caliman?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av MKK, 6 maj 2014.

  1. MKK

    MKK Medlem

    Har tänkt åka till Puerto rico en vecka i början av juli men har nu läst om caliman som kan dra in över ön flera gånger om året. Någonstans läste jag att den kan vara mellan 3 - 7 dagar. Blir nu lite fundersam om vi vågar åka. Tänk om hela veckan skulle drabbas av denna hetta och vind. Ärt det någon som har erfarenheter av denna? Hur vanligt är det att den kommer så länge i början av juli? Finns det någon statistik man kan kolla på?

    MKK
     
  2. rogge11

    rogge11 Medlem

    Hej! Caliman kan slå till i stort sett när som helst under året själv har jag stött på caliman i både november och april så du kan nog lugnt boka din resa dit.Visst har du otur så kan den ju slå till då men risken är nog ganska liten.
     
  3. Rson

    Rson Medlem

    Du skall ha extrem otur om caliman "slår till" just den veckan du är i Puerto Rico. Att den skulle ligga kvar en hel vecka är ännu mer osannolikt. Det finns annat oväder som regn och blåst, som också kan dyka upp om man har otur. Trevlig resa!
     
  4. MKK

    MKK Medlem

    Ok. Kommer den över hela ön? När vi var på Teneriffa i nov ett år kom siroccovindarna på södra delen i två dagar. Men det var ju bara att åka norrut. Sen blev det ju bara 29 grader så års. Det är uppgifterna om att det kan bli 50 grader som man blir lite rädd för!

    Det jobbigaste är väl inte direkt att det är varmt tycker jag utan den "klibbiga" värmen. Man är ju hela tiden lite klibbigt svettig och svettas så fort man rör sig några meter.
     
  5. Artemis

    Artemis Medlem

    Hej
    Vi hade calima i juni 2010 och visst var det hett, ca 38 grader men det var ju bara att svalka sig i Atlanten. Sen kan det medföra mer eller mindre sand, just den gången var det inte så sandigt men jag har varit med om att himlen har varit alldeles gul av sand!
    Boka du, ni kommer att få det varmt och skönt![8D]
     
  6. anneghost

    anneghost Medlem

    Jag har varit med om 2 calimas, den första var i april mån och då var det upp mot 40 grader. Jag tyckte det var underbart skönt. Det blåste varma sköna vindar men inte så mycket sand. Det var sådan där skön torr värme och tidningar i sverige skrev om hettan. Den höll i sig nästan hela veckan och det var det bästa vädret jag har haft ;).

    Andra gången var för något år sedan i januari men då var det med ganska mycket sand i luften ,den var nästan gul men då blev det inte någon nämnvärd hetta, runt 24 grader på dan och svalt på kvällen.

    Annelie
     
  7. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Har inte upplevt en Calima tror jag? :D Det jag upplevt är att det blir disigt av något i luften (Sand?) Men det var ingen värmebölja då.
     
  8. Emtehed

    Emtehed Medlem

    Bumpen:
    Då har du upplevt någon det! Åtminstone nå´n lindrig variant

    JanE som konfronterats med några, även riktigt jobbiga!
    (minsta dottern har astma) :(
     
  9. xerxses

    xerxses Medlem

    Litet tips om att man tror blivit utsatt av Caliman..:)

    Symptom

    Du vaknar till med munnen full av grus och sand.[:0]

    Orsak

    Du har fallit framlänges..[8)]

    Åtgärd

    Res på dig och sök upp närmsta bar och skölj ur munnen.:)

    //Xerxses
     
  10. anneghost

    anneghost Medlem

    hahaha xerxses ;)
    du är rolig du.... ;)

    mitt stora bekymmer med calima som kommer med en massa sand är ju att kameran riskerar att bli förstörd...

    Annelie
     
  11. anneghost

    anneghost Medlem

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis