Har ni haft det bra?...

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av AnneliH, 20 april 2005.

  1. AnneliH

    AnneliH Medlem

    alla ni som kommit hem.[8D] Det skulle vara roligt att höra lite berättelser om ni hittade på, något kul som kan rekomenderas :) och om väder och vind. Vi var på ön över påskveckan och hade kanonbra väder, absålut inget att klaga över. Min son (16) som "ville bli brun" som vägrade smörja in sig, fick känna på solstrålarna. Upplysningsvis var han inte så glad utan tyckte att det var lika bra att åka hem andra dagen...;)
    Aqualand kan jag rekomendera som en utflykt.
    Grabbarna ville shoppa och trodde att de skulle hitta massor att spendera pengarna på, så de hade väl lite för höga förväntningar tror jag. Nu var vi ju inte i Las Palmas, kan tilläggas, det känns inte riktigt inspirerande att sitta på en buss i en timme för att shoppa när man är på solsemester, men det kanske kommer en regning dag då man får försig att åka dit, för dit ska vi igen, bara pengarna strömmar in.
    Ha en bra dag! :D

    Anneli
     
  2. Pellis

    Pellis Medlem

    Jaaa, vi hade det också toppen under påskveckan. Tillbringade 11 dagar med härligt väder. Besökte också Aqualand...en ny erfarenhet. Jag gillar ju inte alls såna rutchbanor men mina äldsta pojkar var lyriska. Lite dyrt bara, nästa gång blir det matsäck. Annars måste jag säga att vi tog det rätt lugnt. Tycker dagarna bara flyger iväg och att jag alltid säger att vi ska göra en massa bilutflykter men i slutändan så är det så skönt att bara "vara". Solen var stark...jättestark! Nu åker jag kanske snart ner igen på en sista minuten innan den 29/6 när hela familjen åker ner och tillbringar 3 semesterveckor därnere. Sommaren är underbar på Gran Canaria!
    Tyvärr tycker jag att vi inte fick någon god mat när vi var ute och åt på vissa restauranger, usch då känns det som man slänger pengar i sjön. Denna gång hade vi otur! Hej så länge
     
  3. swimmer

    swimmer Medlem

    Till Pellis har jag en fråga: vad var det för restauranger där du inte var nöjd med maten??
    Själv har jag mina favoritställen, som tex. Rimini, El Gaucho, Toro Negro, Cafe Ciao Ciao Meloneras osv. där jag brukar bli jättenöjd med maten.

    swimmer
     
  4. Pellis

    Pellis Medlem

    Ja, alltså jag skäms nästan och säga att jag har varit där och ätit MEN vad gör man inte för barnens skull. Vi var två familjer med sammanlagt sex barn som åt på Loopys - ja, samma visa som förra gången man blir helstressad bara av att gå över tröskeln och maten smakade bläää. Sen ville barnen även gå och äta på en restaurang högst upp i Köpcentret i San Agustin, Panoramarestaurangen heter det tror jag. Usch...men det var ju nära till spelhallarna.
    Nä, den godaste maten blev det på Grill Paco och sen vår "egna" kvarterskrog Nitos. Jo, sen ett annnat ställe där den smörstekta sjötungan var underbar - Anitas och Pepes bodega. Första gången jag var där, har annars hört både si och så om det stället.
    Vilket lotteri...b
    Bästa maten äter vi hemma, när vi köper råvarorna i någon rolig kött/fiskaffär och grönsaker/potatis på marknaden. Jag ska anteckna dina restauranger och prova någon i sommar! Tack för tipsen
     
  5. Bettyford

    Bettyford Medlem

    Kom hem igår efter en vecka på härliga Gran Canaria.. tyvärr inte sol hela tiden som man alltid hoppas, och ganska kyligt om kvällarna men över lag superskönt och mycket stark sol när den var framme! Till alla er som inte hyrt bil och kört upp i bergen, gör det! Det är det vackraste Gran Canaria har att bjuda.. försök att åka tidigt på morgonen för att slippa så mycket trafik, kör vägen mot fataga och så mot san bartolome, åk till den lilla byn santa lucia och stanna till, kör sedan vidare uppåt, ät på ngn restaurang eller ha picknick där utsikten är som finast. Inget för den höjdrädde men som sagt, oerhört vackert.. kör sedan neråt och följ vägarna mot las palmas för att avsluta med bad på las canteras, shopping på las Arenas eller en kaffe i catalinaparken.. Kanske ingen utflykt för er med barn men annars - helt UNDERBART!
    Och angående restauranger, ni som inte smakat bra mat därnere, testa argentinska restaurangen El Criollo på Avenida de Italia 30 i Playa del ingles, jag lovar er - ni kommer inte bli besvikna oavsett om ni älskar kött, kyckling eller fisk.. kanske lite dyrare men långt mycket bättre än alla turistfällor. Ett tips, prova ngn av de grillade korvarna till förrätt, går inte att ogilla!!!!
    Hoppas ngn har nytta av dessa tips och alla som åker - ha en underbar semester!!
     
  6. Bettyford

    Bettyford Medlem

    Kom just på att det var ju du, AnneliH, som gav mig adressen till El Criollo och måste bara säga TACK.. mm.. saknar det redan :)
     
  7. AnneliH

    AnneliH Medlem

    Vad roligt att ni gillade restaurangen!:D
    Nästa gång kan ni testa Casa Luis på samma gata,
    kanske inte lika suverän, men näst intill.
    Jag håller med om att den turen uppe i bergen är helt
    outstanding om man får säga....;) otroligt vackara vyer!
    Man förundras över allt man ser där uppe. Man kan säga att
    kartan inte är i överenstämmande med verkligheten, d v s
    att vägen ser mycket rakare ut på kartan, fort går det inte, om jag inte mins fel får räkna med att köra i 40 eller nå´t.
    Det var verkligen trevligt att höra att ni haft en bra semester!
    Ja, vi längtar redan tillbaka!
    Ha en bra dag!





    Anneli
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis