Las Palmas 2010

Diskussion i 'Las Palmas' startad av Bumpen, 13 november 2009.

  1. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Tjabba nu är det dax igen för en resa till LP. Själv saknar jag alla äldre trådar i LP-konfen och varje ny tråd får lite mer fart på forumet[8D]

    Från att inte gillat LP efter ett par dagsresor till stan från sydsidan. Så var det nog mest Bronzom och några andra (Tindaya, Guanarteme. mm) som fick mej att ta det stora steget[8)] Att våga chansa att tillbringa 2 veckor i LP själv.
    Och jag blev kär i stan på mitt eget sätt. Jag har nog sett alla gator från halvön till UD Las Palmas stadion till Santa Ana. Men jag är ju ingen museum besökare. Så dom har jag låtit bero. Och alla underbara parker som var sällsamt tomma. Det var jag ju glad för för jag gillar ju inte att trängas som på : El Coret Ingles, Triana mm. Som alla andra turister!

    Vad är er pärla i LP[?]

    Vilket ställe får man inte missa. När man besöker LP för en andra gång[?]

    Jag är sugen på att besöka nordsidan av GC. Vad får man inte missa där. Och vad ska man inte slösa tid på[?]

    70 dar kvar till resan! Tack till alla som fick mej på rätt köl när man åker själv:D
     
  2. Bronzom

    Bronzom Medlem

    Benny !
    Blev verkligen glad att du bokat LPA, jag lovar jag skall försöka frächa upp mitt minne och ge dig lite tips. Har de skakigt med hälsan, bland annat är jag halvblind på ena ögat. Men förhoppningsvis kommer synen åter och då skall jag skriva mer.Så ha tålamod med mig !
    Hälsn !;)
     
  3. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Usch då!
    Då får du krya på dej!!!

    Huvaligen vad jag saknar alla raderade inlägg i detta forum. Men vi får ju fylla på det men info igen :D
     
  4. Giggis

    Giggis Medlem

    Tycker också det är kul att du valt L.P :D
    Bästa stället på jorden.

    Har haft lite svårt att "landa " härhemma. Tror fortfarande jag är kvar därnere.

    Ska försöka sammanställa liten reseberättelse snart. Har just nu fullt upp med att packa upp och tvätta. Och att planera nästa resa som blir i mars :D[8D]
    Gubben är fortfarande lite avig så det blir ännu en resa solo :)

    Men jag har fått så mycket nya vänner därnere så det går bra.

    Hör av mig senare

    Lena
     
  5. tindaya

    tindaya Medlem

    Gissa om jag är nyfiken på din reseberättelse Giggis [:p]
    Kram och välkommen hem lite sent sagt[:I]
    Anette :):)
     
  6. Cina

    Cina Medlem

  7. Artemis

    Artemis Medlem

    Det är kul att du gillade stan, Bumpen![8D]

    Tycker absolut att du ska utforska norra GC. Du kommer bli chockerad över hur grönt det är! Antingen hyr du bil eller så tar du bussen runt.

    Några av mina favoritplaser är Puerto de las Nieves strax bortom Agaete. Har inte varit där på ca 10 år och då var det en liten sömnig fiskeby med färjan till Teneriffa som den stora attraktionen och den märkliga klippformationenen Dedo de Dios som tydligen förstördes i en storm för några år sedan. Kan hända att byn har fått mer liv på senare år, mysigt var det iaf! Lite grek-feeling faktiskt!;)

    Lite norr om Nieves ligger Sardina, oxå fint men lite bortglömt!

    Andra fina små städer att besöka är Firgas, där kan du se jättevackra mosaiker. Arucas, besök romfabriken, men då bör man nog ta bussen [:I][:p]. Teror är fint och varför inte ett besök i GC:s näst största stad Telde!

    Kör du längre upp i bergen så är det fint i Artenara och Cruz de Tejeda, dock turistfällevarning!! Men tar du det för vad det är så får du se makalösa berg och köra på vägar så slingriga att du ser baklyktorna på din bil...:D:D:D

    Jag blir jättesugen att åka själv, men i vinter blir det skidor, trevligt det oxå! Men nästa vinter 10/11 så SKA jag ner, så det så!!
     
  8. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Jag har hyrt bil när jag bott på sydsidan. Och jag skulle upptäcka HELA Gran Canaria på en dag. Det förstår ni nog hur det gick [B)]. Bara att ta sig upp till Roque Nublo tog halva dagen.[:eek:)]
    Hur mycket hinner man besöka på nordsidan på en dag. Hur är vägarna att ta sig mellan städerna. Jag är sugen på att besöka : Terror, Guia, Arucas, Puerto de las Nieves, Firgas, Jardin Botanica och efter nordkusten tycks det vara fint att åka.
    Och kanske ni har något förslag på vad jag inte ska missa[?]

    Kanske att man ska bussen till Terror och Jardin Botanica. På endags turer och ta små städerna efter nordkusten med en hyrbil på en dag[?]
     
  9. Cina

    Cina Medlem

  10. Artemis

    Artemis Medlem

    Bumpen:
    Nu är det ju som sagt många år sedan jag åkte runt på norra GC, men ska du hinna med att se når, stanna till och ta en bit mat mm så bör du nog hya bil i ca 3 dagar.

    En dag köra kustvägen tex. En dag upp i bergen. Sen kan man ju välja att köra runt hela ön, västkusten är väldigt karg och dramatisk. Via bergen så kommer man ner vid byn Mogan och sen till Puerto de Mogan. Då kan man ju välja att köra motorvägen via PdI hem till LP igen. För det tar tid att köra slingervägarna i bergen!! Man kan även köra över bergen och ner via Fatagadalen till Maspalomas.:)

    GPS hade man inte på min tid, men det är nog ett väldigt bra hjälpmedel! Har suttit på slingriga bergsvägar och vänt och vridit på kartan och trott att nu kommer vi fram i byn XX men det har visat sig att det var vägen till byn YY vi åkte på!;) Och då är jag rätt bra på det här med kartor...[:I]
     
  11. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Artemis tack för att du tog dej tid som vanligt att svara på en av mina frågor :D
    Vi får se hur jag gör när jag kommer ner till LP. Förmodligen blir det hyr bil en dag och buss upp till Teror och Botaniska trädgården.
    Och det blir nog bara att jag siktar in mej på nordsidan denna gången. Men man vet ju hur lång tid det tar. Om man lämnar huvudvägarna på GC :D
    Om man nu ska hyra bil flera dagar. Hur löser men det ned parkering [?] Jag ska ju bo vid Santa Catalina parken. Och då lär man ju få problem att hitta en parkering över natten :)

    Kollade dina bilder från Las Palmas på panoramio. Och längtan blir ännu värre då :D. Det blåa huset som du tycker behöver en makeover tror jag är LP billigaste hotell! :)
     
  12. Giggis

    Giggis Medlem

    Hejsan Bumpen
    Det finns flera parkeringshus i närheten av parken såg jag sist jag var ner :D

    Lena
     
  13. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Tack Lena!

    Såg att du nästan är på väg igen. Och att dina döttrar vill följa med :D
    Och den ena har ju varit partyprinsessa i PDI.
     
  14. Giggis

    Giggis Medlem

    Hej igen
    Ja jag längtar så mycket så jag drar ner i mars igen:D

    Och ja hon ville åka med ,men nej det får hon inte;)
    Jag vill också ha ett eget liv ,ett vuxenliv och en dotter är alltid en dotter:D

    Min syster har hakat på,hon var i L.P för 20 år sen ,så jag tyckte det var hög tid.
    Men vi har bokat egna rum ,men på samma hotell.Hon är också självständig och kör sitt race. En reskamrat i min smak :D

    Lena
     
  15. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Vad härligt!
    Att du fick med syrran! Tänk om jag hade haft vetot att besökt LP tidigare. Men va roligt i ni båda har sett LP i olika tider. Om jag visste vad jag vet nu. Så skulle mitt besök i LP 1999 varit betydligt trevligare. Jag såg inte dess charm då!
    Vi gick upp runt i Tirianaområdet i 3 timmar sen ville vi båda åka till Festen och badet i Putte :)

    P.S jag har titta på hennes bilder och hon var jätte söt. Gud va trevligt att få bo och leva i PDI när man är ung. Jag tror att hon fick upp sina ögon för GC genom de? Jobbade hon där[?]
     
  16. Giggis

    Giggis Medlem

    Hej Bumpen
    Ja visst är hon söt . morsarvet vet du :D

    Nej de jobbade aldrig. Var lite kräsna med jobb.De hade jobbat som galningar hemma, och sparat . Efter jul drar de tydligen till Thailand[8D]:D
    Ja va härligt det måste vara ung och fri :D lite avis;)

    Kram Lena
     
  17. Bumpen

    Bumpen Medlem

  18. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Då var sittplats med fritt benutrymme bokat både dit och hem på planet. 400Kr kostade kalaset :( och det är nog värt varenda öre :D

    Men man får inte vara för nöjd. Jag hittade ett kanon pris (103Kr) på nattåget ner till Arlanda för en månad sedan. Tänkte detta är för bra för att vara sant!
    Jo det var det! Fick ett mail från SJ att nattåget var inställt :( Så jag måste boka om min resa grrrrrrrrr
    Har åkte med det tåget i många år nu. Det går från Gävle 01:52 och är nere på Arlanda 03:12. Rätt skönt att ha tid på sig med SJ´s förseningar i tanken!
    Nu är alternativet Upplandslänståg 23:00 och är framme 01:30. För tåget efter kommer ner ca:06.00 och mitt flyg går 07.20. Och med SJ´s rykte så vågar man inte chansa! F*n :D
    3 timmar tidigare dubbel så lång restid och kostnad! :(

    Men man får kanske leta ett alternativt färdsätt. Men det är lättare sakt en gjort!
     
  19. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Fick den nya tågbiljetten utan att betala mellanskillnaden :). Och returbiljetten även köpt för hemresan från Arlanda!
    Sen är resan slutbetald naturligtvis med visakortet. Så man får avbokningsskydd genom visa.
    Så nu börjar nedräkningen på riktigt. Och bönerna om den varmaste vintern i Las Palmas på mannaminne :D
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis