En månad på GC, boende?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av ceciliab, 24 juni 2015.

  1. ceciliab

    ceciliab Medlem

    Hej! Jag är ny här på sidan och söker lite bra hjälp gällande boende, då jag aldrig varit på Gran Canaria innan. Jag, min sambo och vår bebis ska resa till GC en månad i januari 2016. Då är vår lilla tjej ca 10-11 månader gammal och jag räknar inte med att hon kommer gå ännu, så det blir mycket barnvagn och bärande. Jag har tänkt att vi ska bo på 1-2 ställen där vi ska hyra lägenhet. Vi kommer hyra bil så att vi kan utforska ön ordentligt. Men det är främst boendet jag klurar på just nu. Vi vill bo på sydliga solsidan, men inte på en allt för turistisk ort. Det är väl å andra sidan bara turistorter på solsidan... Ena byn som jag redan bestämt mig för är Puerto de mogan, här letar jag nu efter lägenhet med tillgång till uppvärmd pool. Om någon har koll på något bra boende så tar jag gärna emot tips. Mycket är redan uppbokat, så jag får se vart det blir. Men vart kan ni rekommendera som ort nr 2? Kommer bo där mellan 1-2 veckor. Vi söker ett lugnt och trevligt ställe, vid havet, ok att köra barnvagn (P. Rico går väl bort då?) och där det finns lagom utbud av restauranger etc. Men det får inte var för öde heller och inte bara en massa hotell på orten. Amadores verkar trevligt, men det verkar bara vara en massa hotell. Vi vill gärna ha lite trevliga caféer och restauranger att gå på. Jag har letat efter mycket info men kan inte bestämma mig flera vilken ort som jag vill åka till! Tar tacksamt emot tips och förslag! Tusen tack! :) / Cecilia
     
  2. Bumpen

    Bumpen Medlem

    Hej !

    Kolla upp Patavalaca och Arguineguin som har mer bofasta. Och har en härlig strandpromenad och har rätt mycket matställen mm.
    Men kolla även på San Agustin som är lugnt och skönt. Bra med matställen i köpcentrumet med bra priser. Sen är ni ju bara en ca 15-20 minuter promenad från Playa del ingles. Här finns det även en lång strandpromenad som går in till Playa del ingles. Men på halva vägen finns det en jätte trappa. SOm nog är jobbig med en barnvagn. Men man kan gå in höger före trappan. Och gå på baksidan som är mindre kuperad. Och ovanför Playa del ingles ligger San Fernando. Där har ni 4 stora mataffärer och några av dom har gratis hemkörning av varorna om ni handlar för en viss summa
     
    ceciliab gillar detta.
  3. Rson

    Rson Medlem

    Med tanke på att det inte får vara för "turistiskt" är nog Bumpens förslag vettiga, även om jag själv inte valt San Augustin. Puerto Mogan är väl å andra sidan på väg att bli "turistiskt"? Tyvärr tror jag att det kan bli svårt att hitta boende med pool utan backar både i Patalavaca och Arguineguin.
     
    ceciliab gillar detta.
  4. ceciliab

    ceciliab Medlem

    Tack så mycket för svaren, jag ska kolla upp dessa orter och boende lite mer noggrant nu. :)
     
  5. Emtehed

    Emtehed Medlem

    Ytterligare ett förslag är Los Caideros (ett område bakom Anfi del Mar, bladat privata bungalows o lägenheter)
    med två poolområden! Det består av 4 tvärgator, Calle Dali, Calle Goya, Calle Greco o Calle Picasso,
    sök på te.x "Calle Goya" på FB. Eller sök på nätet på "Los Caideros" bor många norrmän där men även många andra
    nationaliteter inkl. spanjorer/kanarier.

    JanE som hyrt bungalows där tre gånger o stortrivs i de vindlande "smala promenadgränderna"
    PS Många trappor till visa av husen!
     
  6. ceciliab

    ceciliab Medlem

    Det låter väldigt intressant Emtehed! Det ska jag definitivt kolla upp, hittade någon lägenhet i det området på airbnb eller homeaway. Tack för tipset!
     
  7. Rob

    Rob Medlem

    Jag gillar det nyrenoverade San Agustín....där är nu så fint med grönområden och fina promenadvägar.
     
  8. ceciliab

    ceciliab Medlem

    Ok, ska kika på det. Tack för info!
     
  9. Gumo

    Gumo Medlem

    Jag har bott på Calle Dali med barn o barnbarn och det fungerade bra. Barnen var ett resp tre år när vi var där första gången. Vi hyrde an en Norsk kvinna och det var hög standard på boendet. Kolla på nätet, det finns flera som hyr ut.
    Vi hade två barnvagnar och det fungerade bra. Det fanns en ramp, förbi andra boenden upp till "vårt hus", så att man slapp bära vagnen uppför den branta trappan. Däremot får man tänka till om man ger sig ut på promenad inom området, där det finns många trappor. De går dock att undvika.
    Vi var ofta nere på stranden vid Anfi och badade. Då tog vi hissen på Anfi så slapp vi en del av backarna. Vi gick strandpromenaden till Arguineguin ettt par ggr och det gick bra med barvagn. Fick göra ett kort lyft, vid ett ställe, när det var högvatten. Vi handlade matvaror i Patalavaca och Arguineguin och även här körde de hem varorna, om man handlade för en viss summa.
     
    Emtehed gillar detta.
  10. Emtehed

    Emtehed Medlem

    Gillar verkligen Los Caideros!!! Har bott där 3 gånger men det var för några år sedan nu.
    De senaste åren har vi bott i Doñana, Patalavaca.
     
  11. Micke67

    Micke67 Medlem

    Vi tänker boka lgh i Los Caideros. Där finns gemensam pool. Undrar om den är uppvärmd ?
     
  12. Gumo

    Gumo Medlem

    Det finns två pooler. Den stora, nära den lilla serveringen, är barnvänlig. Poolerna var inte uppvärmd när vi var där i nov -14.
    Vi trivdes alldeles utmärkt i området. Micke67, du kan väl höra av dig senare o berätta om ditt boende i Los Caideros.
     
  13. Micke67

    Micke67 Medlem

    Tack för svar , Gumo . Under jullov-nyår tänker vi åka bort. Barnen undrar om det är för kallt i pool. Kanske inte roligt för barnen ?
     
  14. Gumo

    Gumo Medlem

    Micke! Du får kolla med uthyraren. Poolen kanske är uppvärmd den tiden? Vi badar i havet när vi är där, i november, och det är ljuvligt.
    Ni har nära till Anfi beach och en härlig promenad till Arguineguin för bad där. Vill ni längre så går bussen alldeles nära. Vi har varit bekväma av oss och har hyrt bil.
     
  15. Emtehed

    Emtehed Medlem

    Micke67:
    Poolerna är nästan med säkerhet INTE uppvärmda. Om det är för kallt eller inte beror på hur "badkrukig" man är.
    Det är ju svala nätter "vintertid"! Men oftast varma dagar!
    Som jag nämt tidigare i tråden har vi bott i Los Caideros 3 gånger men i november o då var det helt badbart i poolen!
    Enklaste vägen till Anfi-stranden är om ni går till höger vid första vägen nedanför Los Caideros. Sedan första hissen ner till
    köpcentret o Plazan!
    Kom gärna med rapport hur ni trivdes!
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis