Grodan hemkommen!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av grodan, 19 mars 2009.

  1. grodan

    grodan Medlem

    Tjoho! Då var man en nybörjarefarenhet rikare vad gäller kanarieöarna!!
    mmmmmmmmmmmmm...Längtar redan tillbaks..
    Ja, storyn är ganska lång, trots att resan var kort..:D
    Skulle ta X2000 fredag kväll från skåne, till stockholm o sen arlanda express till arlanda. Sitta där från tja 02-05 sen checka in.
    men det blir väl aldrig som man tänkt sig va?
    Fick ett sms sen eftermiddag/tidig kväll, att planet, som skulle gått 0720 var försenat till 14.20..Jahapp, då står man. Påklädd, packad, redo får att ta tåget.Vad gör man då? Ja, provade att ringa ving om att ev få åka fr sturup istället? Gick absolut inte.
    Nähäpp..SÅ vi fick fullföra vår plan..Och var alltså på arlanda redan 0030..Med två barn som skulle..Sitta på stolar o halvsova ett halvt dygn..Näpp, så vi tog in på SAS radital, jag sa att vi ville bara sova några timmar. Och vi fick det för det harmlösa (????) priset av 1550[xx(]spänn. Men de verkade bli lite sura..Tydligen var det ett " billigt" pris. KOstar tydligen 2550 mitt i veckan..oj,ja såna priser har ju inte vi "härnere" om jag säger så. Men jvligt skönt att vi fick sova ordentligt.
    Jahapp..Väl till incheckning (först i kön) hade de data fel..Ingen av passagerarna fanns inbokade på någon plats...suck*
    Sen när vi långt om länge checkat in o stod i den där gaten..Då kom de fram till att runt 70 pers behövde byta ut sina boarding kort.[:0]

    Vi kom väl fram hela och så..Men när vi kom fram..Var ju klockan 22, där nere..Och kidsen trötta, och alla hungriga..Men checkade in på Ljuuuuuuuuuuuuuuuuuvliga Los Arcos och åt världens godaste carbonara...mmmm*[^]
    Kidsen käka lite pommes, mannen pasta bolognese.
    Mumsens..Sen gick vi till bungalow'n och bokstavligen däckade.
    SEN kom två underbara dagar söndag och måndag..Tisdag gic vi faktiskt ute i maspalomasöknen, gick fr stranden playa del ingles dit..Jätteunderbart och härligt att få ha sett det!!
    Sen var det dags för hemfärd[V][V][V]
    Barnen ville gärna ha lite mer sol och bad..Jag mest bara sol:D[8D]
    Vi käkade middagar på Skansen och på restaurengen på Los Arcos (Pipos?) där de fixade detta med glutenfritt till ena barnet! Helt jäkla underbart skönt! Tydligen var han som var son eller var han bara servitris på pipos(?) restaurang son till en svensk mamma och en spansktalande pappa, så han förstod helt vad vi menade!! Jätteskönt!

    Hoppas jag inte tråkat ut er med min utsaga.......[?]
    Jag vill tacka er för alla underbara tips och som gjort att jag kunde känna mig mer trygg och kunde njuta mer av våra få dagar!!!
    Och jag längtar ner...redan....Blodad tand? Absolut!

    Och Marie? Katterna var för härliga!

    Stor Kram
     
  2. Pellis

    Pellis Medlem

    Vad underbart det låter! Jag är totalt imponerad av din entusiasm och positivitet med tanke på er försening och korta resa! Men som man säger när man öppnar en öl (Carlsberg); Worth waiting for!!!
    Snart åker jag också iväg - ska bli hur skönt som helst med tanke på vädret som är här hemma i huvudstaden idag! BRRRR - kallt - och blåsigt!!!!
     
  3. farkost

    farkost Medlem

    Måste faktiskt hålla med Pellis,vilken entusiasm och positivitet.
    Beundransvärt!
    Vi (Fam.Pellis och Fam.Solis) är väldigt bortskämda när det gäller att åka ner till GC.
    Vi bor i Stockholm (ingen direkt färdväg)vi har eget boende där nere, vi behöver bara fixa flygstol."Bara,bara säger Alfons".Känns som man är lite bortskämd.
    Men jag utgår från att du/ni kommer besöka den underbara ön igen, och då lite längre.
    Ja du Pellis, du får ha en fin semester där nere. Kanske åker vi ner den 8 april, har du åkt hem då?
    Här på L-Ö lyser solen stundtals och faktiskt +grader.ÅÅÅÅÅÅHH va mysigt, ELLER HUR?
    Elsueco, väderet i San Agustin????????

    solis
     
  4. elsueco

    elsueco Medlem

    Väderrapport från San Agustin, klockan är 12.50 lt. och dagen är den 19 mars.:D

    27 grader, sol, blå himmel som är draperad med vackra cumulusmoln. Över bergen mörka hotfulla moln, men de skall stanna där de är!
     
  5. farkost

    farkost Medlem

    Känns som Caliman fortfarande ligger kvar. Är det lika mycket sand i luften som i onsdags förra veckan? Har nämligen vänner som ska ner om en o en halv vecka.Med tanke på att dom anländer 01.00 så vet dom att det är städning som gäller.


    solis
     
  6. Pellis

    Pellis Medlem

    Mina svärföräldrar är på plats och meddelar väder men dom säger alltid att det är fint, bara om det regnar är det "fulväder"! Jag åker hem den 11/4, blir där i två veckor men sen ska jag ner i maj också...förbereda sommaren! Jag kan liksom inte få nog av att åka dit ner...
     
  7. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Välkommen hem grodan, vad skönt du blev nöjd med resan trots få dagar. Visst är Los arcos bra bungalows? Jag trivs som fisken i vattnet när vi bor där.Vilket nr hade ni på huset? Måste ju fråga om du såg vår huskatt Gordo, en stor brunlurvig sak?Kan berätta för dig att killen som serverade er på pipos, är son till Josef han som äger pipos, och det stämmer att han varit gift med en svenska, undrar om dom inte bodde i Kalmar,sonen har även en syster som jobbade på gamla pipos hon heter Anna, men om hon jobbar nuvet jag inte, i alla fall så måste ni ju försöka få till en lite längre resa nästa gång, finns mycket fint att se där nere.

    Kram Marie:)
     
  8. grodan

    grodan Medlem

    Hej Marie!
    Jag tyckte att jag såg en halvlånghårig svartbrun katt, som liknar den på din bild. Jag vågar inte säga hundra procent säkert,men tyckte det såg ut som den.:)
    Ja, nu är det ju så att jag är en sann optimist, och eftersom vi inte varit på / haft nån semester på tio år, är jag överlycklig. Vi kan dessvärre inte vara borta från våra arbete (såna helkorkade egenföretagande helidioter som vi som jobbar sju dagar i veckan[:eek:)], för skylla oss själva helt enkelt..:D ) så jag är överlycklig av att få någon sorts semester!! Men...Nu är det ett annat läge..hehe[}:)] Nu har det ju visat sig att vi KAN faktiskt vara på semester tre dagar. Så nu har jag lovat mig själv, hotat min man, att det förhvis kan ske oftare!! [8D]
    Älskade verkligen bungalows på Los Arcos! Är helsåld! [^]

    Tyckte också att pojken/mannen var lik han restägaren! Vad roligt att veta! Min man sa till honom: Do You speak english? Då svarade han: Ja, men det går bra på svenska:D:D:D

    Jag återvänder jättegärna! Ska bara pussla ihop tiden till det..
    Nästa gång vill jag bege mig ut mot, eller ja snarare in mot landet.
    Innan tänkte man faktiskt, hur "ni andra" kunde vara så frälsta på nån sån här charterort???[?];) Men nu fattar jag..thihi[^] Jag har ju blivit en sån nu med.
    [:eek:)]:D;)
    Vi fick nr 70!! Ligger bakom 85an (tror jag det stod iaf..) Helt lagom. Och fräscht och inte en kackerlacka i sikte. Myror, visst..lite grann,kanske..men såna har vi ju här också på sommaren.:([xx(]:D

    Nu får jag ta o fortsätta packa upp resväskor,tvätta och tyvärr hänga in alla sommarkläder igen-..:(
    Men får väl ta fram dem snart igen!! Får man hoppas iaf!:D

    Kram*


    Grodan
     
  9. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Förståe vad du menar med det där om egna företagare, det va vi förr i tiden också, och det e mycket jobb, vi kunde förvisso va borta en vecka i alla fall fast då va vi alltid på Mallorca.Det va säkert Gordo ni såg (katten) han håller till vid dessa hus, antagligens hans revir, vi brukar nästan alltid bo i 89:an huset precis intill vingreceptionen, fick det för tredje gången nu när vi va nere, annars brukar vi bo i längan framför, kul i alla fall du gillade boendet även om husen är lite slitna så har man ju den stora fina uteplatsen underbart[^][:eek:)]
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis