Play del sol

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Marie Plosjö, 21 oktober 2011.

  1. Marie Plosjö

    Marie Plosjö Medlem

  2. Emtehed

    Emtehed Medlem

    Visst är det lite svårt att hålla reda på om man är privatperson eller företagsföreträdare och lanserar gratis reklam.

    JanE som fortfarande anser att Forumet är till för
    privatpersoner[}:)]
     
  3. Rson

    Rson Medlem

    Emtehed-jag kan bara hålla med.
    Hur var besöket på Marino Chico?
     
  4. Marie Plosjö

    Marie Plosjö Medlem

    Vi skriver om tips om vad man kan göra på Gran canaria. Jag hoppas verkligen att detta forum är till för att skriva om vad man kan göra på ön. Eller så kanske det är Emtehed privata dagbok vi läser. Har läst dina inlägg på detta forum . Av 1154 inlägg verkar du bara gnälla och vara allmänt bitter. Troligt vis bor du inte här nere i värmen så kanske kylan gör dig bitter. Som jag skrev så undrar jag om någon annan hade några tips som jag kan skriva om. Det kanske finns någon lokal förmåga som inte har råd att annonsera om sitt ställe som kanske du vill lyfta fram i min blogg. Vi har nästan 300.000 unika läsare på mondoblog.se. Så maila gärna mig
    Kramar till alla inklusive emtehed

    Marie plosjö
     
  5. 1947

    1947 Medlem

    Stå på dig marie :D


    tommy.
     
  6. tjollan

    tjollan Medlem

    Stå på dig Emtehed ;)

    Detta liknar mer och mer företagsinfo ju mer besök på bloggen desstomera cashing! Och nej jag är inte bitter fast jag är omgiven av snö och kyla.
     
  7. stefan_s

    stefan_s Medlem

    Stå på dig Marie, men jag gillar även dina inlägg Emtehed.

    Stefan
    Som ser att även Emtehed och Tjollan har länkar till sina hemsidor :D .
     
  8. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Tjafs igen[xx(] blir så trött på detta tjafsande[}:)] Vi kan väl vara vänner allihop här ute, med eller utan reklam[}:)] Sen kan man väl tycka ibland att många gör reklam över det eller det, men vi har ju i alla fall något gemensamt allihop, och det är ju vår älskade ö:)

    Hälsningar från ett soligt Trollhättan ( för en gångs skull:) )


    Marie:)
     
  9. tjollan

    tjollan Medlem

    Har jag det?

    Hur tar jag bort den länken för det visste jag inte om eller är det från gammla inlägg? Jag har inget vinst drivande företag och eller blogg.
    Tack och lov för högt i tak vill inte ha det som i forna Sovjet kontrollerat.
     
  10. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Nej Tjollan menar inte dig, utan denna tråden, den ena gör så och den andra så, det jag menade är att vi allihop har något gemensamt, och det är ju vårt älskade GC, och det är ju ändå det man skriver om, och ger tips till oss alla:) så absolut inte skit till någon, utan att vi ska hålla sams allihop.

    Marie:)
     
  11. elsueco

    elsueco Medlem

    Stå på dig Marie, här behövs all info och tips!

    ..... men det är klart har man köpt en andelslägenhet på Anfi kan det vara tungt. Vakna upp varje morgon med den vetskapen och med en otrolig envishet söka omvända övriga världen och få det till att det var bra köp. Klart man blir trött och sur!

    Eller som man säger här på ön om time-share; "Det är som AIDS, lätt att få, men helt omöjligt att bli kvitt".
     
  12. torpare

    torpare Medlem

    Klokt inlägg elsueco. Nu har den här tråden alla förutsättningar i världen att bli en "brasa".
    Fast i ärlighetens namn så har vissa av dem som köpte time share riktigt tidigt gjort en hygglig affär. Visserligen går lägenheterna inte att sälja men man bor förhållandevis billigt i dem. Köper man time share idag ger det ett dyrt boende som man inte blir av med.

    Rent allmänt tycker jag det görs mycket reklam här på forumet. Det handlar om rekommendationer av skandinaviska restauranger, internetcafeer och annat. Jag förstår inte riktigt vad som stör. Får man göra reklam om man inte tjänar något på det men annars inte?
     
  13. elsueco

    elsueco Medlem

    Precis, ett forum som det här skall väl fyllas av tips och råd.

    Skrev tidigare en "toplista" om restauranger eftersom vi ofta äter ute och anser mig ha en bra bild av utbudet. Visst är det reklam för de restauranger som jag hyllar, men so what... Enligt min uppfattning är de värda det och för våra besökare värdefull information, eftersom ett besök på dessa restauranger knappast blir en besvikelse.

    Sedan är det en annan sak att jag har en annan bild av Playa del Sol, än den Marie förmedlar. Smaken är som bekant individuell. Playa de Sol är för mig ett fenomen och som har sin publik, men personligen äter jag nog på andra ställen.

    Vad gäller "Time-share" och s.k. "Semesterklubbar", så beklagar jag att vi har det på öarna och känner för de stackare som fallit för säljarnas osanna beskrivningar om produkten, omvärlden och framtiden.
     
  14. Marie Plosjö

    Marie Plosjö Medlem

    Ett forum är en mötesplats där människor ska få tycka till.
    Jag kan förstå negativa reaktioner om det handlat om att jag skulle vara en restaurangägare och rekommenderat min restaurang upprepade gånger. Då är det är reklam och då tycker jag att man bör betala en viss summa för att göra en sådan reklam. För att sidan ska kunna locka trafik av nya och gamla besökare så är det en fördel om det finns de som kan skriva lite tips om saker om det som händer.
    Forumet handlar om Kanarieöarna och vi har olika sorters erfarenheter som alltid är spännande att läsa om. Det är ju i regel därför människor besöker ett forum för att få information och för att söka information.
    Att få reda på att det är 23 grader och sol kan folk hitta på vädret på msn.
    Det finns många små guldkorn som man kan lyfta fram som många inte skulle hitta till utan tips och på det sättet hjälper vi Gran Canaria som vi besökare är måna om.
    En annan sak som jag tycker är bra är att de små företagarna som inte har råd med annonser får beröm för sin mat och inte endast uppmärksamhet för dom har råd att betala annonser.

    Vi tjänar på våra annonser från Sverige så vår marknad är Sverige. Det vi skriver om är helt på egna initiativ. Vi fick bland annat tips om att man kan besöka ett barnhem för utvecklingsstörda som vi ska besöka och försöka lyfta fram.
    Bara en idé när det gäller det här barnhemmet. Volontärer kanske kan samla ihop leksaker på några hotell som gäster lämnar kvar för att dom inte orkar ta med sig det hem.
    Man behöver inte alltid tjäna pengar på det man gör. Har man tid några timmar i månaden att göra detta så skulle vi kunna styra upp något. Förslagsvis så kan vi börja med en kaffe på Svenska kyrkan eller något ställe och därefter åka och samla upp leksakerna för att ta dessa till barnhemmet. Jag har bil så det är inget hinder.

    Hotellen slänger ju annars kvarglömda leksaker så som hinkar, badringar och dylikt. Om vi hade kunnat styra upp något gällande detta så hade det även varit ett bidrag för miljön samtidigt som barn som annars inte haft råd kunnat få leksaker.

    Vad tycker ni om det förslaget?

    Kram.

    Marie

    Marie plosjö
     
  15. cilla2

    cilla2 Medlem

    Jag tycker det var ett mycket bra förslag Marie! :)

    Och stå på dig och fortsätt att skriva om tips och råd om Gran Canaria här. Det är ju det det här forumet handlar om och du vill ju bara dela med dig av dina erfarenheter från ön. Det uppskattas nog från de flesta, är väl därför man går in här?

    Är ju lite svårt att skriva om ön utan att det blir reklam för någonting. Då kan man ju inte prata om stränder, restauranger, hotell mm... ;)

    Ha det fint!

    Mvh
     
  16. Emtehed

    Emtehed Medlem

    Marie:
    Ditt senaste inlägg mer än övertygar mig om att du i grunden är
    en sjyst person.
    Och återigen vill jag understryka att det är mondoblog.se jag inte gillar och inte dig som person.
    Så jag önskar att du fortsätter att skriva som privatperson och anger din personliga blogg som länk (inte mondoblog.se).
    Naturligtvis skall du göra som DU känner och INTE som jag tycker!

    JanE som hoppas du får positiv respons på din barnhems idé:)

    PS
    Det där med 23 grader...... var menat som självironi[:I]
     
  17. Marie Plosjö

    Marie Plosjö Medlem

    mondoblog.se jag inte gillar och inte dig som person? Vad har mondoblog.se gjort dig för ont :)
    Jag hoppas några nappar på iden att hjälpa barnhemmet ska kontakta Svenska kyrkan med kanske finns andra föreningar som vill ta i mot saker. Eller några på forumet som kanske vet?
    kramar Marie

    Marie plosjö
     
  18. Pellis

    Pellis Medlem

    Marie! Vad bra att du tipsade om barnhemmet! Ska ha det i åtanke nästa gång jag rensar bland min sons leksaker här nere! Ska göra en djupdykning i legolådan/leksakslådan! Kan jag kontakta dig om jag har något? Är denna gång kvar till 5/11 men kommer ner i jul igen - i somras rensade jag massor som slängdes!

    Tycker det är jättebra om det hamnar hos barn som behöver stimulans i lekandet än att det ligger och skräpar i min bungalow!
     
  19. farkost

    farkost Medlem

    Instämmer med Pellis. Skulle vara super om man kunde glädja något/några barn med en del prylar som vi har liggandes i vår lägenhet där nere. Barnbarnen växer ju ur sina leksaker.

    solis
     
  20. Marie Plosjö

    Marie Plosjö Medlem

    Super ska ta mig till barnhemmet nästa vecka tack alla som vill hjälpa till super kramar
    Marie

    Marie plosjö
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis