Los Arcos

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av bella75, 22 maj 2013.

  1. bella75

    bella75 Medlem

    Hej.
    Efter fem vintrar på vårat kära Tamargua byter vi nu boende till Los Arcos.
    Har försökt leta i trådarna här efter nyare inlägg om Los Arcos men kan inte hitta något, då jag är ny här så tar det nog ett tag innan jag lär mig sidan ;)

    Har ni något att berätta om Los Arcos? Har en kompis som bott där ett par gånger och han säger som ni att det varierar i standard på bungalowsen och även mkt kackerlackor+ katter.

    Kan man boka? en bungalow m bra läge etc och kanske inga katt hus för min kompis och hennes barn som ska med är SUPER allergiska!!
    Har själv varit inne på området så jag vet ju hur det ser ut, men hur är städ,byte av handukar etc? safteybox? många frågor blir det och jag hoppas på svar. Och är det något som någon undrar över när det gäller hotell Tamaragua så svarar jag gärna på dem =)
     
  2. jennygotland

    jennygotland Medlem

    Los Arcos var vi på senast nu i vintras och det är väldigt mycket katter som ligger överallt så har ni dörren öppen så ska ni vara uppmärksamma så dom inte smiter in.
    Vi hade en kackerlacka när vi bodde där. Det är ju väldigt vanligt när man bor i bungalows överhuvudtaget så det är inte extra mycket på Los Arcos. Det finns en uppvärmd pool och några solstolar som brukar vara upptagna direkt på morgonen, vid den poolen finns det också en poolvakt. Maten är ok vid poolen och den lilla affären också men betydligt dyrare än andra. Det finns en annan A la Carté restaurang och den har väldigt bra mat och dom kan lite svenska också. Området och poolerna börjar bli slitna nu men städerskorna gör sitt bästa och städningen kan vi absolut inte klaga på! Sängarna var däremot VÄLDIGT obekväma så vi fick ta soffkuddarna att lägga över madrassen i sängen.
    Men summan av Los Arcos är bra. Bra personal, mycket barnfamiljer, bra läge! Safetybox finns mot avgift. Det går inte att boka en specifik bungalow, många är privatägda om inte allihopa. Hoppas du fick lite svar ialla fall!
    Hälsn. från Jenny som längtar tillbaka bara ännu mera även efter 3 månader på Gran Canaria i vintras!!

    Jenny
     
  3. bella75

    bella75 Medlem

    Tack för svaret:) Det uppskattas. Nu vet jag lite mer, tur du skrev om katterna så att jag kan upplysa min väninna om detta så de kan ta med allergi medicin. Vi brukar alltid handla i den lilla affären som ligger rakt över gatan till hard rock café (ja el där det tidigare låg eftersom det är nedlagt) Surt att höra att det verkar vara samma problem på Los Arcos som på Tamaragua med solsängarna.:( Det var därför vi bytte hotell i år pga för få solsängar som bokas upp tidigt på morgonen trots att de inte får det. Vi hade oturen med riktigt blåsigt väder sist vi var nere så ligga vid havet gick inte på tok för kallt och poolen fanns inga platser så vi fick sitta på balkongen ett x-antal dagar.:(
    När man blir tilldelad en bungalow vet du då om man kan ha turen att få en privat ägd eller förfogar Los Arcos över "egen" del av bungalows?? Men men det spelar nog egentligen ingen roll, bara den inte är för skruttig, för hemma är man ju bara när man ska vila:DÅter igen tacksam för svar :DKommer säkert på mer frågor så håll utkik efter mig[8D]Ha det gott och take care!!
     
  4. bella75

    bella75 Medlem

    Just det! Man kan maila dem om bungalows önskemål. Vet inte om det kommer att funka, men jag kan ju alltid pröva att maila dem med förfrågningar :) Annan och helt löjlig fråga men vet du vart pärmarna med info från resebolagen finns. Du vet jag är en sån där människa som måste ha kontroll ;) Min dotter har autism, så jag måste alltid veta hur landet ligger och följa inrutad plan,och jag vill ha allt klart för om något oförutsett händer så oj oj oj vilket jobb det blir med henne. Jag låter nog inte klok men fråga måste man ju :)
     
  5. bella75

    bella75 Medlem

    Annan fråga.. Finns det tvättsuga där? Har hört att det ska göra det, vore ju bra så man inte behöver packa med så mycket kläder utan kan tvätta om det skulle behövas.;)
     
  6. jennygotland

    jennygotland Medlem

    Hej igen!
    När vi var där så låg pärmarna i ett uterum där det även finns anslagstavlor med erbjudande av massage mm. Det finns även pocketböcker som man kan låna där. Det är nära receptionen också. Det fanns också en uttagsautomat inne i receptionen om du behöver ta ut kontanter. I receptionen kan du också köpa biljetter till tex Palmitos Park och dom hjälper dig att beställa taxi om du behöver det. Det finns tvättmaskin att få låna mot att du betalar en liten peng, vet dock inte hur mycket. Du kan prova att maila till dom, jag har provat en gång dock utan framgång! Annars ring till dom. Är duktiga på engelska.
    Hör av dig om du undrar över något mer om Los Arcos eller om området. Man lärde sig lite under dessa månader och under alla andra åren som vi varit där på semester.

    Jenny
     
  7. fbkmarie

    fbkmarie Medlem

    Hej Bella 75, vi brukade alltid bo på Los Arcos, tycker om stället jätte mycket, men tycker det börjar bli för dyrt, för dom har ju inte gjort något med bungalowsen sen vi började bo där år 2000, men vi skickade alltid fax till dom om önskningar med lägenheterna, och det funkade alltid, vi har/eller hade sedan tidigare, en karta över hur bungalowsen låg, så vi fick ju några favoriter, och det va aldrig några problem att boka dessa, men för säkerhets skull, så frågade vi om flera lägenheter samtidigt, ifall första valet ej skulle varit ledigt :)

    Hoppas ni får en trevlig vistelse:) ( men det får ni säkert, väldig bra personal =

    Marie:)
     
  8. bella75

    bella75 Medlem

    Tack för svaren alla ni fina :) Nu har jag fått lite mer kött på benen inför vår resa. Ser fram emot den så otroligt mycket, synd bara att ni alla inte kunde vara där så att vi kunde träffats och tjatat lite. Hade varit superkul.:D
    Sitter just nu och tittar ut över ett snålblåsigt vättervatten och drömmer mig bort till G.C.
    Varma hälsningar till er alla från Småland
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis