Tre veckor på Koala Garden

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av BEKU, 4 januari 2009.

  1. BEKU

    BEKU Medlem

    Då är hustrun och jag hemma igen efter tre veckor på Koala Garden i Maspalomas.

    Enligt önskemål via guideonline fick vi en lägenhet med möjlighet till sol på eftermiddagar och kvällar.

    Vi hade en etta som var utrustad med bland annat Ac, micro, kaffekokare, vattenkokare, brödrost, tv(gratis)
    Vi bodde in zon 2 där det fanns en uppvärmd pool. Där fanns det även en restaurang och poolbar. Restaurangen var enligt vår mening, så där.

    I zon 1 fanns en supermarket som hade det mesta inom dagligvaror.

    Som på så många andra ställen så började kampen om solstolarna och invasionen med luftmadrasser och badringar tidigt på morgonen ;)
    Vädermässigt så var det ingen höjdare. Sol, blåst, mulet, soldis och regn varvade vartannat. Enligt Scandinavian Radio så har det varit den kallaste november och december i mannaminne.

    Mvh
    Beku
     
  2. Riggan

    Riggan Medlem

    Välkommen hem till vårt kalla Sverige.
    Så bra att du är nöjd med Koala.
    Vi bodde också i zon 2 när vi var nere för 6 år sedan. Kan tänka mig att det hänt en del sedan dess.
    Vi var bara en vecka men vi åt aldrig på hotellet. Men det fanns små restauranger strax intill hotellet. Sedan tog vi taxi in till PI ibland.
    Det enda som störde mig var att köksfläkten gick igång bara man öppnade dörrarna till "köket". I vår lägenhet var spis, diskbänk, kylskåp bänkskåp bakom två dörrar.

    Synd att ni inte haft bättre väder. Får hoppas att det drar iväg så att det blir varmt och skönt när vi åker ner till S.A den 18 februari.
    Riggan som alltid längtar till sol och värme[8D]

    Riggan
     
  3. coconut

    coconut Medlem

    Beku...bodde ni med markterass å i såfall vilket nummer? Vi kommer oxå bo i en etta...tänkte jag kunde önska samma då om den ettan va bra..Fastvi måste ha markterass då mamma har problem med sitt hjärta å ej klarar trappor så bra...

    Ska oxå sen när det beger sig använda mig av guide online...

    Synd ni inte hade bättre väder...hoppas på bättre lycka nästa gång för er...
     
  4. n/a

    n/a Medlem

    Vad är Scandinavian Radio?

    Nyfiken :)


    Lyckligen bofast i Las Palmas
     
  5. BEKU

    BEKU Medlem

    Coconut...vi bodde på övre våningen i nr. 270. Det är c:a tjugo trappsteg upp. Vet inte om det finns ettor både uppe och nere.

    Guanarteme...Scandinavian Radio sänder på 102,2 vardagar mellan 8-10.Jag tror att det är från Patalavaca. Det är en norsktalande dam som sänder kanariska och scandinaviska nyheter varvat med bland annat musik och vissa dagar frågetävlingar.

    Mvh
    Beku
     
  6. Lavendel

    Lavendel Medlem

    Vad roligt det är att läsa om koala. Vi ska ju bo där fyra veckor snart (14/1-11/2). Använde ni tvättmaskinen där? När vi var till kanarieöarna i höstas och bodde på playa del sol, så besökte vi koala och de sa att det finns möjlighet att använda tvättmaskin mot kostnad. Vi frågade aldrig hur mycket det skulle kosta. Vi har bott på koala 2006, men då hade vi en större lägenhet (separat sovrum) och vi bodde på zon 4. Den här gången har vi en etta.
    Vi visste inte, att man får ta med sammanlagt 30kg i flyget om man är borta 3veckor eller mer. Jag läste om det på fritidresornas hemsida och faktist dubbelkollade med deras servicekontor. Det tyckte jag var bra, för det blir alltid lite mer saker med när man är borta längre.
    Hur varmt är vattnet i poolen, ungefär? Är nyfiken för jag har gått på vuxnas simskola hela hösten och har äntligen lärt mig simma. Hah hah, det är aldrig försent! (är 48)

    Kramar lavendel
     
  7. cattis2

    cattis2 Medlem

    Gratulerar! Att kunna simma är ju en bra livförsäkring om man är vid vattnet. Vi var på Koala 28/11 - 5/12. Vattnet i varma poolen var riktigt ljummet. Skulle gissa att det håller en temp på 27 - 28 grader. Nån kanske har exakt temp...
    Jag trodde zon 4 o 5 inte var för svenska turister. Vilken är zon 4?
    Cattis
     
  8. Lavendel

    Lavendel Medlem

    Zon 4 är direkt på vänster sida när man svänger in till området från vägen som går till marknaden. Jag har förstått att zon 2 och 3 är efter varann på samma sida som receptionen.
    Kram lavendel
     
  9. BEKU

    BEKU Medlem

    Lavendel...hade ingen aning om att det fanns tvättstuga. Vet heller inte hur hur varmt vattnet var, men skönt var det i alla fall.

    Cattis 2...när vi kom ner den 13 dec. så var zon 4 o 5 folktomma. vi såg senare att det fanns folk i vita overaller och skyddsmask som gick omkring och sprutade mot något. Precis innan jul så började gästerna komma även där. Lägger in några bilder under dagen där det bland annat är en skiss över området.

    Mvh
    Beku
     
  10. Riggan

    Riggan Medlem

    Hej, Bertil!
    Jag var precis inne och tittade på våra kort från 2005 när vi var på Koala. Vi bodde i 212 (andra våningen.Vi morgonsol men fram emot 6 på kvällen försvann den. Men det var lagom att jag kunde sitta där
    och njuta en stund efter att man kommit hem ifrån stranden.
    Riggan




    Riggan
     
  11. coconut

    coconut Medlem

    E det svensk TV?
     
  12. cattis2

    cattis2 Medlem

    Nej på Koala är det spansk och tysk tv som gäller:(.
    Cattis
     
  13. Tas

    Tas Medlem

     
  14. chica

    chica Medlem

    Fina bilder Beku. Du har fått mig att bli intresserad av Koala. På fotona ser lägenheterna med markterassen lite "skuggiga" ut. Eller är det bara en synvilla.
    Jag har så smått börjat titta på en resa jul/nyår eller januari 2010 och att då stanna tre veckor. Ser att Lavendel strax är på väg ner till Koala i hela fyra veckor. Önskar dig en underbar vistelse!! Ha det gott och hoppas du vill skriva en rad när du är tillbaka.
    Ha en skön söndag alla forumare!!
     
  15. BEKU

    BEKU Medlem

    Hej Chica.

    Det finns både balkonger och markterasser som inte får en gnutta sol på hela dagen. Via guideonline så önskade vi oss en balkong med möjlighet till sol så mycket som möjligt under eftermiddagen. Om det var rena turen vet jag inte men vi fick i alla fall en solig balkong.

    Mvh
    Beku
     
  16. chica

    chica Medlem

    Tack för ditt snabba svar. Jag får göra som du och önska en balkong med mycket sol och sedan hoppas på tur!!
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis