Se upp med påstådd övervikt i Las Palmas

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av susmak, 24 juni 2009.

  1. klara

    klara Medlem

    En sådan våg tänker vi investera, när vi åker ner i november. Man vet ju aldrig. Det är ju sura pengar, som man kan ha betydligt roligare för.
     
  2. Emtehed

    Emtehed Medlem

    klara:
    tänk på att om ni köper en modell med
    STOR krok så kan ni inte ha den i handbagaget!
    Då lägger säkerhetskontrollen beslag på den.
    (Och det är ju lite bortkastade pengar)

    JanE som just spelat V75 och inväntar miljonerna
    (som skulle värma gott i gråkylan)[:p]
     
  3. klara

    klara Medlem

    Tack för upplysningen Emtehed.
     
  4. rogman

    rogman Medlem

    Jan E: kul att du säger det. Sporadiska mina besök ÄR på forumet nu, skulle Yoda sagt. Har kollat in dina bilder ...alltid lika trevligt att drömma sig till Anfis vita strand.... föresten kan du historien om Playa Verga kontra Anfi som inte står i kartorna?
     
  5. Mollsan

    Mollsan Medlem

    Men varför skulle säkerhetskontrollen ta en krok?
    Är den spetsig? Det ska inte vara nåt problem med en bagagevåg i handbagaget vad jag vet...

    Min söta sambo köpte en våg till mig, efter att jag råkade shoppa lite förmycket så vi fick galen övervikt på vår hemresa i januari. Fast den var helt rätt så inget fuffens där inte [:I]
    Tjejen i incheckningen halverade tillochmed kostnade åt oss, med en liten ögonblinkning.
    Antagligen för att jag inte sa annat än "Oj, var betalar jag?!"
    Så det var väl värt nya väskor och prylar.
    Fst nästa år ska jag ta med pocketböcker jag inte vill ta med hem igen [8D]
     
  6. rottie1985

    rottie1985 Medlem

    Herrejösses, Bobo, du gör verkligen skäl för ditt namn - idiot, på spanska!
    Jag håller helt med Elsueco när han ber dig överge konspitrationsteorin du utvecklat här. Själv har jag bott på ön i närmare 40 år och jobbat på flygplatsen praktiskt taget hela den tiden: först i incheckningen, sedan som flygvärdinna och sedan i incheckningen igen.
    Och jag kan garantera att ingen anställd anser att det är besväret värt att försöka lura av turisterna extra pengar genom att skylla på övervikt som inte existerar.
    Vågar kan visa fel och om man tror att ens våg gör det så är det ju bara att be dem väga bagaget på en annan våg - eller andra vågar - i allmänhet finns det många oanvända vågar vid incheckningsdiskarna.
    Dessutom går ju pengarna för övervikten inte till de anställda eller ens till flygplatsen - de går till det flygbolag som personen i fråga reser med eftersom det anses att stor bagagevikt gör att flygplanet drar mer bränsle - vilket, helt naturligt skall bekostas av den som har för mycket bagage. Flygbolaget har satt sina priser baserade på en "genomsnitts/normalvikt" för passagerare och bagage och tankar bränsle efter de beräkningarna - om bagaget då väger mycket mer än beräknat måste de tanka mer bränsle - som ju kostar!
    Tror du verkligen att de anställda på flygplatsen gör sig besväret med att "lura" turisterna (med allt vad det innebär av diskussioner, "bad will" etc.) för att de utländska, privata, flygbolagen skall tjäna en liten slant på en övervikt som inte finns?
    Och om incheckningen sköts av det specifika flygbolagets personal vore det väl lämpligt att tala om vilket flygbolag det gäller och inte prata om anställda på Gando - rent generellt.
    Näe vet du vad - sådana turister som du är inte värda att besöka "vår" ö - res hellere någon annanstans!
    Men det kanske egentligen är så, att du i själva verket reser någon annanstans och kör detta race bara för att smutskasta Gran Canaria? Det är inte första gången det händer!
    Hur är det - brukar du kanske egentligen resa till Thailand?
     
  7. tindaya

    tindaya Medlem

    Tack för de orden :D

    Anette :)
     
  8. elsueco

    elsueco Medlem

    rottie1985, tack för ditt initierade inlägg, baserat på äkta erfarenhet.

    Tröttsamt med dessa skitsnackare....
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis