vanligt men jag undrar om du har nå tips på"restauranger" under dina restaurang tips?
     
  9. rogman

    rogman Medlem

    elsueco: tack för att du håller koll åt mig det är nu 16 månader å 18 dagar sedan jag var nere. Så på den tiden har det tydligen hänt grejjer.
    Cafe Karlson hade kanon goda köttbullssmörgåsar där hon gjorde rödbetssalladen själv och Tessan var en rekomendation från en kompis. Karlsson kommer jag att sakna i alla fall...dessa e nu borta!
    Det där med såsen had jag ingen aning om. Ingen som sagt nått tidigare å det har stått där i 3 år snart. Men det förklarar ju en hel del...tur att det finns pepparsås:)

    tjollan: mina restaurangtips ligger under varje "stad" så att säga. ....kanske ska ta å lägga in dessa små tips så de inte vilseleder.

    Tack alla andra för att ni har kollat in sidan å höjt besöksmätaren snabbt!:D

    Kommer bl lättare att uppdatera nu när den är i bloggform
     
  10. Webbred

    Webbred Medlem

    Härlig bloggg! Kul med en som vågar vara mer personlig (än undertecknad alltså). Gillar att du har många bilder och nu också filmer.
    Funderar på att göra en särskild sida där alla bloggar med kanarieanknytning samlas.
     
  11. månkan

    månkan Medlem

  12. elsueco

    elsueco Medlem

    Rogman.

    Ja det där med krogarna kan jag kanske, men äter man ute mycket som vi och sedan också är i branschen så får man i alla fall en viss erfarenhet som jag gärna delar med mig utav.

    La tidigare in ett inlägg i "tråden" som handlade om bra restauranger och kopierar gärna in den här igen:

    Min topplista över restauranger i syd.

    Eftersom jag är en frekvent restaurangbesökare vill jag gärna dela med mig av mina erfarenheter av det rika utbud vi har i syd.

    - Bamira, Playa Aguila. Ett Österrikiskt par som presenterar ett modernt och annorlunda koncept, vad gäller både det gastronomi som miljö. Dyrt, men väl värt ett besök. En varning kan vara på sin plats om man är rädd för det lite extrema som deras rätter och kringarrangemang ibland tenderar att bli.

    - Anno Domino, CC San Agustin. En fransk klassiker som inte bjuder på några överraskningar. Jacques har nog inte ändrat menyn de senaste 15 åren, utan kör vidare med sitt vinnande koncept. Bra, god fransk mat till rimliga priser. Service och miljö i toppklass. Numera finns även en "bakficka" i anslutning till restaurangen och som har en spännande och god tapasmeny.

    - Il Duomo di Milano, Veril. Enligt mig den bästa italienska krogen vi har i syd. Klassisk italiensk meny, men med en extra touch över både mat, service och miljö.

    - Egoista, mot stranden under San Agustin Beach Club. Niklas, som tidigare drev Sandhamns bästa krog, Dykarbaren har flyttat till
    Gran Canaria och driver nu Restaurangen Egoista. En modern krog där det kreativa köket är restaurangens signum. Ett annorlunda kök och meny, långt ifrån de stereotypiska som vi annars finner på turistkrogarna.

    - Churrasco, Avda. de Tirajana PLI. Oscar är argentinare och det märks. Påstår att han severar det bästa grillade köttet på ön. Att vara "köttvändare" är inte så lätt som man kanske kan tro... Kanske en fördel att vara argentinare.

    - Rias Bajas, Avda de Tirajana. Anses av många som den "finaste" fisk-/skaldjurrestaurangen. Ingen tvekan om att man håller hög kvalite på både råvaror och service, men jag har alltid en fadd smak i munnen när jag betalat räkningen..... det är dyrt!

    .... och sen finns ju alla de andra som redan är nämnda här på forumet, Espetada, Mondi, JB, Labrador osv.

    Bon apetit!


    ...... men köttbullsmackan som på Karlsson´s hittar du nog inte på mina förlsag, men skulle tro att Café Suecia, grannen med Karlsson´s, nog skall klara av den saken.

    Välkommen tillbaka!
     
  13. anamogán

    anamogán Medlem

    Rogman,
    Vad duktig du är på att göra hemsidor/bloggar.
    Jag själv håller också på med en sida men den blir nog aldrig klar.:(

    Men.....under tiden får jag läsa din för att få inspiration :)

    Bra gjort!

    /Anna :)
     
  14. rogman

    rogman Medlem

    Tack för alla vänliga ord om GC bloggen som egentligen bara är över flyttad från den gamla sidan. Men nu blev det ju lättare att läsa den och tvingar mig att skriva lite nytt...oftare.

    elsueco: låter som om du springer på finare ställen än jag brukar.:)..dina tips vore ju perfekt under fliken Tips från Vännerna...
    Får jag kopiera över den dit?
     
  15. elsueco

    elsueco Medlem

    Självklart får du kopiera över den dit!

    Visst finns det billigare restauranger, men som det heter, "man får vad man betalar för". Tycker de visdomsorden gäller vad beträffar restauranger på Gran Canaria´s sydsida. Mycke´skit finns de´
     
  16. rogman

    rogman Medlem

    Tack för det. Den är numera uppdaterad. Har även laggt till lite nya aktivitets tips.
    En allmän förfrågan: Är det nån som har bilder från byn Mogan? (Inte Puerto de Mogan) Pm ni har å vill dela med er så mejla mig. Tack på förhand
     
  17. Ola Z

    Ola Z Medlem

    Tjena Rogman [8D]
    Länge sedan jag var in å kollade in läget på sidan.....men
    det här har du fått till bra ...mina komplimanger :D :D :D

    Zäta ;)
     
  18. rogman

    rogman Medlem

    Tackar å bockar Ola. Det värmer i höstmörkret...du få kolla in lite då å då nu. Blir lättare att uppdatera nu.
     
  19. feb06

    feb06 Medlem

    Halloj!
    Vad ska man säga om RogMan?? Guidernas guide!!
    Jag börjar misstänka att han går under täckmantel!
    Han jobbar säkert som instruktör för nya reseledare på någon av de stora resebolagen.
    Rätta mig gärna om jag har fel!
    Ovanstående text Skall ses som en komplimang.
     
  20. rogman

    rogman Medlem

    Ja,å den togs som en sådan oxå...en stooor en :D. Önskar bara att du hade rätt...det där med att jobba på något av de större bolagen alltså.

    Att jobba på Ving vore kul...kanske ska söka?
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis