Gran Canaria i Juli??

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av olzon, 9 mars 2011.

  1. olzon

    olzon Medlem

    Hejsan!

    Vi är en familj på 2 st vuxna och 2 barn på 5 år resp 1 år som planerar en resa till Puerto Rico i juli i år. Vi har tidigare varit i Puerto Rico och trivdes väldigt bra. Nu kikar vi på Puerto Azul och tänker nog boka med all inclusive. Vi önskar en lugn och avkopplande semester vilket detta hotell verkar kunna ge.

    Men jag har en fundering som jag hoppas någon kan hjälpa mig med? Det finns ingen luftkond. på hotellet, men det kanske inte behövs i juli månad? Vi var där i april tidigare och då behövdes det verkligen inte ;).

    Vi är såklart ute efter värmen, men inte så stekhett som det kan vara i Turkiet, Grekland och dom länderna.

    Någon som varit på GC i juli månad? Vi kommer att resa den 13:e och stanna 2 veckor.

    /Åsa
     
  2. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej Åsa. Vi brukar ha åkt i början på augusti, men vi har alltid fläktar då för vi tycker det blir väldigt varmt inne när man ska sova, har fördelen att känna folk där nere, så när vi åker hem förvarar dom dessa åt oss. Vi köpte 2 stycken ganska små på elgiganten för några år sedan, dom var nog inte mer än 25 cm i diameter, och 2 lägen kan man ha, dessa är perfekta för nog tycker jag att det blir bra varmt, kan tänka mig det är samma i juli månad[:p]

    Marie:)
     
  3. leffe

    leffe Medlem

    Hej olzon, vi var nere i juli 2010 och valde boende med luftkonditionering. Den var guld värd eftersom det var ganska hett då.
    Ni åker med två barn så jag rekommenderar verkligen luftkond.

    /leffe
     
  4. olzon

    olzon Medlem

    Tack för svar!
    Det var lite det jag kände med, att luftkond. borde vara bra att ha. Det är inte många hotell som har det ser jag?!

    Attans, jag gillade verkligen det där hotellet och priset var bra med all inclusive! :( Ang fläktar, kan man köpa det där nere tro? Fast det är ju iofs inte detsamma som luftkond.
     
  5. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Finns fläktar också att köpa, vissa hotell har även som man kan hyra, sen är väl luftkond. bra men vi tycker det går lika bra med fläkt:) hoppas ni finner på något bra:) för det är nog lika varmt i juli som det brukar vara i augusti, och då brukar det va bastu på rummet när man kommer hem om kvällen[:0] för oss blir det antagligen en tur ned 13:e september.

    Marie:)
     
  6. Björn

    Björn Medlem

    Vi har tagit för vana att tillbringa 2-3 veckor av sommarsemestern på Gran Canaria och visst kan det vara skönt med luftkonditionering men det är inget som vi anser vara nödvändigt och vi har bott både i bungalow och på vanligt hotell. [8D]
     
  7. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Precis som du säger Björn så kan det nog vara olika från person till person, vi vill alltid ha fläkt, utan när vi var i oktober. Bor man i bungalow så är det ju kanske inte så bra att ha fönstren öppna på natten, så vi använder alltid den när vi åkt i augusti, skulle aldrig klara natten annars[:eek:)]men det e ju jag det. Vi brukar åka runt 8 augusti och 2 veckor, och då har det varit jättevarmt:)känns som en bastu när man kommer hem och det varit igen bommat, däremot på dagen så kan man ju öppna både fram och baksida så det fläktar igenom, och då brukar det ej vara något problem, utan det blir ju direkt man stänger igen. Nä fläkt är det här så man kan sova om natten;)

    Marie:)
     
  8. Maddzuz

    Maddzuz Medlem

    Förra Juli hade vi en medeltemp på 30-32 grader på dagen och ca 28 grader på natten.
    Har du otur att hamna i en Calima så är det upp till 50-55 grader dag som natt..

    Så nåt svalkande kan vara bra att tänka på för dom som inte är vana värmen.
     
  9. Lasse

    Lasse Medlem

    Det kan aldrig bli för varmt dagtid...på natten finns det givetvis gränser, men inte på dagarna :)

    Lasse
     
  10. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Lasse håller med dig:)då kan man ju alltid slänga sig i poolen eller havet;):D

    Marie:)
     
  11. farkost

    farkost Medlem

    Har varit på gc sommartid, juli/augusti, senaste 20 åren. Sista 3 har vi bott i San Agustin o ALLTID drabbats av Caliman. Innan dess bodde vi i Arguineguin och där tror jag inte vi råkade ut för denna någon gång. Visst var det varmt där, men inte i närheten av det som varit i SA. Så jag är inte så säker på att det blir lika varmt längre söderut, men investera i en fläkt ändå. Eller ring o kolla om hotellet har att hyra ut.

    solis
     
  12. olzon

    olzon Medlem

    Tack för alla svar :)

    Hur tror ni det blir i Puerto Rico ang värmen? Är det lite svalare där kanske?

    När brukar dessa Calima komma?
     
  13. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej igen, vet att Puerto Rico är bland det solsäkraste området, så räkna med att det blir varmt. Caliman tycker jag att vi varit med om både vinter som sommar, sen vet jag inte om det kanske är mer vanligt på sommaren, vet i alla fall att när vi va ner i februari ett år så kom den, även i mars förra året när vi va nere va det också calima:)

    Marie:)
     
  14. olzon

    olzon Medlem

    Tack för svar. Känner helt enkelt att luftkond. är ett måste med 2 barn. Vågar nog inte chansa på att den där hettan kanske inte kommer :)

    Vi vill till Puerto Rico så vi får försöka att hitta ett nytt hotell. Inte lätt att hitta ett bra hotell med både luftkond. plus all inclusive. Som inte kostar skjortan såklart :)
     
  15. Maddzuz

    Maddzuz Medlem

    Man vet aldrig när Caliman kommer, dom bara kommer, förra sommaren hade vi en calima vid skiftet på varje sommarmånad.

    Puerto Rico är det varmaste och solsäkraste stället på hela GC pga att det ligger som i en liten bukt.
     
  16. olzon

    olzon Medlem

    Har hittat åt ett hotell i PR som hetter Altamar med Ving. Någon som känner till det? Har luftkond.
     
  17. Lasse

    Lasse Medlem

    Är det hotellet med nån slags linbana så har jag bekanta som bodde där för några år sedan och jag har bott nästan granne med hotellet.
    Om hotellet kan jag inte säga mycket själv förutom att de som bodde där var helnöjda. Läste dock att bara finns luftkond "delvis".
    Däremot är det en väldans massa trappor om ni ska promenera ner till köpcentrum eller vatttenlandet och havet, så jag rekommenderar taxi på tillbakavägen, annars kan det bli riktigt jobbigt :)


    Lasse
     
  18. olzon

    olzon Medlem

    Lasse: Tack för svar! Precis det finns bara luftkond i dom lite "finare" lägenheterna, så isåfall får man boka en sån.
    Vi har varit i Puerto Rico en gång tidigare med barnvagn men då bodde vi ganska så bra tror jag (kommer inte ihåg namnet på hotellet) men det var bara en brant backe ner så var man nere vid stranden. Backen upp på hemvägen gjorde nog bra med tanke på all mat man tryckte i sig ;)
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis