Lås er resväska ordentligt!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Månckan, 19 januari 2010.

  1. Månckan

    Månckan Medlem

    Ett litet råd till alla kanarievänner, lås er resväska väl när ni åker från ön. Jag hade en s k extraväska med skor och lite annat "löst skräp" med mig till semestern. När jag skulle hem hittade jag inte nyckeln till lilla hänglåset så jag tog en nyckelring och låste blixtlåsen med. Det blev för intressant för personalen på Gando som öppnade väskan och tog en liten parfymflaska och lade tillbaka den tomma påsen prydligt överst i väskan. Fritidsresor har ersatt mig med pengar men kom ihåg när du minst anar det finns oärligheten där.
     
  2. Cina

    Cina Medlem

    Det kan lika gärna vara på Svensk mark den blev stulen.
    På Arlanda har det varit många stölder..;)
    Tack för på minnelsen om lås på väskan.
    Cina
     
  3. Rson

    Rson Medlem

    Det där med att låsa eller inte låsa väskor är inte så lätt. Vad jag förstått har tull/säkerhetskontroll alltid rätt att bryta upp en låst väska. Hur roligt är det att komma fram med en sådan väska? När det gäller t.ex USA är rekommendationen solklar. Lås aldrig! Kanske är det bäst att ta det mest värdefulla i handbagaget?
     
  4. Jag brukar alltid ha för vana att packa mina saker som jag är rädd om in i handbagaget. Rson, jag kan till med tycka att det känns skönt att tullen har rätt att bryta upp en väska för att garantera säkerheten.

    /Pierre
     
  5. Cina

    Cina Medlem

    Ni har helt rätt !!!
    Men för att bagaget inte ska ramla ut är det bra om det är låst "stängt"..eller hur.
    Jag tycker det är bra att tullen kan öppna väskorna.
    Och visst ska det värdefulla ligga i handbagaget.
    Cina
     
  6. Rson

    Rson Medlem

    Jag tänker precis som du. Det värdefullaste i handbagaget, som jag har koll på. Tycker det är bra att tullen/säkerhetskontrollen har möjlighet att bryta upp en väska. Vad betyder då en förlorad en parfymflaska eller en skjorta...
     
  7. Gia

    Gia Medlem

    Det här handlade om en parfymflaska och tidigare fick man inte ha dem i handbagaget, är det ändrat nu?

    Gia
     
  8. Rson

    Rson Medlem

    Gia- Om jag fattat reglerna rätt, kan man ha "vätska" om max 1 dl i en plastpåse, som man visar upp vid säkerhetskontrollen.
     
  9. farkost

    farkost Medlem

    Har man dubbla "dragfleppar" på väska med dragkedja så sätt fast dom med varandra med en påsförslutare eller ett runt gem. Det blir då genast för tidsödande för tjuven men inte för säkerhetskollen. Låsta väskor = här finns något att hämta,ofta.Då blir väskan bara förstörd om ett lås ska brytas upp. Detta är min tanke.........dvs så gör vi.

    solis
     
  10. tjollan

    tjollan Medlem

    Men hm är inte parfym brandfarlig vätska?
     
  11. coconut

    coconut Medlem

    Fast nu handlade det ju inte om det ni diskuterar utan att det e surt att man öppnar en väska...tar en flaska och lägger tillbaka kartongen eller om det var en påse...Oavsett om det var på Canaris eller i Sv så e det ju konstigt beteende om det gjorts av personal på flygplatserna...Så fattade jag det iallafall...
     
  12. Rson

    Rson Medlem

    Tjollan- från www.transportstyrelsen.se

    "Vad avses med vätska?
    Vätskor omfattar geléer, krämer, blandningar av vätska och fasta ämnen samt innehåll i tryckbehållare. Exempel på detta är vatten, tandkräm, hårgelé, drycker, soppor, saft, parfym, raklödder, sprayer och annat med liknande konsistens."

    Coconut- från början var det en uppmaning att låsa väskan. Uppenbarligen hade inte alla den åsikten utan tyckte det var bättre att ha olåst eller att ha värdefulla saker i handbagaget. Tyvärr finns väl inget "rätt" svar. Tjuvar finns överallt, som du vet...
     
  13. anamogán

    anamogán Medlem

    Allt viktigt sätter jag i den mån det går i handbagaget. vad gäller om man har mycket parfym, spray etc. så går det ju inte så bra när det är endast en LITEN påse man får ha det i.

    Jag brukar låsa min väska när jag reser och hittils har jag haft lycka att ingen har öppnat låset...........vad gäller om du reser till USA lås INTE din väska!!! Tullpersonalen öppnar den och ofta blir ju då låset förstört. Har träffat på så många resenärer som varit både ledsna, arga och besvikna för att deras väska är trasig i låset när de kommer fram till Landvetter. Men så är de "over there"

    /Anna:)
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis