Fuerteventura

Diskussion i 'Prat om övriga Kanarieöar' startad av nettan, 13 oktober 2004.

  1. nettan

    nettan Medlem

    Hej alla Kanarieälskare!
    Ska åka i Jan till Fuerteventura, och som alltid är jag jätte nyfiken på resemålet när jag inte har varit där förut.
    Så ni som varit där (ska till Corralejo)kan väl skriva och berätta lite om stället. Är lite ångerköpt när man läst om hur mycket det blåser, och vi som ska åka i Jan, sämsta månaden.
    Men man kan ju ha tur också :)
    Hitills så är Las Palmas min absoluta favorit.
    Nettan
     
  2. "Carlos"

    "Carlos" Medlem

    Hej Nettan,

    Det kommer bli bra på Fuerteventura, Vi bodde i Corrajejo för c:a 4-5 år sedan och det är ett lugnt ställe.

    Stan består av en huvudgata med några sidogator, så det är inte något direkt håll-i-gångställe precis. Det finns ett par dansställen och "nattklubbar" så urvalet är inte särskillt stort.

    Däremot så finns det flera fina restauranger, en fiskrestaurang nere vid hamnen som har fin mat och en populär grill-restaurang på huvudgatan som heter (hette) Poco loco som är toppen, man får oftast vänta ett tag på ett bord men det kan det vara värt.

    När det gäller blåsten så är det inte så farligt (vi var också där i januari).

    Det blåser en hel del ute på havet och är därför en populär plats för vindsurfare, men vid hotellen och i stan är det oftast lä och man märker därför inte blåsten så mycket.

    Hoppas att ni får en fin semester, själva åker vi till Teneriffa i morgon bitti, det skall bli skönt.
     
  3. nettan

    nettan Medlem

    Tack Carlos!

    Det låter lugnande, hoppas att du får en bra semester på Teneriffa..

    Nettan
     
  4. jottabe

    jottabe Medlem

    Hejsan Nettan

    Fuerteventura är en fin ö.

    Första gången jag kom dit och det är väl en 7-8 år sen så brände jag upp mig, badade i havet och såg inga träd så långt ögat nådde, allt detta på två dagar, sen ville jag bara åka hem. Gjorde inte så utan stannade i två veckor till och sen dess har jag varit där ett par gånger om året, i mars och november.

    Jag älskar helt enkelt denna karga ö med sina fantastiska stränder där du kan få vara helt för dig själv.

    I Corralejo har jag varit en hel del, brukar bara köpa flygstol och hyra lägenhet på plats.

    Det finns inte så mycket nöjen i Corralejo men många fina små restauranger, men inte Poco Loco.

    Blåsigt kan det vara i norr men då är ett tips att ni hyr en bil en dag och åk söderut ner mot Jandia, där är vågorna lite mindre.

    Ta gärna en tur upp bland bergen med fantastiska vyer.

    Ska själv till Las Palmas i november, en vecka, har aldrig varit där förut. Frun ville ut och shoppa lite, det ska bli väldigt spännande. Sen blir det tre veckor på Fuerteventura i mars men vet ännu inte var jag ska bo. Ha en trevlig vistelse på Fuerte
    Jottabe
     
  5. nettan

    nettan Medlem

    Hej Jottabe!
    Hoppas att du får det trevligt i Las Palmas, själv tycker jag det är en underbar plats. Det finns massor av bra resturanger, och mycket shopping för frugan.
    mvh Nettan
     
  6. nettan

    nettan Medlem

    Hej allesammans!

    Har nu kommit hem från Fuerteventura (Corralejo). Vi har haft en helt underbar semester, tycker att stället var jättebra.

    Vi hade nog tur med vädret och det påverkar ju mycket om vad man tycker om semesterstället.

    Bra hotell, närmare centrum än vad jag trodde (Oasis Dunas).

    Fina resturanger.

    En grej som vi alla tyckte var bra, var det att man kunde gå runt och titta på saker i alla butiker, bazarer utan att det kommer någon och tjatar att man ska köpa. Har upplevt det jobbigt på andra ställen, tycker att det är mycket trevligare att man kan titta i lugn och ro och att man inte behöver att köpa något.

    Vi hyrde bil i några dagar och åkte runt på ön, hittade stränder som var som paradiset, laguner med ljus sand och helt ensamma.

    I corralejo var det mest engelska man hörde runt sig, när vi åkte neråt Jandia var det tyska som gällde,

    Tycker helt klart Corralejo verkade trevligare.

    Kommer nästan helt säkert att återvända hit igen,
    Nettan
     
  7. echomac

    echomac Medlem

    Hej Nettan!

    Vi tillbringade också en vecka på Fuerteventura fast över nyår! Hade otrolig tur med vädret, mulet när vi landade följt av 6 dagar med sol & mulet hemresedagen.

    Vi bodde i Costa Calma (ligger mellan flygplatsen & Jandia i södra Fuerte.) Hotellet var verkligen över alla förväntningar med halvpension & det hette Costa Calma Palace.

    I Costa Calma var det 90% tyskar utan att överdriva men allt flöt fint & Engelska kunde dom flesta på hotellet & runt omkring....

    Skulle hyrt bil men då vädret var så bra prioriterade vi solen istället för en utflykt.

    Tycka att Fuerteventura liknade Lanzarote en hel del enligt det lilla vi såg från flygplatsen till hotellet....

    Nästa resa vill vi spendera på Teneriffa men prisläget för resorna verkar ligga lite högre där än på andra kanarieöar enligt resekatalogerna i alla fall....
     
  8. chica

    chica Medlem

    Hola Echomac,

    Det är verkligen exotiskt ut med den vita sanden, palmerna och det turkosa vattnet. Jag skulle inte ha gissat att bilderna kom från Fuerteventura i första hand.

    Jag har länge funderat på att besöka Fuerteventura men då i första hand Corralejo då jag hittills bara hört negativt om Costa Calma (den tristaste av platser enligt vissa).

    Bilder från ön har fått mig på andra tankar, att få tillbringa en tid i solen på den stranden verkar underbart (skulle vädret vara tråkigt kan man ju ut och se sig omkring).

    Du skriver att ni vill åka till Teneriffa nästa gång. Jag kan tipsa om att bl.a. TUI har bra priser på resor Teneriffa nu under vårvintern, jag har själv köpt en resa till fördelaktigt pris i påsk.
     
  9. echomac

    echomac Medlem

    Hej Chica,

    Jag tror att Costa Calma fått lite negativ publicitet för att det är litet & inte finns så mycket att göra förutom att lata sig & ta promenader.
    För oss passade detta perfekt, läste slut på 2 böcker & solade från 10.00-16.00 varje dag. Tror dock att 2 veckor hade blivit lite tråkigt för mig i alla fall. Efter promenaden på 3:e dagen hade man sett det mesta..

    Hotellen är av mkt god standard, dom flesta har halvpension eller all inclusive, därav finns inte så många restauranger att välja på då många äter på hotellen.

    Det som är bra är att man ser inga påflugna försäljare varesig på standen eller när man går i någon av dom 3 shopping center som finns.

    Vi tillbringade också en vecka på Lanzarote förra året (ett 2+ hotel utan frukost/middag = åt ute varje dag). När vi räknade den totala kostnaden med resa & fickpengar kostade resan tilll Costa Calma Palace på Fuerteventura med halvpension bara 200sek mer än till Lanzarote! Det enda vi betalade extra på denna resan var drickat. Fördelen är således att man får ett mkt bättre hotel & nackdelen att man äter i samma restaurang hela veckan.
    Tycker dock att det är mysigt att testa olika restauranger när man väl unnar sig en resa så här är även jag tvådelad...

    Skall kolla researrangörernas kataloger lite extra noga för vi vill verkligen till Teneriffa nästa nyår!
     
  10. chica

    chica Medlem

    Hej Echomac,
    Jag håller med dig beträffande kluvenheten inför halvpension.

    Bor själv oftast på enkla, lite mindre, hotell eller helst lägenhet så man kan fixa frukost och ibland lunch hemma och sedan prova olika restauranger på kvällarna.

    Bor gärna på lite mer genuina ställen där det finns en lokalbefolkning och äter helst på ställen där spanjorerna själva äter, ett favoritställe är Puerto de la Cruz på Teneriffa och ett annat är Las Palmas på Gran Canaria. Kanske därför som jag lockades så av dina drömbilder, ibland vill man inte något annat än att njuta av sol och värme, läsa och koppla av.

    Har en sak att fira nästa vinter och det känns som om Costa Calma Palace skulle uppfylla alla kriterier för en drömvecka i vacker miljö, sedan får man ju hoppas att man har vädergudarna på sin sida.

    Jag är ingen vän av långa flygresor och jag är en sann spanienälskare så den kanariska övärlden är för mig det ultimata vinterresmålet.

    Att sedan de olika öarna och till och med de olika orterna har så pass stora skillnader i både natur och klimat m.m. gör ju att det finns mycket att välja på.


    Lycka till med Teneriffaresan, kolla gärna på nätet för det är ofta rabatter jämfört med katalogpriset.
     
  11. jottabe

    jottabe Medlem

    Vad kul att Du trivdes på Fuerte. Har själv börjat att räkna ner nu. 17 mars bär det iväg på tre hela härliga heta veckor på Fuerte.

    Ska bo i södern den här gången, i Jandia närmare bestämt. Har bil hela tiden så vi kan röra på oss precis som vi vill.

    Var en vecka i Las Palmas i november föregående år, men vi satt mest där hela tiden och längtade till Fuerteventura så varför ska man chansa när paradiset är funnet.

    Kommer med all säkerhet att bo där på heltid inom några år.
     
  12. chica

    chica Medlem

    Hola Jottabe och alla andra som gillar Fuerteventura,

    Själv har jag ännu inte besökt denna ö men jag planerar en resa dit nästa vinter.

    * Funderar dock över vilken ort jag ska välja att bo på, Corralejo eller den södra delen?

    * Är det på Fuerteventura som på Teneriffa och Gran Canaria att vädret skiljer sig mycket åt mellan den norra och södra sidan?

    Alla tips välkomnas.
     
  13. jottabe

    jottabe Medlem

    Chica,
    Är just nu på Fuerteventura och befinner mig i söder. Här har det varit kanonväder i 11 dar nu så vädret verkar stabilare här än i norr.

    Ska åka upp till Corralejo ett par dar nästa vecka och kan ju kolla vad dom haft för väder medan jag har varir härnere.

    Bor på Palm Garden i Jandia och det är helt okay. Det bästa är att jag har tio dagar kvar i solen och värmen.
     
  14. chica

    chica Medlem

    Har nu bokat en vecka till Corralejo i mitten av december.

    Hade gärna åkt till den södra sidan men på grund av den relativt långa transfern till sydsidan så blev det ändå Corralejo då vistelsen bara blir en vecka.

    Kanske har också Corralejo lite mer att erbjuda om man skulle ha otur med vädret. Ser fram emot att få besöka en för mig ny kanarieö!
     
  15. swedph

    swedph Medlem

    Kort och gott: en paradisö!

    Solen bor på Fuerteventura! Turkost vatten och vita sandstränder omringar ön.

    I staden Corralejo finns många charmiga hotell och restauranger där människorna bemöter en med stora leenden på läpparna.

    Maten är den bästa jag ätit! Corralejo sover aldrig, barerna sjuder av liv och rörelse. Längs gatorna ryms genuina affärer, där man kan hitta allt från goda spanska viner till prydnadskameler.

    Utanför staden finns ett roligt vattenland där både vuxna och barn trivs. Bodde där när jag var liten, saknar ön otroligt mycket!
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis