Paraply i handbagaget?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Gia, 9 februari 2010.

  1. Gia

    Gia Medlem

    Har aldrig haft med paraply när jag flugit förut och nu blev jag osäker. Ska man lägga det i resväskan eller kan man ha det i hanbagaget?

    Gia
     
  2. Lasse

    Lasse Medlem

    Jag är inte säker, men jag tvivlar på att du får ha den med i handbagaget, ingenting som är spetsigt får vara över 3 cm långt har jag ett minne över att jag läste för nåt tag sedan...

    Lasse
     
  3. Riggan

    Riggan Medlem

    Hej, Gia!
    Jag har ett litet hoppfällbart paraply som varken är spetsigt eller
    väger något. Det brukar jag ha i handbagaget och det är aldrig någon som sagt något om det.
    Kram Riggan

    Riggan
     
  4. Gia

    Gia Medlem

    Vi har små hopfällbara paraplyer. Hittar inget om paraplyer på lfv heller. Tänkte att eftersom de bröt av pinnen på min pinnkam så kanske de reagerar på "metallpinnarna" i paraplyet. Vill man så kan man ju faktiskt bryta sönder paraplyn och använda delarna att sticka någon med. men vi chansar och tar dem i handbagaget. Långtidsprognosen lovar regn när vi landar (hoppas den är fel)

    Gia
     
  5. Björn

    Björn Medlem

    Om inget förändrats sedan vi var på Gando senast så är det tak på terminalbyggnaden. [8D]
     
  6. coconut

    coconut Medlem

    Hade jag vart du så hade jag packat det i stora väskan istället...som sagt...de e ju tak vid terminalen, kanske e meckigt att gå med paraflax när man drar väskor...man går ju aldrig direkt långt mellan terminal/buss och buss/hotell...Dessutom är du ju då helt säker på att inte bli av med det på ditresan....Hoppas du får det underbart! Och framförallt att prognoserna är fel...:)
     
  7. Gia

    Gia Medlem

    Björn. Jag frågade inte om det fanns tak på terminalen [xx(]! Jag frågade efter regler när det gäller paraply i handbagage. Och nej, jag vet inte hur det ser ut på Las Palmas flygplats nu, det var 25 år sedan jag var där senast, jag har nämligen satsat på lite mera äventyrliga resor medan jag varit ung och frisk. Det är nu efter 60 som jag känner mig redo att testa en "termosresa" ;)till Gran Canaria igen. Tack coconut, då hoppas jag att det finns tak att stå under medan man väntar på anslutningsbussarna :D.

    Gia
     
  8. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej Gia, det finns tak att stå under. Hoppas du/ni får en jättefin resa, och som coconut sa att prognosen visar fel:)
    Själva har vi 3veckor kvar på lördag innan avresa[:p]ska bli underbart:)

    Marie
     
  9. Björn

    Björn Medlem


    Försökte bara ge en vink om att du inte behöver bli regnvåt medan du står vid bagagebandet och väntar på din incheckade väska med paraplyet i men det var visst för långsökt så jag ger dig en länk istället så du själv kan läsa vad du får ha med dig i flygplanskabinen. Och nej, jag har inte påstått att du ska veta hur det ser ut på Gando nu.
    Jag hoppas förstås att du slipper använda paraplyet.
    https://www.transportstyrelsen.se/sv/Luftfart/Flygresenar/Bagage/Vad-far-jag-ta-med-mig-ombord/
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis