Det var ett tag sen...

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Ingela, 15 januari 2010.

  1. Ingela

    Ingela Medlem

    Som sagt det var ett tag sen jag både var på GC och inne på forumet. Tiden bara springer iväg, och jag insåg att det har gått två år sedan jag besökte ön senast och forumet nästan lika länge.

    Jag ska försöka bättra mig och bli flitigare både här inne och när det gäller besök till GC. Men du är det dax igen:D, på onsdag åker vi till Maspalomas med både barn och barnbarn, allt som allt blir vi tio personer som åker. Ska bli underbart:)

    Det är nu 11 år sen jag var på Maspalomas senast, är det sig likt, och är det fortfarande Faro 2 som gäller när man skall shoppa och äta? snälla ni som varit där på senaste tiden, ge mig tips på vad vi kan hitta på förutom att ligga och steka oss i solen. En dag tänkte några av oss besöka marknaden, är det onsdagar och söndagar som gäller för den? Vi åker med två små grabbar, en som nyss fyllt två, och en som snart fyller två. Tacksam för tips.

    //Ingela
     
  2. cattis2

    cattis2 Medlem

    Hej Ingela!
    Marknaden i San Fernando är onsdagar och lördagar mellan 8-14. Faro 2 finns kvar, men jag tycker det är väldigt dött där. Matställen finns det, och även några små butiker fanns det kvar i dec-08 då vi var där.
    Vart i Maspalomas ska ni bo? Vad härligt att komma iväg nu när vi fått sån ordentlig vinter här hemma.
    Ha det gott.
    Cattis
     
  3. Ingela

    Ingela Medlem

    Tack Cattis!

    Så bra att du rättade mig angående dag för marknaden:). Så lördagen får vi boka upp redan nu. Tråkigt att höra att Faro 2 inte är mycket att ha längre, men du kanske har något annat förslag på var vi ska shoppa som inte är allt för långt bort från Maspalomas. Det kan vara lite besvärligt att ta sig längre sträckor med de små grabbarna:D

    Vi ska denna gång bo på Duna Golf, som jag hoppas är ett bra alternativ när vi nu tar med oss hela familjen. Det var ett billigt hotell att åka till när vi skulle bjuda med så många. Förra gången i Maspalomas bodde vi på Koala, så detta hotell ligger på andra sidan Maspalomas vad jag förstår av kartorna.

    Det ska bli jättehärligt att få återse ön igen, vi har varit lite "otrogna":D de senaste åren men hoppas vi kan åka dit lite oftare[8D].

    //Ingela
     
  4. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej Ingela, marknaden i Mogan finns ju också, den är på fredagar, men kanske lite långt att åka med små kottarna? Hoppas ni får riktigt mycket sol och värme när ni åker.
    Själva får vi vänta ett litet tag till, vi åker den 6:e mars, men den som väntar på något gott heter det ju:)

    Ha en bra helg
    Marie:)
     
  5. Ingela

    Ingela Medlem

    Marknaden i Mogan är ju ett alternativ då vi tjejer själva tänkte gå på marknad och låta gubbarna ta hand om grabbarna denna dag. Jag har hört så mycket possitivt om Mogan så jag kanske måste åka dit bara för att se stället. Tack för tipset.

    //Ingela
     
  6. Rson

    Rson Medlem

    ...och så har du marknaden i Arguineguin på tisdagar.
     
  7. Ingela

    Ingela Medlem

    Jösses vad marknader det finns att välja mellan:D, men vilken har störst utbud?

    //Ingela
     
  8. cattis2

    cattis2 Medlem

    Jag tror att det är samma marknad som cirkulerar på hela ön? Är inte helt säker men är det fel så rättas det förmodligen snart:)
    Cattis
     
  9. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej igen ingela, om du aldrig varit i mogan kan jag varmt rekommendera detta, det är så jättefint där med sina gränder, och fina blommor, ett väldigt lugnt ställe men väl värt ett besök där tycker jag. Finns ju inte jätte många affärer där, men om ni ändå tänkt besöka marknaden så finns ju mycket på själva marknaden. Många små fina restauranger som ligger längs med hamnen där man kan sitta och blicka ut över båtarna och folklivet över en god middag.[8D] Åhh va jag längtar

    Marie
     
  10. coconut

    coconut Medlem

    håller med marie...så två flugor i en smäll och ta marknaden i underbara p.mogan....hade jag gjort om jag ine hade haft mina telningar i släptåg....trevlig tripp....
     
  11. Ingela

    Ingela Medlem

    Jag är lite av den tråkiga typen som sällan gör något annat än att vara vi poolen på hotellet. Men jag vill verkligen se Mogan denna gång och undrar hur det går med bussar mellan Maspalomas och Mogan. Är det någon som vet hur det går med bussar mellan dessa två orter, eller måste man hyra bil för att komma dit? Var finns hållplatsen om vi ska åka buss? tacksam för svar.

    //Ingela
     
  12. anamogán

    anamogán Medlem

    Ingela,
    Jag har tidigare bott på Duna Golf och jag älskade stället!
    Mycket fin anläggning och poolområdet var super!

    /Anna :)
     
  13. Bumpen

    Bumpen Medlem

  14. cattis2

    cattis2 Medlem

    Hej igen Ingela.
    Vi åkte buss från Maspalomas till Mogan. Kommer inte ihåg numret på bussen nu, men kan kolla det i morgon. En hållplats finns vid Holiday World. Du kliver på på samma sida som nöjesparken är, man ser Faro2 från hållplatsen.
    Cattis
     
  15. Ingela

    Ingela Medlem

    Tack för alla era svar. Verkar inte vara så svårt att hitta busshållplatsen. Holiday World vet jag var det ligger, vi var där för 11 år sedan. Funderar på att besöka stället igen med smågrabbarna. Minns att de hade en föreställning med sjölejon då, undrar om den är kvar.

    Anna, vad skönt att höra att du gillade Duna Golf. Hur tyckte du läget var? Har förstått att det ligger lite "off".

    //Ingela
     
  16. anamogán

    anamogán Medlem

    Ingela; Det beror hur man menar med "off". Det ligger inte enskilt om man säger så. Alldeles bredvid Duna Golf ligger det två bungalowanläggningar till som också heter någonting med Duna... eller golf.....(Kommer inte ihåg namnen).

    Om man tex vill gå in till Playa del Inglés går det alldeles utmärkt. Man passerar sitt eget bungalowområde och strax därefter finns det (i alla fall när jag bodde där, antar att det finns det fortfarande) en genväg och vips är du ute på den större vägen som går ner till Fyren och stranden eller om du väljer det andra hållet går den till PDI. Jag skulle uppskatta att det tar ca 15-20 min att promenera in till PDI.

    Jag tror att det kan bli jobbigt att gå ner till stranden för jag kommer ihåg att det var en bit. Vi tog alltid buss eller taxi dit. Men till PDI promenerade vi rätt så ofta. Mina barn var små då, 2 och 4 år så jag kommer ihåg att den ena drog jag i barnvagn och min dotter promenerade. Utefter genvägen kunde man se ödlor eftersom det var sand och stenar där och de kom fram och lade sig på stenarna för att sola i värmen. Det tyckte barnen var jätte häftigt! Först var jag själv lite skraj eftersom det kunde vara riktigt stora ödlor, men efter att ha passerat där dagligen blev det våra "kompisar" då de inte alls var farliga :) De bara låg där helt stilla på stenarna i värmen :):)

    Hela Maspalomas är ju underbar och där finns det hur många bungalowanläggningar som helst känns det som så Duna Golf ligger inte alls enskilt.

    Bara som ett tillägg; mina föräldrar har också bott där och de vill inte bo någon annan stans!

    Nu vet jag ju inte om det har blivit nedgånget i bungalowerna sedan vi var där men jag brukar hålla mig uppdaterad om detta hotell eftersom jag tycker så mycket om det och jag har inte hört det av någon annan.

    Poolområdet är ju underbart!!!!! Det ligger lite nedanför bungalowerna som ligger på en liten platå ovanför. Man får gå ner i en trappa men det tycker jag inte alls stör snarare tvärt om för då är det bara pool, pool och pool som gäller!!

    Jag tycker Maspalomas är ett underbart ställe att bo på verkligen!!

    Nej, måste sluta skriva innan jag längtar ihjäl mig dit!

    Hoppas det blir en underbar semester för er alla.

    /Anna :)
     
  17. anamogán

    anamogán Medlem

  18. Ingela

    Ingela Medlem

    Tack Anna för en utförlig beskrivning. Härligt att höra att det inte tar så lång tid att gå in till Pdi, trodde det var Faro2 som gällde när man skulle shoppa. Vad gäller bungalowerna på Duna tror jag dom är rätt Ok, det står i alla fall på Vings hemsida att det renoverades där 2008.

    Kommer berätta om hur jag upplevde stället när jag kommer hem. Har jag föresten sagt hur mycket jag uppskattar detta forum och hur hjälpsamma alla är. Förstår inte hur jag hållt mig borta från det så länge:)

    //Ingela
     
  19. anamogán

    anamogán Medlem

    Vad bra att de renoverade 2008 då borde det vara ok!
    Håller helt med dig, detta forum är toppen! Här får man många tips och vi hjälps åt att svara på frågor som dyker upp.

    Det ska bli spännande att höra hur du upplever Gran Canaria efter
    11 år. Själv har jag inte heller varit där nere på länge (reser till Mallorca jämt)så när jag reser dit någon gång i år kommer det att vara mycket spännande!

    Ser fram emot att höra hur du det var på Duna Golf och Gran Canaria!

    Trevlig resa på onsdag!

    /Anna :)
     
  20. Ingela

    Ingela Medlem

    Nu är det ju i och för sig bara två år sedan jag var på GC, men 11 år sedan jag var i Maspalomas. Men det har säkert ändrats en del där på dessa år. Hörde bland annat att Faro2 var ganska nedgånget vilket jag absolut inte tyckte när vi senast var där.

    Sitter och kollar lite vädersiter och tycker inte det ser specielt lovande ut. Men det viktigaste är inte vädret, utan att vi alla kan komma iväg och bara njuta.

    //Ingela
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis