La Galea

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Lasse, 8 augusti 2011.

  1. xerxses

    xerxses Medlem

    Jaha, tänk att man måste släpa sig tillbaka till forumet för att det ska ta fyr. Här har det inte brunnit sen Eldkvarn brann...[8D]

    Lasse hoppas du ursäktar att vi kommit in på lite andra ställen på "din" tråd om La Galea. men om du gillar dans och Playa Del Sol och är i de krokarna så glöm inte att göra ett besök på Trollstue i rondellen och på motsatt sida en Irländsk pub med hög stämning rekommenderas.[8D]

    Marie Hur var ditt allmänna intryck jämförelsevis med Los A av Santa Barbara när det gäller standard skötsel osv för det ligger bra och vad jag såg identiska kåkar med Los Arcos det är väl därför man missat det....[?]
     
  2. Lasse

    Lasse Medlem

    xerxses:
    Ingen fara för min del, bara roligt att det "rör" på sig här på forumet :)
    Ok, jag ska kolla in Trollstue och puben, kanske inte denna resa...men nästa..
    Trollstue, är det en restaurang eller vad?

    Lasse
     
  3. xerxses

    xerxses Medlem

    Det är en norsk restaurant/pub och där tvättade jag bort mina fördomar om att norrmän inte är ett roligt folk..där finns mycket hjärta, men bered dig på många svenskhistorier...[8D]

    Kan alltid vara trevligt med lite uppladdning innan dansen eller efter. Irländarna kommer inte långt efter med live trubadurer och allsång och deras strongbow 9% är väldigt god. bara lite tips kring Playa Del Sol...Marie är en glad ärta så hon kan nog fylla i mina luckor...om jag missat något...:)

    Hej hopp från den kungliga Hufvudstaden.....
     
  4. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Xerxses, standarden är ungefär som Los arcos, t.o.m kanske något bättre:) ett lugnt och tyst område, renstädat och fint dom dagar det va städning, även trevlig personal, receptionen är stängd nattetid så man fick använda en särskild port nyckel, för att komma in från gatan, och det va lite knevligt innan man kom på tricket, man fick lirka ur nyckeln någon mm, då fick man upp låset, detta medförde lite problem när man kom hem lagom rund under fötterna p fram på nattkröken:D men lärde oss efter första dagen, efter att fått klättra över muren första natten[:I] men lugn många fler än vi hade problem, vi fick släppa in folk som va på väg in när vi va på väg ut, och detta va dagtid, lägenheterna stora trerummare, två sovrum med dubbelsäng, och bäddsoffa i vardagsrum, alltså 5 rumsbädd, tror inte det fanns 2 rummare.

    Lasse: Vet Trollstua är mycket trevligt, bra underhållning och god mat, sen vid sidan om har dom en liten härlig pub som heter socialkontoret, där är mysigt att sitta och kolla läget och inta en god öl, och bara vara. Sen om man går förbi playa del sol nedför trappan ligger ju en massa restauranger, alltså nedanför trottoaren, där brukar vi äta på El Duke, också en bra restaurang med ganska bra priser och god mat, går man sen vidare från El duke och förbi restaurangerna, så kommer man efter några få meter fram till en pub som heter Naboen pub, där är mycket trevligt och kul, många norrmän men ack så kul vi har där. Där har dom också underhållning och har även börjat med mat, är man intresserad av fotboll, har dom storbilds tv apparater där och sänder mycket fotboll, men vem e intresserad av fotboll;) inte jag men gubben min[:0]


    Ja det va lite om området i alla fall:)

    Och Xerxses ärta o ärta vet ja inte:Dmen tack;)

    Marie:)
     
  5. Lasse

    Lasse Medlem

    fbkmarie: :) Ja, då vet jag exakt var trollstue ligger, socialkontoret har jag sett flera ggr, men aldrig varit dit.
    El duke kanske vi provar denna gång, har något svagt minne dock att jag har käkat där en gång.
    Pubar med fotbollssändningar på storbildstv brukar jag undvika eftersom jag inte gillar fotboll övht, så att höra referaten och folk som skriker och stönar i frustration kan få vilken bar som hellst att verka tråkig i mitt tycke.

    Lasse
     
  6. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Håller med dig Lasse, är inte heller intresserad av sport överhuvud taget, men underhållningen är bra på kvällarna i mitt tycke, nu när vi var där i april, spelade en kille som hette Tore Halvorsen, han är sångare i Ole Ivars om du hört talas om dom?? dom sjunger bland annat den där låten, nej så tjuuk du har blitt:D och många andra bra låtar, dom är väldigt populära i Norge, så bra musik och trevligt folk är det där:) Sen är det ju många ställen även på youmbo fast det vet du säkert. Ja kul är det i alla fall.
    Ha nu en riktigt fin resa, sola bada och njut[8D]

    Marie:)
     
  7. xerxses

    xerxses Medlem

    Tack för infon Marie..[8D].

    Du är en klippa. Lite lustigt med El Duke ligger en halvtrappa ner från Avenida de Tirajana och har också lagt stället på minnet fantastiska grillpett bla.
    Nej nu börjar man bli lite sugen på en resa dit igen..så här kan det inte fortsätta med att sitta i gungstolen och plocka fram minnen...nej för sjutton en påfyllning behövs..

    To be continued...

    PS..den där murklättringen nattetid vore en syn för ögat att se..:D DS
     
  8. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Ja du xerxses murklättringen hade varit en syn för ögat[8D]Benny hade vännerna spökat ut i en typ lång Thomas di leva rock som han fick dra upp tlll knäna för att ta sig över, jag slapp som tur va klättra över, för väl på insidan finns det en knapp att trycka på så dörren går upp, tur va väl att alla sov (tror jag[:0])

    Marie:)
     
  9. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Såg nu att Santa barbara fanns med på vings utbud, tror inte det fanns förut, och det är bara trerumslägenheter, dom är på ca 40 kvadrat.

    Marie
     
  10. AnneliH

    AnneliH Medlem

    Ha ha ha...här var det mycket trevlig läsning..:D
    Roligt att se att Xerxses är tillbax!
    Har också undrat över Santa Barbara...och även vi har övergett Los Arcos för annat ställe p g a standarden och jag tycker också att priset inte stämmer med standarden...samt att när vi har varit där under Påsken har man märkt en stor skillnad på mängden av folk i var bungalow från den ena veckan till den andra.
    (d v s fullt ös medvetslös [B)]och sedan knäpptyst) Man vill ju sova någon natt under en vecka. Som sagt läget är helt perfekt och trevlig personal.
    Ha en bra dag alla [8D]
    Anneli
     
  11. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Anneli kolla då Santa barbara samma standard o samma trädgård som L.A eller ja lite bättre kanske, men endast 3 rums lägenheter, men va gör väl de:) Poolen som jag skrev i tidigare inlägg har vi ingen erfarenhet av, men ser trevlig ut, men se upp med portlåset om ni bokar dit;) Och billigare via booking.com än via ving, fast det e klart då ska man ju fixa flygbiljett också till ett billigt pris[:p] Ha en jätte bra söndag alla här ute, just nu har vi mulet här i Trollhättan men ändock 20 gr, blir nog lite grill idag också

    Marie:)
     
  12. xerxses

    xerxses Medlem

    Den vandrande vålnaden (Fantomen) smyger in här igen...[8)]

    Annelie kul att du poppar upp med din smittande pigga stil..

    Tre rum gör inget skönt med en egen kupè när regeringen blir för tjötig, bara de inte blir för små och klaustrofobiska. Ingen minimarket tyvärr vad jag kan se, jag som gillar att vingla ut på morron i flip flop stringtanga rufsigt hår och köpa färskt bröd. Men stället är helt klart intressant ändock....[8D][8D]....LA har en uppvärmd pool på vinterhalvåret..hittar inget om det men kan säkert luska fram mer genom Ving om det eller du kanske vet Marie. Det verkar nytt i Vings utbud inte så mycket betygsatt av folk.

    Kika lite på tripadvisors sajt av 14 gästers betyg var:

    2 excellent
    6 mycket bra
    3 sisådär
    1 dåligt
    2 Fruktansvärt

    Av de som upplevt vistelsen som fruktansvärd var klagomål på standard kackerlackor och en var inte nöjd med receptionens begränsade öppettider att bli utelåst bla ni kan läsa utförligare själva om ni vill..tydligen inga murklättrare... :)
     
  13. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Du e rolig du xerxses:D angående poolen så tror jag att dom har som de flesta där nede under vinterhalvåret, alltså uppvärmd[:p] men som sagt vet ej, rummen e stora rejäla ingen klaustrofobi där inte;) dessutom dörrar man kan stänga om sig, om man vill va riktigt ifred. Sen e ju supermarketen bara ett sten kast från hotellet, så gå du med din string trosa, tror ingen märker något[:0] finns ju så många andra konstiga där nede, b.la. murklättrare med Thomas di leva rockar på sig:D
    ps, såg inte en enda kackerlacka under vår vecka, men å andra sidan e det smällar man får ta när man e i varmare trakter, annars får man hålla sig hemma i kalla sweden, även om dom ej e trevliga varelser så får man dom på köpet:D
     
  14. xerxses

    xerxses Medlem

    Tänker du och jag på samma supermarket den som ligger vid rondellen du vet där backen går ner mot Maspolamas är eller vimsa jag till det nu...[:0]


    PS Ok får dra på mig ett par shorts då...[:I] DS
     
  15. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Yes samma, mitt över gatan till socialkontoret, tar 2 min dit:) varför shorts[:eek:)] du får la sköja till det lite, ingen som känner dig vet du;)
     
  16. AnneliH

    AnneliH Medlem

    Tack för tipset!:)
    Vi har nu hittat vårt favvo ställe...SunPrime och vi bokar nog inte bungalows på ett tag och inte ens Los Arcos innan de har renoverat stället. Det är ju ganska svårt att hitta billiga flygbiljetter och jag är nog lite för bekväm för att sitta och leta billigt....så då får det bli en dyrare variant.

    Tycker det är väldigt smidigt att boka via Ving (även om det skulle bli dyrare)
    När Eyafjökul [?] spydde ut sin aska blev vi väldigt bra omhändertagna och tyckte lite synd om dem som åkte med Fritidsresor som först behövde åka till Grekland för att ta båten till Italien och buss därifrån till Sverige.

    Här är det också en sådan dag man drömmer sig bort till GC, läste att där har de varning för höga temperaturer nu.

    Ha de gött![:X]
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis