Jag blir bekymrad....

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Rson, 19 november 2011.

  1. Emtehed

    Emtehed Medlem

    Mattan:
    Missade att säga välkommen till Forumet[:I]

    Visst, det är tur att människor är olika:)

    JanE som inte ser någon "talibanvarning" i avståndstagandet till
    all inclusive[8)]
    däremot ser han (JanE) att utlänska profithajar
    roffar åt sig vinster som annars gått till det lokala företagandet[}:)]
    (för du tror väl inte på fullt alvar att de utlänska hotellägarna
    gör det för DIN skull[?][?][?])
     
  2. Mattan

    Mattan Medlem

    Helt lottlösa blir inte lokalbefolkningen bla. så finns det jobb att få (alldeles för få) men det är en annan femma. Det köps även in en del varor till dessa anläggningar som kommer den lokala näringen till godo. Den Europeiska krisen går hårt åt Spanien i stort,den kan inte skyllas på dom utlänska hotellägarna

    Det sista är så korkat så det tänker jag inte ens kommentera
     
  3. Loma2

    Loma2 Medlem

    Hei igjen..;)

    Det er nok ikke et entydig svar her, men at all inclusiv er med på og gjøre det verre for blandt annet restaurantene... det må jo alle forstå. Dess mindre kunder , dess mindre penger i kassen.:(

    -Og det er klart at det er med på og forverre situasjonen deres.. men også finanskrisen i verden spiller jo så klart inn her, men uansett.. alle jeg kjenner på øya som jobber i bransjen, sier at det har blitt verre etter at det ble mer all inclusiv på hotellene.

    Men for all del, folk må velge selv, og vi får respektere det, vi får håpe at det er plass til begge ferieformer..;)
     
  4. Lasse

    Lasse Medlem

    Börje2: Priset för själva resan är ju oväsentligt för priserna på maten och dessutom kan du kanske själv räkna ut varför det är en hel del dyrare att resa till ett land många hundra mil längre än till GC, eller?
    Att jag betalar mindre för en resa som är kortare gör ju inte att jag för det vill betala dyrt för mat.
    Jag är helt överens att i det stora hela blir en resa till Thailand jämfört med en resa till GC lika samma pengar innan det är färdigt, men det var inte det vi diskuterade här eller hur?

    Vi har ju olika uppfattningar allihop här på forumet; på orsaken, hur man ska komma tillrätta med problemet osv.
    Vi väljer i möjligaste mån lägenhet när vi reser ner 2-3 ggr per år så vi kan ordna våran frukost själva, även nån lunch blir det ibland.
    Middag blir det oftast ute när vi reser en vecka.
    Men nu när vi ska resa 2 veckor kommer det bli även några middagar under den tiden, och det beror på att vi tycker att det blir för dyrt att äta ute jämt med de priser de har därnere.
    Hade det varit billigare så hade vi ätit ute hela tiden.

    Lasse
     
  5. Börje2

    Börje2 Medlem

    Visst är det så att man inte ska jämföra priset på resan och sen betala dyrt för maten. Det var inte min poäng utan jag reagerade på att du tydligen är dåligt insatt när du säger att det är gratis att äta ute i Thailand och Gran Canaria jättedyrt. Får väl förtydliga mig då. Skillnaden är inte så där hiskelig. Vi äter gott och bra för ca två- tre hundra ute på Gran Canaria två personer och då är det vin och hela baletten och dessert. Det finns också möjlighet och strosa runt och hitta billiga china asia och kanariska restauranger i PDI och göra jämförelser. De flesta restauranger har även extraerbjudanden som brukar vara mycket prisvärda.

    Vi har nästan skämts så billigt det varit på en del restauranger och ingen dålig kvalite heller och vänligt bemötande du kan även äta på ställen med priser som skulle få Erik Lallersteth (ja vi äter hos honom med) bli röd om kinderna det gäller Lasse att ha urskillningsförmåga. Vi upplevde med euroskiftet att det blev något dyrare på Gran Canaria men de sista åren har priserna stabiliserats. Nu kanske ni är en tiobarnsfamilj vad vet jag vi är pensionärer och upplever inte Gran Canaria som speciellt dyrt att gå ut och äta. Men vi är erfarna så vi kanske inte går till de värsta turisfällorna. Inte skulle vi spara många kronor på att köpa ingredienserna själva och sen stå hemma och laga mat skllnaden är inte värt besväret det vi äter hemma är endast frukost. Ett tips om du vill ha lunch köp en pepito den står du dig på länge kostar två euro 18 spänn. Hoppas du nu fått lite info så även du får råd att ha det lite trevligt. Och påverka näringsidkarna i positiv bemärkelse.
     
  6. Lina85

    Lina85 Medlem

    Börje! Tar gärna emot tips för hur man äter bra till en bra kostnad, är ju nybörjare på GC så vi kan ju säkerligen ramla i turistfällorna. Har mestadels rest på egen hand i asien tidigare men det är ju itne riktigt samma sak nu när man har två små barn med sig.
     
  7. Börje2

    Börje2 Medlem

    Vi har mest erfarenhet av Playa Del Ingles och Maspolamas området. Prispannet är väldigt stort 4-5 euro till trettio euro
    Tumregeln är gå inte ut vrålhungriga utan gå ut så att ni har tid att strosa jämföra lite priser. Nästan varje restaurang har skyltat med ett tre rätters erbjudande ofta färdigkomponerat till mycket bra priser. China lite vid sidan av de stora turistråken brukar vi äta för ca 7-8 euro per person sen tillkommer dryck men man kan alltid ta en flaska vatten man behöver inte ta in en helflaska vin även om vi gör det ofta. man behöver inte heller ta tre rätters. Så äter vi billigt hamnar vi på en hundring per person middag kvällstid. Det finns rätter för upp till tretti euro per person hos fina gatan. De rätterna är ofta en besvikelse och ej prisvärda och skulle vi äta sådant fick vi också koka spagetti på rummet ibland. De fina tyska restaurangerna en trappa upp Cita är också normalt lite dyrare en snittet men billigt för tysken med en bättre köpkraft en oss svenskar.

    Det finns barer med spaggeti köttfärsås pizza osv med billiga priser om man vill ha det enklaste. Bahia Feliz ligger lite vid sidan om det hela så vi har ingen erfarenhet om det finns bra matställen där.
    Asia Palace är en kedja med restauranger med specialpriser för familjer vi brukar äta på den som ligger vid Avenida De Tirjana. Ska du prova den kanariska kaningrytan med äkta kanin i då blir det dyrt men jag kan trösta dig med att den är inget speciellt svensk kalops är bättre. Så ta er tid jämför, billigt behöver inte alltid vara sämst det har vi erfarit.
     
  8. Lina85

    Lina85 Medlem

    Tack för svaret Börje! Vi har förstått att vi valt et "offside" ställe, funderar fortfarande på att omboka.... Men- är det lätt att ta sig med taxi/buss/promenera mot Playa de Ingles och lite mer att välja på så att säga?

    Vi har räknat en reskassa på 15000:- för 2 veckor, är det rimligt? Frukostbuffé är redan betald och jag & mannen känner att vi inte behöver äta världens lunch utan något lättare, barnen ska såklart få ordentlig mat två gånger om dagen förutom mellisarna.
     
  9. Börje2

    Börje2 Medlem

    Vi tycker mycket om Playa Del Ingles med ett jättelikt utbud av matställen lite känsla av storstad. Vi tycker om lite kommers och ställen som Kasbha pruta och kika på tingeltangel men vi tar gärna en tur till bergen och Las Palmas lite allätare är vi nog. Om ni vill vara där det är lite puls så så är det Playa del Ingles som gäller. Bahia Feliz har barnen och barnbarnen åkt till och de var nästan bara där i det området det ligger väldigt isolerat för sig självt, osäker på om man gå till San Augustin som ligger närmast. Tii PDI är det alldeles för långt att gå speciellt med småttingar. Så frågan är vad ni vill ha och söker? 15000 som reskassa lever ni gott på.
     
  10. Lina85

    Lina85 Medlem

    Egnetligen gillar vi att äventyra på egen hand, har alltid rest reguljärt tidigare och tagit oss fram på olika sätt för att upptäcka och komma "nära" natur & befolkning- men som sagt, då i Asien och Afrika.

    Denna resan har ett syfte: Slappa, slappa, slappa- och slappa lite till! Efter en hektisk tid så vill vi varva ner, kunna ägna oss 200% åt barnen, äta gott, njuta av härliga promenader och sitta på balkongen och halvsova med lite gott att tugga på. Sen får jag nog spel av att bara bada, sola o äta gott i två veckor så hyra bil funderar vi också på. Förutsatt att mannen kör (jag vägrar) och att det finns vettiga bilstolar att hyra till barnen.
    Är det lätt att ta sig med buss? Eller taxi är att föredra? Vad kostar sådant? Ursäkta mina 1000 frågor....
     
  11. Börje2

    Börje2 Medlem

    Enligt barnen så ville de inte fara runt utan som du säger slappa. Och då fungerar Bahia Feliz det är som en oas för sig självt. Vi åker mest småsträckor taxi för några euro. Att ta sig från Bahia till PDI med ett bättre utbud vet jag inte vad det kostar men det är en bra bit.
    Säkert någon som kan hjälpa dig här med det. Lycka till
     
  12. Marie Plosjö

    Marie Plosjö Medlem

    Många restauranger klagar på tomma bord och inga gäster. Vi hade ett fråga på mondoblog.se om vad dom tyckte om Gran canaria. 48 % svarade att restaurangerna var för dyra. Jag håller med gästerna i många fall.
    Om man är en familj med 2 barn och 2 vuxna som äter ute en gång per dag blir det dyrt. Felet dom gör är att
    dom tar hutlöst betalt för vatten och läsk. Vissa ställen är ölen hälften så dyrt som läsken. Stor läsk 2,8 e är inte ok läsken är patronläsk som kostar ca 20 cent per liter. Lite 70 tal på tänket här nere. Billig mat och dyr dricka.
    Många restauranger får skylla sig själva. Vakna det är inte 1970 då alla kunde öppna ett ställe och tjäna guld.
    Vi kommer lista 10 restauranger på mondoblog.se som vi anonymt testat och har ni tips så maila gärna mig.
    Mvh Marie Plosjö
     
  13. tjollan

    tjollan Medlem

    Där ska du ha beröm Marie P bra initiativ!!

    Mattan vet ej om du är ny på forumet men Emtehed och Xerxes för den delen är våra "Matadorer" på forumet när vi andra blir som tjuren Ferdinande och sitter stilla så kommer dom in och jagar på oss lite så det blir liv igen på forumet.[8D]
    Dom kanske verkar lite "hårda" men jag har lärt mig att dom är två härliga typer som vill väll.
     
  14. Emtehed

    Emtehed Medlem

    tjollan:
    Tack för dom värmande orden;).
    Men liknelsen med matadorer "oroar" mig lite.
    Läste i en tidning när jag var på ön nu senast
    att tjutfäktningen skall förbjudas.
    Då blir ju matadorerna arbetslösa.:(:D

    JanE som tycker att man även skall "förbjuda" all inklusive[xx(]
     
  15. helmerstig

    helmerstig Medlem

    Kan det inte vara bra för "det genuina" att turismen hålls till avgränsade områden? Om jag var boende på kanarieöarna skulle jag inte vilja ha turisterna utspridda över hela ön.

    De stora hotellkomplexen bidrar dessutom vädigt mycket till det lokala näringslivet. Att restauranterna står tomma visar bara en sida av hur fenomenet påverkat företagandet på ön. Även ifall turisterna inte njuter av de små restaurangerna behöer de fortfarande mat, och då gynnas andra företag istället.
     
  16. xerxses

    xerxses Medlem

    En får tacke Tjollan....[8D]

    Sträcker på mig och bröstar upp mig som matadoren i Disneyfilmen ...[:p]:):D

    Du är en ganska go tös själv....[:X][:X]
     
  17. Rson

    Rson Medlem

    Jag håller inte med om att det är dyrt på Gran Canarias restauranger. Om jag besöker en kanarisk restaurang och jämför med en svensk av samma klass, får jag betala ca 50-70% av den svenska notan. Vad får det kosta på Gran Canaria för att vi svenskar skall säga att det är billigt? Kanske måste det bli gratis för att vi skall bli nöjda....

    När det gäller tips på bra restauranger i Arguineguin, som håller bra klass på maten och vettiga priser, gjorde jag tillsammans med ett antal turister från olika länder en test i nov+febr 2010/2011, Vi håller på med en ny genomgång, men vad jag kan se hittills är rekommendationerna ganska lika. Ni kan söka testet i arkivet.
     
  18. StefanG

    StefanG Medlem

    En nota ifrån en mkt bra restaurant i Faro 2.:)

    [​IMG]

    En nota ifrån den enkla restauranten i CC vid Vista Flor:
    [​IMG]

    Båd fyllde sitt syfte och satt som en smäck... lägg märke till den sista av dem, där köpte vi varsin Irish efter maten...:D

    Priser som ligger långt, långt under vad man fått betala hemma i Sverige..

    Tilläggas bör att de gånger vi varit iväg, har vi bott i lägenhet och undertecknad har fått gå iväg på morgonen och handla frukostbullar. Alla andra måltider har vi ätit på restaurant, så det är inte så svårt att gissa vad jag tycker om all inclusive..:D
     
  19. Rson

    Rson Medlem

    Tack StefanG för "bevisen". Kanske kan vi äntligen få slut på förtalet om höga priser på Gran Canaria? Eller måste vi besöka alla...
     
  20. cilla2

    cilla2 Medlem

    Billigt är det väl inte direkt men inte så jättedyrt heller. När man är en hel familj, fyra personer eller mer blir det dock dyrt att äta ute två gånger om dagen i en eller två veckor på GC. Däremot undrar jag om det verkligen blir lika dyrt som om man beställer All inclusive? Har aldrig haft det men priserna skjuter ju i höjden rejält på resan har jag sett när man väljer det alternativet.
    Dessutom håller jag med de flesta här som vill uppleva annan mat än maten på hotellet i en hel vecka och stödja det kanariska köket. Är man ute på utflykter och besöker många andra platser på ön har man ju heller ingen nytta av All inclusive så man låser sig ju lite till hotellet om man väljer det. Det är ju alltid trevligt att upptäcka bra och mysiga restauranger utanför hotellkomplexen tycker jag :)

    Mvh
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis