Välja bort all inclusive av moraliska skäl?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Johanna, 16 januari 2010.

  1. Johanna

    Johanna Medlem

    Jag önskar att alla som väljer att resa All Inclusive skall ta sig en extra funderare.

    Restaurangerna på Kanarieöarna har det extremt tufft nu eftersom i princip alla väljer allinclusive och det enda som finns i till exempel Bahia Feliz runt Torget är ju restaurangerna, hur kul kommer det bli när en efter en får slå igen?

    Vem vill åka till ett ställe där det bara finns hotell?

    Vi pratade med Björg som har en liten pizzeria i Bahia, hon har fått säga upp sina två kockar som arbetade hos henne tidigare och arbetar nu själv alla dagar i veckan hela dagarna. Hon berättade att egentligen borde alla restaurangerna slå igen i en vecka för att visa hur det kan sluta, men ingen har råd med det.

    Å inte är det särskilt billigt med All Inclusive heller. För oss, två vuxna, ett barn på 12 år och en liten på 2 år skulle det kosta oss 12 000 kr för 2 veckor. Denna resa gjorde vi slut på drygt 10 000 kr och då åt vi en lättare lunch och middag ute varje dag! Visst är det enkelt att låta ungarna gå och hämta vad dom vill osv, men till vilket pris?

    /Johanna
     
  2. Ingela

    Ingela Medlem

    Jag håller med dig om allinclusive på hotell i Bahia Feliz, hur skulle torget där se ut utan alla dessa mysiga restauranger. Maten där är ju så mycket bättre än en buffé på hotellet.

    //Ingela
     
  3. Estica

    Estica Medlem

    Skulle man inte kunna skriva till resebolagen och hotellen angående all inclusive? Att de tar bort all inclusive från många hotell.
     
  4. Gia

    Gia Medlem

    Jag tror att man har AI på grund av att många vill ha det.

    Om hotellen på Gran Canaria skulle ta bort all inclusive så skulle nog folk välja andra resmål som t.ex Egypten på vintern och Turkiet vår och höst. AI är mycket populärt och många väljer att bo på stora fina anläggningar vid havet och trivs bra med det.

    Själv väljer jag inte AI men väl halvpension när jag är i Turkiet och nu ska jag ju testa det på Kanarieöarna.

    Gia
     
  5. Rson

    Rson Medlem

    Jag tror inte att resebolagen har allinclusive för att många vill ha det.

    Det är helt enkelt så att det är ett utmärkt sätt för hotellen att öka sin lönsamhet.

    De har redan lokaliteterna, personal mm och förtjänsten blir bra. För många år sedan fanns sk. helpension. Det höll på tills turisterna kom till orter, där restauranger, barer mm tvingats lägga ner. Då försvann helpensionsalternativet. Nu är det tillbaka och argumenten är desamma som förra gången.
     
  6. reknyl

    reknyl Medlem

    Kommer ihåg de första gångerna i mitten på 60-talet när jag var i Las Palmas då hade man matkuponger typ Rikskuponger som man använde sig av och det var många restauranger som accepterade dem. De hade en dekal i fönstret. Detta system använde Club 33, Tjäreborg, Ving och Spies sig av bland annat och vad jag minns så funkade det bra.
     
  7. Gia

    Gia Medlem

    Framtiden visar ju så småningom vad folk vill ha genom ökat eller minskat bokande av resor. Till syvende och sist så är det alltid kunden som bestämmer! Kunden/resenären köper det han vill ha och kan man inte tillhandahålla det kunden söker ja då går ju kunden till något annat ställe där man gör det.

    Nära nog alla mina bekanta reser till stora 5-stjärniga hotell med all inclusive och kan inte tänka sig annat numera, de slipper inkastare på restauranger, de behöver inte ha med sig en massa pengar eller betalkort och det minskar ju rånrisken.

    Gia
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis