Vädret

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Rson, 15 februari 2010.

  1. Rson

    Rson Medlem

    Sedan i onsdags pa Gran Canaria. Skiftande väder...Torsdag moln, fredag-lordag sol, sondag lite regn och molnigt. Natten till mandag storm. Massor av stenar uppkastade pa strandpromenaden i Arguineguin. Jattevagor. Men ganska varmt ca 23 grader. Prognosen sager ostadigt vader de narmaste dagarna...
     
  2. Inga

    Inga Medlem

    Vad händer med vädret på väderpålitliga Gran Canaria???

    Inga
     
  3. Rson

    Rson Medlem

    Nytt ovader i natt. Stora vagor sveper in over sydkusten och det blaser full storm. Nu kl 08.30 har det borjat regna ocksa...
     
  4. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej, hade kontakt med en vän via face book nu på morgonen, han bor i pdi månadsvis och är där nere nu, och han talade om att idag regnar och blåser det:( synd om alla semestrande[xx(]
     
  5. staffan

    staffan Medlem

    Rgen, det var mer högtryckstvätt från ovan som kommit ner idag. Ska tydligen vara ännu värre i morgon och på torsdag ska det öka ännu mer i vind.

    Inget vidare just nu även om solen för en stund är framme.
     
  6. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Usch då, hoppas det blir bättre:( måste väl stabiliserats till vi kommer hoppas jag:)

    Marie
     
  7. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Hur vädret än är där nere så slår det minusgrader och snö som det är i Sverige:D
    Men hoppas det kommer sol och värme på er som är där nere och ska åka. Själv tyckte jag det var bättre väder detta år. Än det var förra året när jag var i Las Palmas. Vindarna var varmare och jag hade mer soltimmar. Så jag kunde vara på stranden mera!
    Men 1999 när jag var i Putte. Och 2008 i PDI var det bedydligt varmare och jätte skönt om nätterna. Då det var T-shirtväder mitt i natten :D
     
  8. Loma2

    Loma2 Medlem

    Heisann alle- og gratulerer med OS -gull også...:D Været på Gran Canaria er uvanlig, med at det er storm og regn over så lang tid.
    [:Jeg har vært med på mange stormer og regnværsdager oppigjennom årene, men det går som regel over etter et par døgn!! Noe er annerledes nå ja... Håper været blir bedre snart!!!
     
  9. anamogán

    anamogán Medlem

    Loma 2: Eftersom jag är först med att svara får jag tacka så hemskt mycket å alla vägnar till dina gratulationer för våra 2:D guld!!! :)

    Jag håller med Bumpen att även om det är oväder som inte är så kul när man har semester så brukar solen också skymta där emellan ofta. Bättre än den väderlek vi har här. Som Loma 2 skrev går det ofta över efter några dagar. Här i Sverige har jag svårt att se att den vinter som är här nu går över på några dagar.... men jag hoppas så klart :)

    /Anna :)
     
  10. anamogán

    anamogán Medlem

    Glömde bort att fråga hur vädret har varit idag?
    Kikade på web cam och det såg mulet ut ev. regnigt, stämmer det??

    /Anna :)
     
  11. Cina

    Cina Medlem

    Fy väder :(

    Cina
     
  12. farkost

    farkost Medlem

    Fy f-n, är detta Gran Canaria eller är det någon av dom andra öarna?

    solis
     
  13. Cina

    Cina Medlem

  14. Gia

    Gia Medlem

    Kanarieoarna har fatt en andra och sista chans, aldrig kommer vi att resa hit igen, har vraker det ner och blaser full storm. Inte ar det varmt heller. Tur att vi har ett fint och torrt hotell med betald AI.

    Gia
     
  15. Riggan

    Riggan Medlem

    Hej Gia!
    Vad ledsen jag blir för er skulle. Jag hade verkligen hoppats att det skulle bli fint väder för er skull. Men på senare år så brukar det vara så här veckan innan vi åker och sedan bli stabilare. Vi hoppas ju på det som åker nästa onsdag. MEN jag tycker synd om alla som drabbas av detta väder nu. Men det är väl så att vädret har ändrat sig där nere också. Tänk vilken vinter vi har i år. Global uppvärmning!!!??? Vad menar de med det kan man undra.
    Men bara man slipper regnet så tycker jag det går an för allt brukar vara bättre än här hemma. Här har det nu snöat i två dygn och ska fortsätta ett par dygn till.
    Vi syns när jag kommer ner
    Kram Riggan

    Riggan
     
  16. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hade åter kontakt på face book med en norska som bott där nere i många år, hon sa att det blåser så hon va rädd att lyfta:);) hon hade aldrig varit med om en sån blåst någon gång, usch ruggigt[:0]
     
  17. AnneliH

    AnneliH Medlem

    Åh...vad sorgligt! Nu kan man inte promenera alls från fyren till PdI eller tvärtom. Stranden är helt borta! Snyft!:(
    Tänk vilka krafter det finns i naturen!
    Hoppas att det inte kommer mer oväder nu...

    AnneliH som längtar till solen
     
  18. cattis2

    cattis2 Medlem

    Det är verkligen sorgliga bilder som visas. Var det inte nåt liknande för några år sedan, så hela stranden försvann vid fyren i Maspalomas? Hoppas vädret snart blir bättre för alla nere på öarna!
     
  19. farkost

    farkost Medlem

    Fick ett SMS från vänner som lånat vår lägenhet i San Agustin "ordentligt oväder med hagelstormar mm. men vi har det bra för det är ju OS" Tänk vilken tur att det finns folk som hittar det positiva i allt elände;)

    solis
     
  20. tindaya

    tindaya Medlem

    Enligt nyheter på TV skulle ovädret avta under eftermiddagen. Folk rekommenderas att stanna inomhus idag. Det blåser/har låst upp till 120 km/timmen. Eftersom marken blöts upp är det fara för att palmer och träd blåser omkull. Ca. 40 st träd har hittills blåst omkull vad man vet på södra delen av Gran Canaria. Skolorna är stängda. Äldre säger att det är det värsta ovädret på 50 år. Så ni som är därnere på semester håll er inne på hotellen där ni har det varmt och vindstilla . . . Enligt reportern låg temperaturen på 22º men blåsten gör att det verkar som 8º enbart.
    Upp med hakan ni som är därnere och kom ihåg att efter regn kommer solsken ;) och antagligen får vi upp ovädret hit till fastlandet:(, behövs egentligen inte för vi har haft massor av regn här också i Andalusien.
    Anette :)
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis