Inget ont som inte har...

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av cattis2, 28 september 2010.

  1. cattis2

    cattis2 Medlem

    något gott med sig:)
    Fick svar från försäkringsbolaget igår att jag får en ersättningsresa, eftersom jag blev sjuk då vi var nere i början av september. Så nu börjar sökandet igen[:p]. Vart ska vi bo denna gången?? Jag tror det lutar åt Puerto Rico. Kan ju vara roligt att se den delaen av ön med, har ju hittills bara bott i Bahia Feliz och PdI/Maspalomas. Brukar värmen ha kommit åter i februari? Har ju åkt i januari några gånger med då har det varit ganska kallt. Nån som vet?
    Cattis
     
  2. Estica

    Estica Medlem

    Tråkigt att du blev sjuk. Då var jag inte ensammen om att bli sjuk.Man har alltså rätt till ersättningsresa?

    Jag kan verkligen rekommandera Playa Feliz!


    Gran Canaria en mi corazón
     
  3. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Vi brukar ju åka i februari mot slutet, och det har varit varmt o skönt varje gång för oss, någon förmiddag bara med lite mulet:) kvällarna ca 18-20 grader, kanske vi haft tur jag vet inte;)

    I dag bara 14 dagar kvar till nästa resa:D

    Ha en bra dag
    Marie:)
     
  4. farkost

    farkost Medlem

    Tur i oturen mao. Tror nog det är omöjligt att förutspå väderet i dagens läge. Förra jul å nyår var det fantastiskt väder till skillnad från -07. Men det BRUKAR väl ha vänt till det bättre i slutet på feb.Skönt att du fick en ny resa i alla fall. HA DE:)

    solis
     
  5. cattis2

    cattis2 Medlem

    Hej Estica!
    Man har inte automatiskt rätt till ersättningsresa. Du måste ha tecknat försäkring när du bokade resan. Sen måste du ha läkarintyg på att du varit sjuk samt att du varit sängliggande. Sen kan det säkert vara olika beroende på om man bara har hemförsäkring osv. Vet inte hur de fungerar då, men jag hade tecknat en extra reseförsäkring när resan bokades.
    Kollade efter dig på arlanda, men kunde inte lista ut vem du var :)
    Cattis

     
  6. bobo

    bobo Medlem

    Ja-ah, ingen vet hurdant vädret blir men,
    December-Januari är väl "vintermånader" på GC. Vädret kan vara ostadigt nu o då!
    Har själv ingen erfarenhet av just februari månad men...
    - Puerto Rico är säkert den solsäkraste+ varmaste platsen på GC så man kan bara hoppas på att det är en "normal vecka som enligt min erfarenhet den tiden på året betyder "si-så-där väder 4 dagar,= (3/4 sol..+ 23-28C på eftermiddagen, måttligt kyliga ca. + 18-16C på kvällarna.
    Med med "sk..t" tur så är resterande 3 dagar ostadiga med allt från +28+sol till rena ovädret!
    Faktum kvarstår Puerto Rico har finväder säkraste "micro klimatet" på Ön!
    Om Du reser för 10-14 dagar så räkna med 80% säkerhet att alla dagar motsvarar en normal "bra" sommardag i Skandinavien.

    (Östkusten på GC är ju känd för hård blåst,..Gando-Vecindario-(Bahia Felix)-San Augustin. Även PDI får känna av det men efter "udden på stranden" mellan PDI o Maspalomas så lugnar det ner sig. Även temperatur skillnaden mellan östkusten-PDI-Maspalomas är kännbar! Det kan skilja mellan Gando-PR med +5C till PRs fördel.

    Så Puerto Rico är nog ett bra val.
    :)





     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis