Hur gör ni?

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av Ingela, 1 december 2011.

  1. Ingela

    Ingela Medlem

    Jag undrar lite hur ni som bara köper en flygstol bokar ert boende? Bokar ni genom bokningsbolag eller tar ni kontakt med hotellet direkt. Jag har alltid rest med charterbolag där flyg och boende ingått men har ofta funderat på att boka var för sig.

    Är det för att det blir en billigare resa eller för att ni ska få ett speciellt hotell som kanske inte finns i charterutbudet som ni bokar så? Som sagt är bara lite nyfiken inför kommande resor.

    //Ingela
     
  2. Emtehed

    Emtehed Medlem

    Jag (vi) har sedan många år alltid bokat flyg och
    boende var för sig.
    Vi har använt olika bolag men de senaste åren
    bokar vi Norwegian, så fort november-resorna släpps
    (oftast redan i maj).
    Boende har vi bokat på olika sätt
    -RCI (bytesorganisation för vår Time-Share lägenhet på Anfi)
    -direkt på intressant hotell
    -Sunhotels.se
    -privat (bl.a via ett litet tyskt familjeföretag)
    -nu senast hittade vi en intressant lägenhet via en annons på
    en fransk "blocket" sida (lite "vågat" men blev kanonlyckat[^])

    Sammanfattningsvis är alternativen många, bara fantasin
    och "våghalsigheten" sätter gränserna[:eek:)]

    JanE som egentligen innerst inne är en torr fegis[8)]
     
  3. Ingela

    Ingela Medlem

    Torr fegis:D Nej det tror jag inte du är som provat så många olika alternativ. Jag däremot som bara bokat charterresor kan väll kallas fegis men tänkte att det skulle bli slut på det nu:). Jag tycker att det är intressant och kul att se hur andra bokar samtidigt som man får en hel del tips inför kommande resor.

    Tack för tipsen [8D]

    //Ingela
     
  4. Björn

    Björn Medlem

    Vi har bokat direkt med hotellet eftersom det inte finns/fanns med i ordinarie charterutbud sommartid. [8D]
     
  5. Att boka boendet och flyg separat är att föredra det blir ganska mycket billigare vi har bokat flyg via Norwegian och boendet via www.sunhotels.com eller via www.booking.com. Vi bokar alltid via dem. Allt fungerar bra. Vi har varit på Kanarieöarna så många gånger och känner inte att vi behöver någon guid som faktiskt bara "kostar pengar"

    För de som bokar privata boende bör tänka på vad som händer om det sker en olycka dvs företagen som hyr ut på Kanarieöarna måste ha en turismlicens för varje anläggning annars är det olagligt att hyra ut privat. Varken jag eller min familj vill råka ut för något om det skulle vara så att man är med om en olycka exempelvis trillar i poolen så räcker det. Man vill då inte ha problem för att företaget eller privatpersonen som man hyr av har hyrt ut olagligt, dvs att det inte finns några försäkringar som gäller. En annan sak att notera är att det måste vara ett företag som står bakom för att försäkringen i exempelvis Visakortet skall gälla.

    /H
     
  6. lasso

    lasso Medlem

    Jag föredrar också att boka saker var för sig. Charter och "all inclusive" är inte min melodi. Vill kunna välja och vraka som jag vill, både före och under resan.

    Tar oftast kontakt med hotellet direkt vid bokning.
     
  7. Mp Special

    Mp Special Medlem

    Billigast är nog ebeach.se Om man kollar canaima apart i puerto rico med ebeach.se samma tid och hotell 1000kr för 7 nätter. Åkte alltid med ebeach.se före vi flyttade ner hit. Sen är det oftast billigast och ta flygstol av ving,fritids,apollo...om man vill åka sista minuten, annars norwegian.
     
  8. Mollsan

    Mollsan Medlem

    Jag är också lite fundersam på det där. Det hotellet vi vill ha finns inte längre med hos charterbolaget så vi funderar p åatt flyga ner med charter och sen boka hotellet direkt med hotellet elelr på en bokningssida vi hittat.
    Men hur tar man sig sen till hotellet?
    De har tydligen en transfer tjänts som kostar 55 euro per transfer.
    Så buss känns nästan som ett alternativ, men man/vi ;0) är ju ganska bekväma, så buss kanske inte är nåt bra alternativ?

    Sorry om jag kapade tråden lite..
     
  9. farkost

    farkost Medlem

    Taxi eller hyrbil. Sen har du en lokalbuss som tar dej till södern ganska smidigt. Taxi till SA går på ca 30 euro, å hyrbil en vecka ca.90 euro just nu.

    solis
     
  10. jennygotland

    jennygotland Medlem

    När vi åkte i december så bokade jag taxi via Las Palmas flygplats dom har en hemsida, sök på google.
    Till Las Palmas taxi uppger du vilken flight du kommer med, dom håller koll på om planet är försenat, när du anländer så står det en chafför i ankomsthallen där med ditt namn på skylt. Han tar allt bagage och visar dig till bilen. Vi betalade 35 till Playa Del Ingles (enkel). Kom ihåg att ha pengarna kontant, dom tar inte kort i bilarna. När vi skulle åka hem så stod han i receptionen, beredd att ta bagaget och så åkte vi i god tid till flygplatsen! Helt suveränt. Kan varmt rekomendera detta!!

    Jenny
     
  11. Mollsan

    Mollsan Medlem

    Det visade sig nu att man kunde välja transfer med fritidsresor fast man inte bor med dem, fast vet inte var vi blir avsläppta men har bokat till puerto rico och det kostade 340 för 2 personer tur och retur.
    Så nu är flyget bokat, nu ska det bara bli klart med hotellet ;0)
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis