Väder ????

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av keia, 23 februari 2010.

  1. keia

    keia Medlem

    Hej är ett par veckor kvar till vi åker,men är liiite orolig för senaste vädret på ön!!!Hoppas det inte håller i sig ::(Är det nån som är nyss hemkommen eller är där NU som kan ge en färsk väder rapport??Hoppas ni som åker nu får det härligt med sooool.Kram
     
  2. Bumpen

    Bumpen Medlem

  3. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    God kväll, chattade på facebook idag vid tretiden med en vän som bor i PDI, just då var det 24 grader och molnfritt:) låter härligt tycker jag


    Marie som har 1 vecka och 3 dagar kvar till nedresa:)
     
  4. anamogán

    anamogán Medlem

    Ja, idag onsdag 24/2 har det varit soligt och varmt i San Agustín enligt min vän som bor där.

    /Anna :)
     
  5. Rson

    Rson Medlem

    Hej alla! Ja, solen och varmen har atervant till on. Sedan den 19:e har det varit bra vader. Stranderna, vagarna mm har rensats och reparerats efter orkanvindarna. Nu ar allt som vi vill ha det igen. Tillbaka till solstolen i Arguineguin...
     
  6. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Läste på canariebloggen på fb att det tydligen är ny storm på väg in till i morgon:( upp till 100km/h hoppas det inte stämmer, undra vad som händer egentligen på väderfronten både här och på GC[:0] konstigt tycker jag.

    Marie
     
  7. Rson

    Rson Medlem

    Nja, jag undrar om det stammer... Pa vadersidan www.yr.no, som brukar vara informerad, finns ingen sadan info. Observera ocksa att spanjorerna anger vindarna i km/tim. Det later mycket for oss skandinavier, som anvander m/sek. Dela deras uppgift med ca 5 och du far "var vindhastighet".

    For ovrigt en ny "kalasdag" har i sodern!
     
  8. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Är med på en blogg på face book som nu varnar för ny storm i morgon,:( www.grancanariablog.com vad händer??? Pratade med en norska som varit nere under 2 veckor, hon kom hem i onsdags, hon med vän va ute på strandpromenaden, dom fick alltså gå med vatten upp till midjan och sina väskor på huvudet ut efter strandpromenaden när det började blåsa som mest, dessutom fann dom en äldre kvinna död i vattnet, dom visste inte om hon druknat, eller om det var en hjärtinfarkt:( fattar inget, nada
     
  9. Rson

    Rson Medlem

    God formiddag fran Gran Canaria. Ja, det blaser och skall kunna bli 12-15 sek/m under dagen. Jag tror inte det kallas storm... Men vid kusten kanns det ganska rejalt anda. Prognosen sager att det skall avta under em och kvall och sedan skall det bli nagra dagar med sol igen. Kanns ganska bra anda.
     
  10. Gia

    Gia Medlem

    Det blåste ordentligt i morse vid 8 tiden när vi skulle lyfta från Gando. Planet flög som en skadsjuten kråka men vi var garderade med åksjuketabletter. Av 14 dagars semester har vi hft 5 relativt fina dagar, resten har präglats av regn eller kraftigt blåsväder. Vissa dagar har vi blivit rådda att stanna på balkongen då allt löst flyger omkring, såsom cafestolar, bord och parasoller. Gran Canaria är helt ok men inte vill vi lägga så mycket pengar på att springa med regncape eller huka i snålblåsten något mera. Paraply är ingen ide i den hårda blåsten det märkte vi som fick slänga våra. Vet inte hur klimatet brukar vara men vi har träffat flera som säger att det varit dåligt väder flera år i rad och att förra året vid denna tiden var så kall att de fick gå med skinnjackor på .

    Gia
     
  11. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej Gia, vi va nere förra året vid denna tid, åkte 20:e februari och 2 veckor, men jag tyckte det va bra väder när vi va där, sen kvällarna över huvud taget vid denna tiden, är ju lite kallare, allt mellan 16 17 grader och upp till strax över 20, vill jag minnas vi hade, så alltid när vi åker denna tid har jag med mig skinnjackan ner:)däremot storm och blåst över huvudtaget det har vi nog aldrig haft så tycker jättesynd om er, och alla andra som haft oturen att vara där när vädret visa sig från sin dåliga sida:( sen får man ju också tänka på att det är ju deras vinter just nu, men så som det varit nu har vi i alla fall aldrig varit med om. Hoppas det vänder tills vi far ned på lördag:)

    Ha en bra lördag kväll
    Marie:)
     
  12. Rson

    Rson Medlem

    Det beror nog var pa Gran Canaria man vistats. Jag kom till Arguineguin 10 febr och visst har det varit moln och rejal blast nagra dagar. Men sedan den 19:e har solen lyst. I fm var det kraftig vind, men den avtog efter lunch och det var inga problem att ligga pa solstolen... Jag var har forra aret vid samma tid. Da var vadret battre och inte sag jag nagra med skinnjackor..
     
  13. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej rson, vi är ju alltid i pdi, och skinnjacka menar jag att jag har kanske på kvällarna, ibland e det ju så att man kanske får lite solfrossa på kvällen och då är det ganska skönt med en tröja eller jacka, annars får jag väl säga också att vädret överlag när vi är nere i februari, aldrig varit direkt dåligt, kan nämna att jag pratade med gc igår då var det 32 gr i pdi, sen sent igår kväll hade dom 25 gr och lite början till sirocco vind, kanske ni kände av det samma i Argunegin.
     
  14. Gia

    Gia Medlem

    Tror inte att det har någon större betydelse om man bor i sydväst eller i sydöst för vindarna har legat på från väst/sydväst mest hela tiden och vi har mött folk som bott i Puerto Rioco som oxå haft stormar och skyfall. Det fanns flera som sade att vädret varit dåligt de senaste åren och att det var därför som turisterna sviker. De norrmän som förra året fick sova i badrockarna och använda skinnjacka återvänder inte de hellar eftersom det är just i jan/feb som de vill resa till sol och värme. Folk åker hellre till Thailand och som nu till Egypten i stället. Jag tror nog att vädret kan vara hur fint som helst vår,sommar och höst men om man som vi inte vill resa vid den tiden utan i jan/feb så är Canaris inte något alternativ. Annars så gillade vi verkligen folket, ön och nöjeslivet. Hotell Don Gregory kan verkligen rekommenderas till alla dem som vi ha ett superfint läge och en bra AI. Jag tror att alla ni som ska resa nu i vår och sommar kommer att få det super och att ovädren hör vintern till. Ha det gott alla som ska ner nu.

    Gia
     
  15. Björn

    Björn Medlem

    100 km/h motsvarar nästan 28 m/s alltså på gränsen till svår storm, dela med fyra istället så blir jämförelsen något mer korrekt. [8D]
     
  16. T_E

    T_E Medlem

    En lite rapport från amadores. Kom ner lördagskväll.
    Igår var det kanonväder. 22-23 grader.
    Just nu är det klart och fint. Vet inte om vi har tur men vädret levererar som vanligt.
     
  17. keia

    keia Medlem

    :)åå härliga Amadores,läängtar,ja det verkar lovande att holmarna bjuder på härligt väder igen.ha de bäst
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis