All inclusive - fickpengar

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av m.adelene, 8 augusti 2010.

  1. m.adelene

    m.adelene Medlem

    (istället för att starta en ny tråd ändrar jag en gammal som jag fått svar på)

    Jag undrar lite över hur mycket fickpengar som går åt där nere. På ett ungefär. Vi har all inclusive och ska vara där en vecka. Säkerligen blir det så att vi inte äter alla måltider på hotellet utan några någonannanstans... Sen lite shopping såklart och alkohol.

    Skulle ni säga att 2000 räcker? Hur fungerar det annars, kan man ta ut pengar där nere med visakort? Betala med visakort?
     
  2. cattis2

    cattis2 Medlem

    Hej
    Närmaste marknaden från Meloneras sett är den i San Fernando. Den är på onsdagar och lördagar mellan 8-14. Enklast är att ta en taxi dit, kostar ca 3-4 Euro.
    Shoppnigcenter med krimskrams o sånt finns det ganska gott om. Stora shoppingcenter med vanliga butiker finns i San Fernando "Bella Vista" , Atlantico som ligger mellan Bahia Feliz och flygplatsen, sen finns det en hel del i Las Palmas med. Testa och använd sökfunktionen här i forumet så finns det mycket att läsa om just shoppingcenter.
    Cattis
     
  3. Cina

    Cina Medlem

    2: Centro Comercial El Varadero är ett bra shoppingställe.
    Du kan hitta Mango Esprit etc
    En sko affär som har toppen skor Zona Zero.
    Du har tre ställen till som är bra
    Boulevard Oasis Shopping Centre
    CC Meloneras Playa
    Lopesan Boulevard El Faro
    En som varit där och shoppat i sommar.
    Cina
     
  4. tjollan

    tjollan Medlem

    "MaspalomasGranCanaria, vi har ditt boende på Gran Canaria och självklart pratar vi svenska".
    Nu är jag fundersam/nyfiken är ni ett företag eller vad är ni?
     
  5. Björn

    Björn Medlem

    För att din tråd inte ska börja handla om nåt annat så föreslår jag en tur till Las Palmas om du tycker att det finns till till en heldag med shopping [8D]
     
  6. tjollan

    tjollan Medlem

  7. rogman

    rogman Medlem

    Tjollan: tja nått åt det hållet e dom nog....kanske nån av de stora som kommit hit för göra mer bissnis...man kan ju alltid gissa....
     
  8. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Jag brukar ta ut lite euro på Arlanda i bankomat. Så man har lite pengar direkt när man kommer ner. Så man slipper springa och leta en bankomat direkt när man kommer ner. Men resten av pengarna jag behöver tar jag ut där nere.
    Man kan använda visakortet och betla på dom flesta ställen. Men jag tycker det är säkrare att ta ut kontanter på plats. Dom lägger på en liten växelavgift men det är inte många kronor[8D]

    Att äta ute är tyvärr minst lika dyrt som i sverige:( Men drikar och öl är billigt:D Och shopping är inte min starka sida. Så det får någon annan berätta om[:I]
     
  9. SuperMita

    SuperMita Medlem

    Har bara haft all inclusvie på Fuerteventura men tycker att 2000 borde räcka. Om du ska äta ute (istället för det du betalt för) så är det ju rätt dyrt. Sen beror det på om du ska handla och om du ska göra utflykter. Men bättre att ta med för mycket....

    Själv gör jag av med ytterst lite på mina 2 veckors allinclusive. Men visst, det kan ju dyka upp något fynd och då får man ju öppna börsen ;))Äter och dricker på stället, ska jag iväg över dagen så ber vi om lunchlåda att ta med. Hoppas du får trevlig resa!
     
  10. Björn

    Björn Medlem

    Det allra bästa är ju om alla hotell har all inclusive som obligatorskt val, allt eller inget alltså, då slapp man ju dessa "vanliga" restauranger som tar så bra betalt för maten. [}:)]
     
  11. Cina

    Cina Medlem

    All inclusive har sina baksidor också. Man har sett delar av vinsten från anläggningarna försvinner ut ur landet. I de fattigare länderna nästan 90 % av vinsten.
    Det är inte så bra. Resturanger och barer får stänga. Hur roligt är det då.
    Cina
     
  12. farkost

    farkost Medlem

    Björn, vilken konstig inställning du har. Klart att det är bra för en del med all inclucive, men största delen av alla resenärer vill väl vidga sina vyer utanför hotellkomplexen. Tänk om restaurangerna måste stänga, hur gör då dom små hotellen som inte har möjlighet att ha AI??Ska dom också ta ner "skylten"? Nä du, tack men nej tack.[:0] BRA MAT FÅR KOSTA[:0]

    solis
     
  13. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Nu är vi här igen :D AI eller inte har vi ju snackat om förut. Och det är en hetpotatis!

    Själv så skulle jag aldrig ens tänka på att ta AI. Eftersom att leta och hitta bra matställen med god mat är ju halva resan. Och som Cina och solis säger. Det skulle ju inte vara så roligt om det bara fanns matställen på dom stora hotellen.

    Värna om alla små och stora matställen på GC. Som gör stället unikt och härligt att resa till. Och ger oss möjligheten om vi vill åka AI eller inte :D
     
  14. Rob

    Rob Medlem

    All Incl kanske är bra för barnfamiljer som vistas på anläggningen hela tiden.

    Jag har ätit två ggr på två olika AI anläggningar och jag kunde lika gärna ha varit ett får eller en höna.

    Det var ovärdigt......för en människa med trängseln, massan och den obegränsade mängden av mat.
     
  15. permis

    permis Medlem

    Hej
    Hade AI i Porto Rico en gång,men jag upptäckte att retstauranten
    hade en särskild matsedel för oss som hade betalt,den maten var
    mycket enklare(sämre) än den på deras ordinarie matsedel.Aldrig
    mer AI.Kolla noga och fråga om Ni väljer AI.
     
  16. Björn

    Björn Medlem

    Min ironi lyste alltså inte igenom...
     
  17. farkost

    farkost Medlem

    I så fall ber jag om ursäkt [:eek:)] Tänkte också att det var lite mysko, men vi har ju haft besök av en å annan ,,,,,,,,,,,,,

    solis
     
  18. Björn

    Björn Medlem

    Det är jättetrist när man ser restauranger och butiker försvinna allt eftersom, ett tydligt exempel är Faro 2 som blomstrade för tio år sedan.
     
  19. anamogán

    anamogán Medlem

    Jag har alltid varit emot AL utan att ha prövat på det. I somras var vi på Mallorca och då beslöt vi oss för att prova på AL. Eftersom vi reste med barn tänkte vi att det kanske skulle vara bra som så många säger som har barn. Barnen som var med har åldern: 17 -9 (5 st).
    Första dagen var alla barn lyriska till och med jag för det var så MYCKET olika maträtter och efterrätter inkl frukt. Det var till och med två kockar som stod och värmde upp vissa maträtter i matsalen. Hotellet vi bodde på hade STOR variation av mat och varje kväll var det olika teman som skulle variera det hela. Det var tema: asien, spanien, italienskt, tex-mex, cirkus osv.

    Barnen sprang och tog allt vad de orkade men ca efter den 5-e dagen var jag sååååå trött på det, även barnen var inte lika entusiastiska som från början. Nej detta var inte vår grej alls. Jag föredrar så mycket mer att gå ut och äta på något ställe!!

    Det som jag också upplevde som MYCKET jobbigt </u> var att man alltid måste stå i kö!!!! Till exempel när man ska dricka något. Det var alltid kö där i baren vad man nu än skulle dricka, alkohol som alkoholfritt.. Man stod hela tiden och väntade och väntade kändes det som.

    När vi kom tillbaka till vår egen lägenhet efter dessa dagar var det så SKÖNT att kunna öppna kylskåpet när helst på dygnet och ta sig något att dricka. Även var det så härligt att sätta sig ner på en restaurang och äta.

    Men nu har vi provat på det och det blir aldrig mer för oss. Men smaken är ju olika. Det som är mest trist tycker jag är för alla restauranger som måste stänga för detta.

    /Anna :)
     
  20. klara

    klara Medlem

    Vi har haft AI 2 gånger, dels i Puerto Rico, dels i Turkiet. Vi har ävet bokat det till våren, då vi åker till PDI. Oss passar det, men smaken är ju delad. Sist, när vi var i Puerto rico, gick vi ut och åt ett par gånger ändå under tiden. Därför det passar oss är, att vi kan planera reskassan och det blir pengar över till annat, men som sagt: smaken är ju delad.

    Irene
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis