Glutenfritt på Los Arcos ?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av grodan, 22 januari 2009.

  1. grodan

    grodan Medlem

    Hej!
    Vilken härlig sida detta är! Har precis registrerat mig.
    Ja, nu är det så här: Jag och min familj ska för alla första gången åka på "riktig" semester ( en hel minivecka). Det var utan tvekan som vi valde Kanarieöarna. Efter lite letande, fann vi Playa Del Inglés! Där vi valde Bungalows på Los Arcos. Ja, som sagt är det första gången vi åker på riktig semester. Vi ska åka i mars. Nu har jag lite funderingar. Min yngsta dotter, kommer fylla 4 år den dan vi åker hem (!), är glutenintolerant. Hur är kunskapen där nere med detta? Finns det någon restaurang som kanske t o m har svensk personal? Hur är det på Los Arcos? Ser väldigt härligt ut. Har läst lite om kackerlackor o sånt. Men de får vi väl slå undan (?).
    Något man bör undvika (mat, restauranger osv)? Något som rekommenderas? Är det "billigt" att handla där?
    Ja, jag är jättetacksam för alla tips. Ni verkar sitta inne med jättemycket kunskap för en annan som är totaly lost.
    Tack!
    Grodan

    Grodan
     
  2. coconut

    coconut Medlem

    hej och välkommen....bodde på los arcos en månad i somras, kackerlackor finns det några stycken men blir det för många så kan man be dem i personalen komma å spreja...Rätt mkt katter finns d på området oxå...

    Som alltid rekomenderar jag en restaurang som ligger i centrumet yumbo som ni kommer ha 400 meter til.Den heter skansen och där jobbar svensk personal, då e de ju ganska lätt att förklara om gluten dessutom.

    De större affärerna tar säkerligen in glutenfritt, åk å handla på tex hiperdino, mercadona, eller eurospar i san fernando, en taxi dir från los arcos kostar intemånga kronor...Man kan be dem i receptionen att ringa taxi så kommer den in ända fram...Rekomenderar er att åka på marknaden i san fernando oxå, den är på lör och ons, bara å säga till chaffisen"the market in san fernando"Finns massa fynd både för vuxen och för barn....

    På en underbar pizzeria i san augustins centrum Pizzeria adio mar, där görs såååå goda pizzor och där jobbar det oxå svenskar. Ligger i utkanten på centrumet, vid taxistation....Ha det underbart...önskar jag vore där nuuuu!!Maria
     
  3. grodan

    grodan Medlem

    Tack! Jättesnällt med alla tips! Ska skriva upp allt. Låter helt perfekt med den restaurangen med svensk personal. Vet ni om det är varmt i mars? Brukar man behöva tjockare tröjor, eller det går bäst med svensk-sommarkläder (den där svenska sommaren som uteblivit nu i ett par år menar jag inte..utan vanliga sommarkläder:D).
    Tänker för packningens skull!
    Kram
     
  4. reknyl

    reknyl Medlem

    Kolla denna länken så får du mycket info om olika länkar till album och videos från Los Arcos

    https://kanarieoarna.nu/kanarieforum/topic/ni-los-arcos-are.1765/

    (¿)
     
  5. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej har en vuxen son som är glutenintolerant, när han va liten åkte vi alltid till mallorca, och jag hade då med mig ett kort som jag fick från svenska celiaki förbundet, där det stod på massa olika språk b.l.a spanska, detta kort visade jag upp på restauranger och dylikt, det stod på detta kort vad det va man inte tålde, vänd dig dit så kanske dom kan hjälpa dig

    Marie:)
     
  6. grodan

    grodan Medlem

    Japp, jag har ett sånt översättningskort. Vår dotter har bara haft det konstaterat i ett år. Man är ju ganska inne i det, men inte alls erfaren vad gäller gluten utomlands.
    Tack för alla snälla och givande svar!!:) Det uppskattar jag verkligen!
    Mamma Grodan
     
  7. Lottase

    Lottase Medlem

    Hej!

    Vi har oxå en 4 årig dotter med Celiaki! Vi var i San Augustin på Gran Canaria förra året (och vi ska dit igen i år)och vi kan varmt rekommendera att ni packar med er glutenfritt hemifrån - pastan, mjölet, buljongen, knäckebröd, havregryn, flingor, kakor/kex mm osv för det finns inget "glutenfritt" sortiment i de små affärerna - går i princip bara att få tag i på de stora kedjorna på vägen in mot Las Palmas = Carrifour, Corte Ingles. Vi packade även med falukorv, blodpudding mm (för vi hade tillgång till kyl i vårt boende) för det är så dåligt gluten-uppmärkt! Vi tog busen och handlade glutenfritt, men det var dyrare än hemma.

    Pizzeerian i San Augustin (finns fler) finns det tips om på Celiakiföreingens hemsida! Tyvärr är pommes fritten oftast med tillsatser och det är svårt att gå ut att äta "rätt". På flyget hade vi med oss kalla pannkakor för det finns ingen "rätt" mat där heller!

    Hoppas du fick lite mer tips nu! Detta år tar vi med det mesta...
    Lycka till!
     
  8. grodan

    grodan Medlem

    Vad snällt!! Tack för upplysningen! Den är jättemycket värd!

    Jättetråkigt att de är dåliga på detta med gluten:(

    Men tror det är bättre om några år,föhoppningsvis när våra små är stora:)

    Alla är så trevliga här!

    Tack för tipset!

    Kramar

    Grodan
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis