Bankomat???

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Kallinge, 18 juli 2011.

 1. Kallinge

  Kallinge Medlem

  Hej vi ska ner till Kanarieöarna och Gran Canaria.

  Jag undrar var man tar bäst ut pengar på resan för jag har hört att vissa banker tar en avgift när man använder en bankomat utomlands, och det är olika avgifter på olika banker och bankkort?

  Eller är det bättre att växla till sig Euro på något växlingskontor redan innan vi lämnar Sverige?
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Skaffa ett ICA bankkort om du hinner innan, dom tar inga avgifter, fria uttag i bankomater utomlands och du slipper valutapåslagen när du handlar i butiker.

  Gå in på www.icabanken.se och läs vidare.

  Även om de andra bankerna hävdar att det inte kostar att använda korten när du handlar så är det alltid ändå ett valutapåslag när du kommer hem och får utdraget i handen
   
 3. silverladyn

  silverladyn Medlem

  Att få tag på kontanter har jag aldrig upplevt som något problem på Kanarieöarna

  Själv använder jag mig av mitt bankkort, från Swedbank med Visa, i vanliga bankomater. Det är lätt att ta ut pengar när man vill och det finns gott om bankomater.

  Det är, precis som hemma, ett tak på hur mycket du får ta ut per gång i automaten. Har för mig att några hundra euro är max vid samma tillfället, vet inte om det skulle gå att t.ex ta ut två gånger 300€ vid samma automat och tillfälle.

  Jag har aldrig betalat för mina uttag och jag tror att de flesta banker har samma policy när det gäller eurouttag oavsett var man gör dem. Ofta är det fria uttag av euro inom EU inklusive Kanarieöarna. Kolla gärna med din bank om vilka villkor de har.
   
 4. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Helt rätt som Pellis säger.

  När man tar ut pengar med visakort eller många andra kreditkort på Kanarieöarna tar dom inte ut någon fastavgift.

  Utan dom tar ut en växlingsavgift. Och det spelar ingenroll om du tar ut 50 eller 5000 euro per gång. För dom tar en fast procent på ditt uttag.

  Men när jag räknat med den avgiften så har jag ändå fått bättre kurs än om jag växlat svenska kronor i kontanter på hemmaplan eller där nere.

  Med ICA-kortet har du ingen avgift alls. Men den lokala bankomaten KAN ta ut samma avgift som med dom andra korten så tänk på det!
   
 5. Rson

  Rson Medlem

 6. tjollan

  tjollan Medlem

  Bra sida men med bara 1,5 % pålägg av Swedbank så kan jag leva med kostnaden.
   
 7. Jens Claesson

  Jens Claesson Medlem

  Med ICA-banken går det att växla pengar online innan resan https://www.icabanken.se/digitala-tjanster/resevaluta/

  Rätt bekvämt att växla direkt på Internet. Så man får bästa växelkurs och inget kreditkort behövs. Inga tilläggsavgifter.

  De kör med konceptet typ "köp här, hämta där", så valutan (EURO för Kanarieöarna) köps vid datorn eller mobilen och sen kan du hämta ut pengarna hos närmaste postombud (och vissa ICA-butiker) inom tre bankdagar.
   
 8. elsueco

  elsueco Medlem

  Låter spännande, men hur fungerar det?

  Toppen med den bästa växelkursen, inga dolda avgifter. Kan förstå att jag för över pengar, t.ex. Svenska kronor till dem och sedan hämtar jag ut den lokala valutan i närmaste butiken?
   
 9. Jens Claesson

  Jens Claesson Medlem

  Du betalar med ditt vanliga kontokort när du hämtar ut Euro (eller den valuta du beställt växling till) hos postombudet eller i butiken. Det är supersmidigt!
   
 10. Lasse

  Lasse Medlem

  Att det inte skulle kosta nånting alls är jag skeptisk till,nånstans måste väl någon tjäna pengar på oss som växlar?
   
 11. Jens Claesson

  Jens Claesson Medlem

  Det sker ju ingen hantering av fysiska kontanter annat än i befintliga ICAbutiker och postombud, så omkostnaderna hålls låga. Såklart finns det en marginal, men den kan nog hållas låg då det mesta är automatiserat.
   
 12. elsueco

  elsueco Medlem

  Intressant. Nu förstår jag tekniken bakom och den verkar smart och kostnadseffektiv, eftersom man helt slipper mycket av kontanthanteringen och mycket av personalkostnaderna som t.ex. Forex säkert har.

  Fungerar det och gör det valutahanteringen billigare för våra Gran Canaria besökare, så välkomnar åtminstone jag sådana tjänster.

  Växlingmarginalerna hos växlingskontoren är osunt stora, bättre att använda sitt bankkort för ta ut Euros, men det här är kanske ännu billigare.
   
 13. Rob

  Rob Medlem

  Jens.

  Jag vill testa detta snarast.

  Hur går jag till väga rent praktiskt?
   
 14. Jens Claesson

  Jens Claesson Medlem

 15. Nja,ett Ica Bank kort kostar 25kr/månaden .. 2022.10.17
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis