Inte prova nytt

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av smalandskvinna, 12 april 2013.

  1. Efter 15 resor till Gran Canaria tänkte vi prova något nytt.
    Så det blev en vecka på Teneriffa. Aldrig mer Teneriffa. Tacka vet jag Gran Canaria. Man måste ju prova för att veta att vår älskade ö är den bästa.
     
  2. Emtehed

    Emtehed Medlem

    smålandskvinna:
    Håller helt med dig, vi Teneriffa för drygt 10 år sedan,
    efter c.a 10 resor till GC.
    Visst det var väl OK som en engångs företeelse men
    GC är och kommer att förbli VÅR Ö[^]

    JanE som undrar hur ni har det i "snöstormen"[?]
    Vi får ju ovädret först imorgon:(
    Men på Söndag blir det kanonväder[8D]
     
  3. Heidi

    Heidi Medlem

    Har i mange år hatt lyst til å reise til Tenerife, men det har ennå ikke blitt. Hva var det du ikke likte der?

    Heidi
     
  4. Heidi

    Heidi Medlem

    Det ble stille her.

    Emtehed, kanskje du kan svare på det jeg spurte om?

    Heidi
     
  5. Emtehed

    Emtehed Medlem

    Hej Heidi
    Vi bodde på Hotell CasaBlanca, i Puerto de la Cruz
    (som ligger på nordvästra sidan av Tenneriffa)
    och påminner lite om Puerto Rico (backigt) men
    utan fina badstränder.
    Saltvattenspoolerna var jättefina men vi älskar att
    bada i havet, lilla frugan har höftbesvär och har
    svårt att gå i backar.
    Djurparken, Loro Parque, var toppen.
    Vet inte hur det ser ut på södra Teneriffa.

    JanE som ändå inte ångrar Tenneriffa resan trots att
    det inte blev något besök på Teide
     
  6. Heidi

    Heidi Medlem

    Takk for svar. :) Har som sagt mange ganger hatt lyst til å dra dit på sommerferie, og har ennå et håp at det blir tur dit en dag. Men vet svært lite om øya, så derfor interessant å høre hva dere som har vært der har opplevd.

    Heidi
     
  7. GeoDivaGirl

    GeoDivaGirl Medlem

    Ja jag är också nyfiken på vad som var så hemskt på Teneriffa?
    Själv bodde vi i Los cristianos på den södra delen och trivdes ypperligt! Besökte även Loro Parque på norrsidan och gjorde en ötur med resebolaget. Har bara gott att säga om Teneriffa. Grönt och vackert. Teide får bli vid nästa besök. För dit åker jag gärna igen.
    Faktiskt hellre dit än till GC igen.
    Jeanette
     
  8. Stämmer in i frågorna om vad felet är med Teneriffa?

    Äntligen kör Norwegian dit så i höst växlar vi från GC till Teneriffa. Nu kan man åka till GC ena året och till Teneriffa nästa år.
     
  9. Kanske det var orten Los Gigantes som var fel. Mycket backigt inga fina promenadstråk inga resturanger. Vägen från flygplatsen så kurvig att många blev åksjuka och kräktes. Gillar man att bada i havet var baden mycket dåliga. Många säger att det är så grönt på Teneriffa var bara bananodlingar.Nu har jag jämnfört våra resor till Gran Canaria som vi varit på 15 ggr. Som vinner med hästlängder. Ni får gärna fråga jag svara på det jag kan.
     
  10. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Själv så trivdes jag bra på Teneriffa. Jag har varit i Puerto De La Cruz och Playa Las Americas.

    PDLC var som ett mini Las Palmas. Mycket att se och mysiga smågränder och torg i den gammla delen. Sen ligger staden på nordvästsidan där det är grönt och frodigt. Och med dom stora saltvattensbassängerna så var det bra bad med! :)

    PLA är nog Teneriffas PDI fast allt är mindre. Inga jätte köpcentrum utan mer små mysiga köpcentrums. Med en starndpromenad som går från Los Cristianos via PLA till Adje som är kanon! Men jag tyckte stränderna var bättre en PDI. Det blåser betydligt mindre och med den naturliga sandstranden på kanarieöarna (Den mörkalavasanden).
    Missa inte att besöka den rätt lilla djurparken Jungelpark som ligger en bit upp på berget ovanför PLA.Parken hade den bästa rovfågelshowen jag besökt på öarna! Och kanarieöarnas största vattenland som ligger mellen PLA och Adje.

    Vi bilade från PLA upp mot Teide (Spaniens högsta berg) och tog vägen ner till PDLC på den andra sidan. Den bilfärden glömmer man aldrig! Vilka vyer och helt otroligt mycket att se!

    Men jag förstår att du blev besviken på Los Gigantes. Vi besökte stället på vår bilfärd. Och det var allmänt trångt och inte mycket att se förutom klipporna och den lilla hamnen. Sen tog vi kustvägen tillbaks mot PLA. Och då passerda vi den härliga Mascadalen. Prungande grön och vilka vyer över dalen och La Gomera :)

    Så har ni inte besökt Teneriffa. Ta chansen någon gång och gör det! Men trivs man på GC så räcker det ju för oss GC älskare. Där är allt lite större en på Teneriffa.

    Mina bilder från Teneriffa https://web.archive.org/web/20161104181745/http://www.panoramio.com/user/1006736/tags/Teneriffa 2007

    Men vill man ha det lite mindre ändå åker man till Lanzarote. Och då är Playa Del Carmen bra och har allt! Denna mörka lavasandsö är en helt annan naturupplevelse en dom andra öarna. Svart lavasand överallt och bara ett få tal byggnader på ön över 2 vånigar :D

    Mina bilder från Lanzarote https://web.archive.org/web/20161104181630/http://www.panoramio.com/user/1006736/tags/Lanzarote 2005
     
  11. Emtehed

    Emtehed Medlem

    "Varför jag inte gillar Teneriffa"[:eek:)]

    3:e maj, 1963 var Paul McCartney, Ringo Starr og George Harrison
    (<s>och jag</s>) på semester i Santa Cruz de Teneriffa.
    Erbjöd sig att spela på en lokalbar men ägaren sa nej med
    motivering "för långhåriga"[:0]

    JanE som modifierade historien lite:D
     
  12. rogman

    rogman Medlem

    Benny: du e en hejjare på att berätta så man blir sugen på Teneriffa. Har ju sett Teide från luften och nere från ön. Skulle bli många sköna bilder antar jag. Appropå bilder...dina från Teneriffa är ju kanon som vanligt
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis