Bilburen turist

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Inga, 2 mars 2010.

 1. Inga

  Inga Medlem

  Hej igen! Jag har, genom god hjälp här i forumet, bokat bil för våra 10 dagar i Puerto Rico. Nu behöver jag hjälp med lite tips på trevliga ställen att besöka på ön. Även genuina små restauranger att besöka till lunch kanske. Eftersom vi ska ha med vårt barnbarn 5 år så skulle det vara roligt att besöka andra stränder på ön än de runt Puerto Rico...
  Har ni någon bra Supermercado att rekommendera dit vi kan svänga in och göra inköp på vägen från flygplatsen till Puerto Rico?
  Nu är det bara 4 dagar kvar [8D]

  Inga
   
 2. anneghost

  anneghost Medlem

  Supermercado... då är det San Fernando som gäller.. det finns flera att välja på där.

  Playa Amadoras är fin, kanske inte så rolig för barn att gräva i sanden för den sanden är inte bra grävsand. Anfi mar är en annan strand som jag gillar :) Playa Ingles och Maspalomas är också härliga stränder och jag tror nog att ditt barnbarn kommer gilla Maspalomasöknen :)

  Om ditt barn gillar att bada så är nog Anfi bra och även Puerto Rico stranden eftersom de riktigt stora vågorna kommer inte in.

  Puerto Mogan är ett fint utflyktsställe, där finns en fin strand också. Dit åker ni bil eller båt. Kan kanske vara spännande för barnbarnet att åka båt också. (nu tjatar jag om denna båt igen, har skrivit om den i ett annat inlägg "ler")

  Åka upp i bergen är härligt, tror att erat barnbarn gillar det, det gör min 6-åring.

  Det finns massor att se, bara man tar det lugnt och lyssnar på barnet så kommer ni få det toppen :)

  Las Palmas är underbart att besöka, de har ju en härlig strand. Och man kan ta en rundtur med buss som har öppet tak runt staden. Finns fina stora shoppingcentra där också med leksaksaffärer om det blir tråkigt väder :) Kan vara lite krångligt att parkera men när jag var där så parkerade vi i El muelles parkeringsgarage och där var de tre första timmarna gratis så vi betalade totalt ca 20 kr för nästan hela dagen...

  Annelie
   
 3. farkost

  farkost Medlem

  Vi brukar ALLTID stanna till vid Atlantico, Vecindario när vi anlänt till GC. Där finns ett stort Carrefor som har ALLT o lite till. Mycket billigare än småbutikerna vid turistorterna. Dessutom mycket att välja på. Fryskassar finns att köpa så inte maten förstörs på vägen "hem".

  solis
   
 4. anneghost

  anneghost Medlem

  farkost, det har jag inte testat...Tycker du bättre om det än de i San Fernando? Kanske är lättare att komma åt i Atlantico, det är lite trångt i San Fernando om man kommer när alla kommer hem från sina arbeten... Satt i köer där nu när vi var ned....:)

  Annelie
   
 5. farkost

  farkost Medlem

  För oss som bor i San Agustin är det perfekt. San Fernando har visseligen också en del bra Superm. men inget som "Carre" tycker vi. Testa nästa gång. Sen finns ju AlCampo, en bit längre än flygplatsen, där kan man också bunkra BILLIGT. På nyårsafton sålde dom tex levande hummer för 7,90 euro/st.

  solis
   
 6. anneghost

  anneghost Medlem

  Al Campo har jag varit i och det gillade jag, visserligen handlade vi inte mat då utan var bara runt och tittade, men ska nog testa den igen och även Antlantico. :) Funderar att nästa gång jag åker ned och om jag åker med någon som har körkort ska vi ta bil från flygplatsen och skippa transfern. Det var helt underbart att ha tillgång till bil hela tiden man var där nere nu när jag åkte ned i januari.  Annelie
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis