Vädret..?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av neubert, 18 december 2008.

  1. neubert

    neubert Medlem

    Är det bara jag som tycker att vädret har varit väldigt mulet och kallt på GC den senaste tiden?? Vet inte hur det brukar va men tittar man på kort från denna period så ser det väldigt varmt och soligt ut men verkligeheten ser väl kanske annorlunda ut!?!?

    19 dagar kvar..
    /Nisse
     
  2. big

    big Medlem

    I dag hadde vi 22 grader i skugga har i Las Palmas [8D]

    Mvh:Steffe
     
  3. neubert

    neubert Medlem

    Åhh Vad skönt att höra!!!
    Har kollat väderleken ett tag nu och den har sagt mellen 18 och 20 grader och det känns ju lite lågt för min smak... Hoppas, hoppas, hoppas!!!

    /Nisse
     
  4. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Härligt Big!

    Hoppas ni bor kunglikt! Jag kommer och tar över snart :D Jag väntar med glädje på bilderna [:d]
     
  5. Pellis

    Pellis Medlem

    Här är skitkallt på ren svenska! Jag har varit här sen i måndags och haft en halv dags sol! Igårkväll när vi gick ut från Hard Rock Café var det 13 grader på termometern o Playa Ingls, 15 hemma på min altan. Idag är det dock klarblå himmel och de lovar solsken men kylan burr. Dessvärre verkar det dessutom som det ska bli ännu kallare...
    Tycker verkligen synd om dom har varit här i en vecka då det inte ens varit soligt på södra delen, Peurto Rico Amadores mm. Där har nog solen tittat fram något mer än i San Agustin och det är lite varmare i luften.

    Men ja, tur att man kan göra utflykter!
     
  6. chica

    chica Medlem

    Oj,låter inte så kul. Hoppas solen värmer Er idag!! och att den fortsätter att lysa resten av året oc in på nästa! Felices fiestas!!

    (Själv ska jag köa för att få bra plats i GA-kyrkan/julton ikväll. Mannen sjunger i en av Kjell Lönnås körer. Tempen ligger på -4 i Sundsvall just nu)
     
  7. Danmal

    Danmal Medlem

    Kom hem igår kväll efter en vecka i san agustin, vädret har varit kanon nästan hela tiden,lite mer moln dom sista dagarna, längtar redan tillbaka så man kan gå omkring i badbyxorna hela dagarna
     
  8. coconut

    coconut Medlem

    Blä...hoppas det e en engångföreteelse att det vart så kallt, 13 grader låter ju rätt illa..Nästa jul får de inte va det banne mig...förra julen hade vi iof oxå ganska kallt när vi bodde på monte men då va det alltid toppen när vi åkte till Putte...
    Hoppas det blir varmare för dig snart pellis å alla andra som ska åka...
     
  9. neubert

    neubert Medlem


    DEt låter ju jätte skönt men enligt väderleksrapporterna jag har sätt har tempen hållt sig run 18-20 C de senaste veckorna så hur varmt hade ni det??? Bävar för att behöva frysa när man kommer dit!!!
    /Nisse
     
  10. Riggan

    Riggan Medlem

    God kväll i julstöket!
    Jag har också sett att det inte är så värst varmt nere på vårt 'älskade GC just nu.
    Men vi får väl tänka som så att allt är bättre än här hemma, eller[?][}:)];).
    Vi har + 3 och det har regnat mest hela dagen. Skulle gärna byta det mot ca 15 grader och kanske lite sol. Såg på en väderkarta att det just nu är + 17 i Maspalomas. Hoppas det stämmer Allt är ändå bättre än här hemma.

    Looking on the bright side of life.

    Kram till er alla
    Riggan som alltid längtar efter sol och värme[8D].
    Har nu knappt 2 månader kvar till avresa:D


    Riggan
     
  11. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Fredags kväll pratade jag med bakke kroa i playa ingles, då hade dom 11 grader, inget vidare men bättre än hemma i och för sig, men man förväntar sig ju att det ska va bättre väder när man åker dit ner. men så är det man kan inte styra över väder o vind
     
  12. coconut

    coconut Medlem

    11 grader...!!!!Burr...Riktigt illa...Hoppas d blir bättre snart...
     
  13. anamogán

    anamogán Medlem

    Det är kul när Ni som är på Gran Canaria håller oss direktuppdaterade om vädret!

    Tack för det.

    /Anna :)
     
  14. månkan

    månkan Medlem

    Vad gäller vädret i Las Palmas tycker jag det är väldigt knepigt[8)]
    Termometrarna på Las Canteras-promenaden kan visa olika från ena hörnet till det andra på cirka 4 grader och när det står 24 grader så går jag omkring o fryser i tröja o vindtygsjacka samtidigt som det ligger en del folk på playan. Jag tycker att vinden känns kall oavsett vad det står på dessa termometrar men om man hittar ett vindfritt ställe och solen skiner så är det förstås gosigt:) Och ljust med solen som glittrar på vattnet inte minst[^]/
    mvh månkan
     
  15. big

    big Medlem

    Jag kor med egen termometer ute pa ballkongen och fyra tiden i natt hadde jag 18´, gick ut for nan timme sen och da var det 20´ pa min termometer i skuggan. Men eftersom jag bor pa fjarde vaningen sa kanske det inverkar en aning?????

    Mvh:Steffe
     
  16. månkan

    månkan Medlem

    Jag flyttade från femte våningen upp till takvåningen och det var där det tog fart. Jag har 360 graders fri sikt förutom de egna väggarna då. Så det fria läget måste ha gjort sitt till. Varför du kan surfa obehindrat i mer instängt läge (?) fattar jag inte. Och de jag vänt mig till (datorbutiker) och "telefonnissar" tvår sina händer[8)]

    Vaskade fram information du skrivit om en restaurang i hörnet av Galilei o Portugal och begav mig dit för att äta idag. (Du hade skrivit att karln var litet "knepig" och att hon var svenska.) När jag beställt och väntade på maten och tittar snett över till gathörnet på andra sidan så ser jag en till restaurang som alltså också ligger i hörnet av Portugal o Galilei! Och där står det att de även serverar skandinavisk mat!
    Så det blev fel restaurang, men ack så gott:D. Nog det bästa jag ätit hittills i LP. Det var inte mycket och med tanke på detta inte särskilt billigt, men som sagt verkligen fräscht och smakligt:D.
    /mvh månkan
     
  17. månkan

    månkan Medlem

    Paradisiskt är det o jag njuter i fulla drag[^]

    Förutom ovan nämnda restaurang som ska få besök letar jag efter ett ställe som serverar smakliga, krispiga pizzor. Nån som har nåt förslag?[:p]
    /månkan
     
  18. elsueco

    elsueco Medlem

    Guanarteme, förstår att du bor på Isleta och nu när det blev restauranger på tråden kom jag att tänka på...Restaurante Hamburgo, med den otroligt pratglade reataurangägaren, finns den kvar?

    För att knyta ihop det med trådens tema, "vädret", så kan jag berätta att den digitala termometern inköpt hos Clas Olsson för 49 kr visar; + 3.12 grader..... på en ö i Stockholms skärgård just nu.
     
  19. elsueco

    elsueco Medlem

    Månkan. Pizza! Ja dina krav är modesta och det finns ett antal bra pizzerior. En som jag själv har ätit en ett antal stora goda pizzor hos är pizzerian på Las Canateras, just innan man kommer fram till Hotel Melia Las Palmas.

    Klassikern i stan är ju "La Pizza", tror den ligger på Calle Ventinueve de abril, hörnet Calle Ripoche. Åt en pizza där, mer av nostalgiska skäl för något år sedan och konstaterade att pizzan fortsatt var lika liten som för i tiden, eftersom trätallriken styr storleken. Det enda nya var väl att det kändes som att äta pizza i Hong Kong. :D Beror nog på kineser som tagit över.
     
  20. Webbred

    Webbred Medlem

    Jag återgår till väderpratet med en liten rapport.
    Kom hem i fredags efter tre veckor på Gran Canaria. Träffade folk som (liksom varje december) klagade över hur kallt det varit - medan jag upplevde det som de varmaste veckorna så här års på länge. Åtminstone solrikaste och i någorlunda lä steg temperaturen en bra bit över 20 plus.
    Fick till och med en riktigt solig o het dag i Las Palmas, där det oftast varit molnigt. Ett besök i Playa Feliz var också fint, men i vanligt ordning runt den udden väldigt blåsigt eftersom det är utsatt för de ständiga vindarna från nordost.
    Maspalomas var varmt men med sanddrev en del dagar. Hotellpoolen i Sonneland oftast i lä och pressarläge i stort sett dagligen, men ibland bara fram till lunch. Efermiddagarna kunde bli lite molniga.
    Trakterna kring de högsta bergen, runt Roque Nublo, var blåsiga, iskalla och regniga - medan det som oftast var vindstilla och hett i Puerto de Mogan, samtidigt.
    Sammanfattningsvis så beror upplevelsen av vädret på Gran Canaria helt enkelt på var man befinner sig. Och när. En del kvällar var svala. Men sköna ändå för en frusen umeåbo...
    (Här är det för övrigt sol på väg upp över snötäckta granar och vacker julkortsstämning nu).
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis