Sol eller skugga i PR

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av chica, 19 april 2009.

  1. chica

    chica Medlem

    Tänkte för första gången välja boende i Puerto Rico. Har upptäckt att man pratar om skugg- resp. solsida. Kan någon förklara detta för mig och tala om hur stor skillnaden är. Soldyrkare som jag är :D[?]
     
  2. Jigson

    Jigson Medlem

    Puerto Rico´s hotell ligger på branterna i två dalgångar, bor du på östra sidan har du ingen direkt morgonsol men rejält med kvällssol och vise versa.
    På playan märker du ingen skillnad.
    Gå in på google earth där kan du välja ett hotell och simulera med hjälp av ett utav verktygen hur solen skiner just på det hotellet under dagen.
    Jag kommer att bo på Ipanema park som har morgonsol och vad jag kan förstå sol ganska långt in på kvällen också, verkar inte heller vara så långt till stranden heller. :)

    Janne
     
  3. chica

    chica Medlem

    Hello Janne och tack för ditt utförliga svar! Otroligt att man tom kan kolla hur solen skiner på enskilda hotell. Nu ska jag kolla upp de hotell jag tittat på.
    Har oxå tittat på Ipanema Park som verkar superfint.
    Ha det gott!
     
  4. AnneliH

    AnneliH Medlem

    chica;
    Jag kan bara hålla med Jigson (Janne) Ipanema Park och terrasserna högst upp har sol från morgon till kväll...den terrassen glömmer man inte...och inte utsikten! Alldeles, alldeles underbar!

    Hoppas du hittar ett bra hotel. Jag tror minsann att vi har en liten film från det hotellet från 2008 när vi bodde där på vår sida..om du
    är nyfiken på hur det ser ut inne. Lyxigt med påslakarn i sängarna och den lyxen att se både himmel och hav samtidigt när man slår upp ögonen på morgonen slår allt! Ja, allt...så vackert i soluppgången!

    När jag blir rik någon gång ska jag fara runt på ön och göra allt!

    Ha en bra dag alla i vårsolen!

    AnneliH som längtar till solen
     
  5. chica

    chica Medlem

    Anneli, har varit inne på Er sida och tittat på Ipanema och det är verkligen fint, särskilt terassen!!
    Det blir antingen Ipanema eller Portonovo. Nu måste jag bara vänta in några andra besked innan jag kan boka.
    Varmt välkomna hem till den svenska våren!!
     
  6. coconut

    coconut Medlem

    En fråga bara Ipanema, e det väldigt högt upp?? Hur lång tid tar det att ta sig upp från stranden...tänker att det hade vart något å testa men mamma har ju lite krux me hjärtat...kanske blir problem då?
     
  7. bobo

    bobo Medlem

    Här har Du en bra karta över ställena i PR: https://www.google.com/earth/

    Beroende på vilken inkvarterings standard Du söker så kan Du välja mellan himmel o jord!
    Det där med höjdskillnad är ett faktum i PR MEN EJ ETT PROBLEM I MITT TYCKE.........3 för Taxi upp/ner är ej så värst mycket o så har Du en lokal bussförbindelse som är nästan gratis o som fungerar jätte smidigt o bussarna är i bättre skick än de vi har i lokaltrafik i Norden!!!
    Om Du tycker om kvälls sol så välj hellre ett boende på "Amadores sidan"...
    Mitt emellan PR o Amadores så har Du bla. Apartments... Rio Sol, Puerto Azul jätte utsikt!.... 3-4 stjärnigt Gloria Palace,Riu Vistamar båda rakt på branten till havet med 1000% havs utsikt!

    Gamla Spies=Ving=Apollo=osv, ALTAMAR lägenhets hotell med jättefina terasser o sol fråm sisådär 07.30 till solnedgång.(Receptionens killar snackar svenska!)... min personliga favorit i vinter sesongen!(Om Du bor på hotellet så har Du gratis buss transfer många ggr i dagen till PR vice versa Amadores)

    Pr:s gamla del börjar vara litet sliten därför föredrar jag personligen den västra delen, även Amadores stranden är helt outstanding gemtemot PR:s gamla strand.Längs havet går en jättemysig strandväg från PR till Amadores/vice versa ca 2.7km.så att gå hit och dit är ej ett problem.
    Hoppas Du hittar ett passligt boend!
    Står gjärna till hjälp med info om det behövs!:)
     
  8. chica

    chica Medlem

    Bobo, Tack för värdefull info. De jag talat med har sagt att det är bäst att bo i den gamla delen och så långt ner som möjligt men precis som du säger så är det nog lite slitet. Jag tycker mycket om kvällssol så då är jag tillbaka vid Riosol som jag tittat och funderat på, ser ju väldigt fint ut. Har även kikat på Altamar men tyckte det låg så väldigt högt upp. Jag får kolla ett varv till med hänsyn till all ny info. Roligt att få olika synpunkter och själv är jag som sagt novis vad gäller PR. Ha det gott!!
     
  9. bobo

    bobo Medlem

    Ja hej igen men tänkte bara säga att i verkligheten ligger Rio Sol några meter högre än Altamar.Förra åras renoverades Rio Sol till stora delar,vet ej fast det ännu till en viss del är under renovation.Om Du bookar på Rio så se till att du får boende med utsikt mot havet-söder. De har en bra lägenhetskarta på sina egna sidor.
     
  10. Rob

    Rob Medlem

    Solen står helt olika under vinter och sommar. På vintern ligger den över södra halvklotet och kommer alltså in söderifrån.
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis