Bostadsbubbla eller....

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av silverladyn, 15 juli 2014.

  1. silverladyn

    silverladyn Medlem

    Måste kolla med er forumvänner som brukar privathyra ert boende om ni upptäckt samma sak som jag.


    Har haft förmånen att kunna hyra "mitt" vinterboende i Playa del Ingles de senaste 10-15 åren till en "normal" hyresnivå.

    Det har handlat om 350-500 euro/månad inkl el och vatten för boenden från studio med compact living till vanliga 2 r o k.

    Mitt dyraste var för 2 år sedan, en 3:a för 650 euro/månad inkl el och vatten.

    Alltid bra köksutrustning samt balkong och mycket strandnära lägen. Många gånger har jag haft lägenhet med havsutsikt.

    Nu inför vintersäsongen verkar det som de som har något att hyra ut har dubblat hyresnivån utan att ha renoverat eller tillfört något annat som höjer så att en fördubbling av hyran kan vara skälig.

    Jag som är ensamstående pensionär med enbart min modesta pension lär inte kunna "övervintra" på favoritön längre. En hyra på 1000 euro/månad slukar nästan hela min pension och som alla förstår blir det en ekvation som inte går ihop sig.

    Är det bara jag som tycker att hyresnivån på de enkla boendena blivit oskälig eller är det ett resultat av den ekonomiska situationen där.

    För min del känns det som lägenhetsinnehavarna verkar vilja roffa åt sig så mycket som möjligt genom att chockhöja hyrorna så att vi som brukar övervintra 4-6 månader inte har ekonomiska möjligheter till det längre.
     
  2. hunden

    hunden Medlem

    Hej Silverladyn!

    Måhända att de ökade pensionerna i Sverige bidrar till att hyresvärdarna ökar sina priser. Vi som sitter med gammaldags pensioner har snart inte möjlighet att åka nånstans.

    Lönerna har ju också ökat till ofattbara nivåer medan pensionerna bara minskar.

    Skada ---Vi har trivts bra på ÖN.

    slol
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis