Google gatuvy!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Gia, 24 januari 2010.

  1. Gia

    Gia Medlem

    Nu har jag varit ute på en långpromenad i SA. Tyvärr så kan man inte gå strandpromenaden men ändå, lite lär man sig ju hitta nu innan man reser. Det ser riktigt mysigt ut faktiskt, jag riktigt längtar ju nu :D Gud så kul detta var, ska fortsätta promenera lite i morgon också :D. Om nu någon vill berätta lite om vad det finns för inhemskt vin och öl som ni kan rekommendera så vore det bra, även några goda maträtter skulle uppskattas om vi fick förslag på

    Gia
     
  2. Riggan

    Riggan Medlem

    Hej, Gia!
    Jag brukar också ta mig en promenad i San A.Det är helt otroligt vad man kan göra i en dator. I år blir det lite mer spännande för oss att åka ner (24 febr ) eftersom vi har fått byta hotell.Vi har ju annars bott 6 år i rad på samma hotell.
    Jag har varit och "gått utanför hotellet, men jag fick inte komma
    in :(.Hoppas att jag blir insläppt när vi kommer ner.;)
    Må så gott,vi kanske ses då?
    Riggan som alltid längtar efter sol och värme [8D]

    Riggan
     
  3. Gia

    Gia Medlem

    Det var ju rena turen att jag fick för mig att testa detta nya med kartan och få fram gatuvyn! I PDI har de tydligen inte fotograferat ännu. Google Earth har ju funnits ett tag men då måste man ju ladda hem ett program och det klarar inte min gamla dator, men detta var ju toppen :D. Ja Riggan vi kanske syns, vi reser den 13 (fyller 60 den dagen)och stannar till den 27:e men reser väldigt tidigt på morgonen. Vi valde bort Veril Playa och bokade om till Don Gregory istället, tror att det blir bättre för mig som har lite krämpor.

    Gia
     
  4. I framtiden kommer man nog alltid kolla in resmålet hos Google innan man bestämmer sig. Speciellt bra kan det vara att kolla in hotellomgivningen så att man kan undvika att köpa grisen i säcken. Hur långt är det till stranden, har gatorna i närheten mycket trafik, finns det någon affär i närheten etc.
     
  5. Lasse

    Lasse Medlem

    Hur gör man för att använda den funktionen på google map?

    Lasse
     
  6. 1947

    1947 Medlem

    Hej Lasse !

    Fyll i sökrutan vart du vill "åka" .
    Flytta sedan den lilla gula "gubben" ovanför skjutreglaget dit
    du vill.Använd musen och dra ,vänsterklica och dra.
    Använd sedan pilarna för att förflytta dig, du kan även vrida runt
    bilden och zooma,anv rullen på musen.

    tj.
     
  7. evaa

    evaa Medlem

    Hej!
    Åhhh vad häftigt!!
    Tänka sig att sitta här i snöstormen och kunna vandra omkring på favoritplatser och ändå ha 4 veckor kvar tills man är där på riktigt!!
    Jag har nu promenerat från Riu Hotellet vid stranden i Playa de Ingles hela min favoritgata Avenida de Tirajana förbi min favvorestaurang San Diego upp förbi Playa del Sol och ner till Bungalows Los Girasoles!!
    Våra kompisar åkte ner igår och bor på Los Girasoles, får väl snart
    rapporter därifrån!
    Detta var helt fantastiskt kul att vandra runt!
    Rekommenderar alla att göra det!
    Ha en fortsatt bra dag!
    Hälsningar Eva
     
  8. 1947

    1947 Medlem

    Dom som använder Google Earth !

    Bocka för "gatuvy".
    Dubbelklicka sedan på någon kamera !

    Trevlig resa :D

    tommy.
     
  9. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Jo jag har förordat det programet ett otal ggr. Inte nog att det finns gatuvy. Men ni kan kolla bilder som folk har tagit. Och var dom har tagit dom. Sen ser man ju världen uppifrån. Så man kan gå ner och kolla hotellen och områdena runt dom. Hur detr ser ut i verkligheten.

    http://earth.google.com/

    Programet är helt gratis och jätte roligt och användbart!
     
  10. Gia

    Gia Medlem

    Bumpen. Google Earth har funnits ett bra tag men inte Google Gatuvy. Google Earth är visserligen gratis men alla gamla datorer klarar inte det programmet. Att bara behöva gå in på Google klicka på karta, skriva adressen, klicka på "pluppen" och välja gatuvy för att promenera är något som de flesta gamla datorer klarar för det behövs absolut inte laddas hem något program för det. Hel suveränt är det och att kunna se omgivnigarna när man ska välja semesterland/ort och hotell är ju kanon. Alla människor är inte friska och helt rörliga och då är det gott att själv kunna avgöra vad man ska välja. Att dessutom kunna se hur vägar ser ut och hur nära hotellet de ligger är ju viktigt för folk som kanske inte har så lätt att sova. Att alltid följa resebolagens beskrivningar är ju att köpa grisen i säcken för de säger inte allt som man som individ behöver veta. Även jag har varit ung och frisk och levt "backpackerliv" i den Grekiska övärlden, sovit på solstolar på stranden och haft restaurangtoaletter och strandduschar som mitt hygienutrymme men nu är det slut med det och jag behöver en hel del komfort numera. För mig är Google Gatuvy en helt underbar uppfinning.

    Gia
     
  11. 1947

    1947 Medlem

    Det är ju sant som påpekas att inget ytterliggare program behöver
    laddas hem.Samtidigt bör påpekas att just Google Earth fordrar en
    viss "kraft" :processor,ram-minne samt en någotlunda bra upp-
    koppling via internetleverantören 5-10 Mb.
    Det funkar annars oxo,bara det att det tar längre tid att ladda
    hem bilderna,men vem har inte tid ?

    Skön resa [:I]

    tommy.
     
  12. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Japp jag har haft den i många år nu. Och jag trodde att min stationära och bärbara var uråldriga (8år) Och programet funkar kanon för mej.
    Men som du sa så finns ju gatuvy på googelmaps. Och vill man se blider från resmålen så finns ju http://www.panoramio.com/ . Där skriver man in resmålet och vipps så har man bilder och en karta där bilden är tagen.
    Och som du sa anväder också jag google earth när jag rekar en ny resa. Man får så mycket information med en karta och bilder
     
  13. Lasse

    Lasse Medlem

    Tack för hjälpen sign 1947.
    Nu fungerar det bra :)

    Lasse
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis