uttag pengar

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av wennewe, 8 juli 2012.

  1. wennewe

    wennewe Medlem

    Hej
    På lördag är det då dax för den årliga GC resan. 3 veckor i Patalavaca. Ett rykte som snurrar här hemma är att det kan vara problem med att få ut kontanter i banker och automater. Ni som är på plats ligger det någon sanning bakom rykten eller är det som vanligt med kort och automater ?
     
  2. cattis2

    cattis2 Medlem

    Alla gånger jag har varit på Gran Canaria har det inte varit några som helst problem att få ut kontanter ur automaterna. Funkar ungefär som hemma men det kostar ju lite att plocka ut pengar ur dem.
     
  3. Rson

    Rson Medlem

    Antar att frågan ställts pga av de ekonomiska problem som de spanska bankerna har. I Grekland med liknande problem är det fn svårt på vissa orter att kunna använda sina bankkort.
    Det är korrekt att det tidigare inte varit några problem att använda kort på Gran Canaria. Någon på plats som kan tala om hur det är nu??
     
  4. wennewe

    wennewe Medlem

    Mycket riktigt är det pga de ekonomiska problemen jag ställer frågan. Vänner nyss hemkomna från Kreta hade problem att använda Visa och att få ut kontanter. Ännu så länge har man ju möjligheten att ta med cash även om inte det är optimalt.
     
  5. Pellis

    Pellis Medlem

    Har än så länge inte haft några problem med att få ut pengar ur bankomaten eller betala. Nu har jag Mastercard och inte VISA. Som vanligt slår jag ett slag för ICA kortet, inga avgifter om du tar ut ur bankomat eller valutapåslag. Dock märker man av de dåliga tiderna med många fler personer som tigger. Arbetslösheten har stigit ännu mer.
    Välkomna ner till alldeles underbart Gran Canaria!
     
  6. southstar

    southstar Medlem

    Tog ut pengar här(San Agustin) i går Nema Problemas....:)
     
  7. wennewe

    wennewe Medlem

    Tack för svaren. Låter som det är varmt och skönt därnere. Snart dax.....
     
  8. southstar

    southstar Medlem

    Dejlig sommarvärme varje dag.....[8D][8D][8D]
    Solskydd anbefalles...
     
  9. wennewe

    wennewe Medlem

    Låter dejligt...kroppen är på jobbet medan knoppen är på gran canaria =9
     
  10. anneghost

    anneghost Medlem

    Jag var i dag och växlade till min stundande resa till Turkiet och på forex så ger de rådet att alla som ska till Grekland bör ta med så mycket kontanta pengar som är möjligt just för att det kan vara svårt att få ut pengar i Grekland.

    Tror inte att det har nått så långt i Spanien ännu, skulle tro att man då skulle ge rådet till de som ska resa dit också.

    Härligt att åka ned till ön.. har aldrig varit där sommartid... När jag pratar om min resa till Turkiet säger jag hela tiden att jag ska till Gran Canaria... :) Det är kanske där jag hamnar till slut ;)

    Annelie
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis