Bort med alla säljare och inkastare

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av rogman, 19 april 2009.

  1. rogman

    rogman Medlem

    På Canaryforum.com har de startat ett upprop mot alla säljare och inkastare som stör vår semester. Denna gäller bara CC i Puerto Rico men sprider säkert över ön snart.

    Gå till denna adress om du vill stödja verksamheten för att få bort de säljarna som stör oss när vi vistas där: https://www.ipetitions.com/petition/hasslefreePr/

    Skriv under DU oxå!!
     
  2. Hej
    Det är väl inte bara i Puerto Rico inkastare finns?
    Råkat stött på flera inkastare under våra semester där ifjol, även i Playa del Ingles, på Yumbocenter.
    Kamerabutiken vid playa de puerto (stranden), en snubbe drog och tvingade min bästa vän komma in i deras affär o köpa något, jag blev förstås rädd och gav ilska blickar mot dem o drog kompisen o stack, sen dess har vi undvikit komma nära dem.
    Klart ska inkastare bort!



    Tryffelgummorna som har redan resfeber och längtar! :)
     
  3. Webbred

    Webbred Medlem

    Bra initiativ, man sedan skickar protesten till turistmyndigheten eller borgmästaren i Puerto Rico.
    Men det är väl lite ironiskt att canaryforum har använt en gratistäns som innebär att de som protesterar mot påflugna timersharesäljare samtidigt gör reklam för ett företag som säker säljare av timeshare...
    (Google-annonserna anpassas nämligen till texten.)
     
  4. rogman

    rogman Medlem

    Nä de e klart de finns tyvärr överallt. Men detta e en bra start. Jag har oxå en del storys ang detta. Det kommer på min GC sida inom kort
     
  5. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Det var nog det bästa med Las Palmas. Såg inte en inskastare på dom 2 veckor jag var där :D
    Och inte en lotterinisse så lång ögat såg!
     
  6. clar

    clar Medlem

    Värst är väl ändå dessa Afrikaner som går och försöker pracka på en glasögon och klockor, i Playa del Ingles nere vid stranden så räknade vi hur många som kom fram under en timme medans vi åt på en restaurang, under en timme så hade inte mindre än 15 stycken varit framme och tjatat och ville att vi skulle köpa glasögon och klockor!

    Jag tycker att restaurang ägarna borde jaga bort dessa kryp! man tappar totalt matlusten och man får ingen avkoppling av att försäljare hela tiden ska komma och tjata.
     
  7. Bumpen

    Bumpen Medlem

    mm jätte jobbiga!
    Och på vissa matställen efter PDI stranden får dom t.o.m vara inne och tjata på gästerna [xx(]
    Men då återvänder då inte jag till det stället!:D
     
  8. Cina

    Cina Medlem

    :)
    Ja det är så...skönt i stan att man slipper dessa påtjatare och lotterinissar. (De drog till syd i slutet av 70 talet.)
     
  9. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej allihopa, jag håller med er att många gånger kan det va jobbigt, men kan också tala om att när vi är nere har vi lärt känna 3 4 stycken av dom, och vi handlar alltid lite klockor av dom, den ene kallar vi för Tryggve han har vi känt sedan 2000 och är världens trevligaste ocg roligaste neger, jobbar även lite på en del ställen vi brukar vara på, tror kanske det är några här på forumet som vet vem jag menar, han bjussar verkligen på sig själv när han är på skämthumör.:):D sedan kan jag väl hålla med om att nede vid strandpromenaden kan det bli lite väl mycket, men dessa människor vi känner går aldrig fram om vi sitter och äter, utan bara om dom ser vi sitter och tar en öl eller så.

    Marie:)
     
  10. coconut

    coconut Medlem

    Dessa Afrikaner(med stor bokstav, why?) Vad har nationaliteten med det att göra?

    Själv tycker jag bara det e njutningsfullt när jag åker till öarna....
    Ha en trevlig kväll alles, från en halvafrikan....
     
  11. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Håller med dig coconut, har ingen alls betydelse vilken nationalitet det är utan om jag hade upplevt det jobbigt hade det inte spelat någon roll vilken nationalitet det är, och jag tycker faktiskt då att kinesiskorna där nere, som springer runt med alla dessa blink leksaker m.m är jobbigare för dom bryr sig verkligen inte om om man sitter och käkar, eller säger till man inte är intresserad[}:)] blev lite debatt om detta ämmne:D

    Hur som haver alla tycker vi olika tur e väl det,att man i alla fall får tycka.

    Kram Marie:)
     
  12. rogman

    rogman Medlem

    Vi kan väl bara konstatera att ALLA typer av säljare är ett störande moment. Oavsett vad de säljer och var de kommer ifrån...så se till att skriv under detta nu så kanske det händer nått..snart!
     
  13. chica

    chica Medlem

    Tycker de med skraplotter är jobbigast!! (och de handhälsande damerna utanför Kasbah men jag tror de försvunnit).Övriga brukar acceptera ett "nej tack". På spanska solkusten har jag genom åren lärt känna några försäljare, bl.a en man från Senegal. Jag vet vad hårt han, och många med honom, arbetar och jag har handlat en del av honom. Så länge de accepterar ett "nej tack" tycker jag det är OK.
     
  14. clar

    clar Medlem

    Under alla dessa år vi rest till GC och Playa del Ingles så är det tyvärr Afrikanerna med (stort A) som är mest störande, att sedan någon här skriver att kineserna är jobbigare har ingen betydelse, nationaliteten spelar absolut ingen roll, vi har endast råkat ut för kineser två gånger och Afrikaner 100 tals gånger, det bästa vore om all denna försäljning försvann, för vi och 99% av alla andra resenärer tycker att det är jobbigt och påträngande, ska jag köpa solglasögon så går jag själv till en butik, jag vill inte ha någon står och hänger över min mat och försöker tvinga mig till att köpa något som jag inte är intresserad av.
     
  15. Bronzom

    Bronzom Medlem

    Ja detta med inkastare är ett intressant fenomen, som jag tycker är en vidrig verksamhet. Men vad som förvånar mig är att folk "köper" det hela. Jag skulle bara bojkotta stället i fråga, och aldrig sätta min fot på ett sånt ställe.
    Att turistmyndigheterna inte gör något är ännu märkligare.;)
     
  16. a-kb

    a-kb Medlem

    Hej,vi har nyss kommit hem från Gran canaria o jag tyckte inte att det nå jobbigt med varken försäljarna eller inkastarna,tyckte att dom flesta accepterade ett nej. Så jag tycker att dom ska få vara kvar o sälja sina grejor.
     
  17. coconut

    coconut Medlem

    Frågade förut varför det skulle vara ett stort A...e det för att poängtera eller e det lite svårt med svenska språket.....? Skulle det vara bättre om det va infödda spanjorer som "gav sig på dig"?

    Jag kan nog tycka att telefonförsäljare som ringer mig i mitt hem är mer störande, oavsett nationalitet...men det e ju jag det

    För min del som sagt så e det inget problem, tänker att de som försöker sälja ju säkerligen gör det för att det e vad de försörjer sig på... men hoppas du får slippa dessa [?]"kryp"[?](Afrikaner) då i fortsättningen, så du får en fin semester...Ha det alla!
     
  18. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej igen jag kan bara prata för mig själv, och har aldrig suttit och käkat längs strandpromenaden på kvällen, bara någon enstaka gång lunch på dagen, så där är väl inte min erfarenhet så stor, men uppe omkring och i youmbo har jag aldrig upplevt det som något problem, säger man vänligt men bestämt nej brukar dom acceptera detta och gå iväg, och har aldrig någonsin varit med om att man blivit störd mitt i maten, kanske jag har haft tur då[?][?]eller så är det värre nere vid strandpromenaden, men mig stör dom inte i alla fall

    Marie:)
     
  19. Pellis

    Pellis Medlem

    Det är ju skönt att det finns en del som inte blir störda av dessa försäljare. Jag tillhör den kategorin. Nu äter inte jag ute särskilt mycket men jag har aldrig upplevt det som störande. Jag ser nog inte "köpstark" ut! Om vi ska ´prata nationaliteter så tycker jag nog att de svarta afrikanerna är de mest försynta av alla som jag stött på de få gånger jag har blivit "störd". De kanske står och visar sina saker en stund men går sen, är inte påstridiga som vissa butiksägare. Lugna osv...
     
  20. n/a

    n/a Medlem

    Själv retar jag mig inte på ambulerande försäljare så länge de tar ett nej. Om de inte gör det tänder jag direkt och våldsamt. Tyvärr - jag är hetlevrad :(

    De flesta av dessa afrikaner befinner sig i en djup misär och vill bara försöka tjäna pengar till sitt uppehälle på ett lagligt sätt. Några arbeten finns givetvis inte när arbetslösheten är 26%.

    Jag fick inblick i situationen för en afrikanska som sålde solglasögon på Canteras. Hon hade 12 barn och var svårt hjärtsjuk. Lämnad i sticket av sin man. Innan hon for tillbaka till Senegal för en kort tid sedan för att förmodligen dö gjorde hon fruktlösa försök att adoptera bort sina barn. Observera, inte mot pengar utan för att ge barnen en chans i livet när hon gått bort i sin sjukdom. Jag hade förstås svårt att reta mig på hennes försäljningssträvanden.

    En mycket gammal dam som säljer blommor på Canteras har hållit på i 30 år, varje dag, hela dagen i ur och skur. Hon har att ensam försörja en familj i sjukdom och misär. Jag brukar ge henne en euro då och då men är oftast ointresserad av hennes blommor.

    Prata med dessa människor, fråga hur de har det. Det ger en fascinerande och skrämmande inblick i hur det ser ut på samhällets ekonomiska botten.


    Lyckligen bofast i Las Palmas
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis