En reserapport!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av fredalf, 6 februari 2008.

 1. fredalf

  fredalf Medlem

  Vi kom hem igår kväll efter en härlig vecka på GC, så jag tänkte skriva ner en liten reserapport.

  Åkte sterling ner med frugan, barnen + frugans syrra.
  Helt ok att flyga med sterling. Ungarna (3 & 5) hade varsin Mp3 fulladdad med sagor och musik.

  Hämtade ut hyrbilen hos autoriesen på flygplatsen. (en Seat cordoba för 135/vecka)Och vilken laståsna!

  Styrde kosan mot Marbella golf i PDI, med uppbunkring på carefour på vägen.

  Vi fick en sliten bungalow rätt så avsides från resten av området, men köper man budget så får man budget.

  Vädret i PDI var rätt så blåsigt och molnigt så vi åkte till Amadores och badade 4 dagar, Anfi 1 dag och var nere i Maspalomas 1 dag. Måste säga att Amadores var riktigt fint. Alltid sol och varmt medans det var blåsigt i PDI & San Agustin.
  han även med en sväng bort till Puerto Mogan, vilket var mysigt. Synd bara att det var strömavbrott när vi skulle käka så att alla resturangerna låg nere :-(.

  Det var nästan 15 år sedan jag var nere på GC senast (när jag var barn) och jag tyckte det börjar bli rätt så slitet på sina håll. Min Mamma hyr lgh i San Agustin längst bort på klipporna vid havet, och det är en hel del tomma spökkåkar där. För att inte tala om blåsigt!

  Rätt så tråkiga menyer på resturangerna, men vi hittade några guldkorn i san Fernando. La Andalusia (tapas med vitlök, vitlök & viltlök...)& La Casa Vieja med bra kött!

  Fick även en barnfri utekväll, så vi tänkte köra racet nere vid kasbah men man blir så trött på alla dessa inkastare. Trevligare vid Yumbo då. Det är väl så att Gay folket vet hur man festar bäst.

  På det stora hela en riktigt skön semester med familjen, men utan bilen hade det varit rätt så misslyckat enligt våra ögon sett.
  Även min Mamma som hyr där nere nu håller på att se bort mot Arguniguin hålet till efter boende att hyra på långtid eller köpa i frasmtiden. Nån som har något tips?
   
 2. Ingela

  Ingela Medlem

  Hej Fredalf och tack för din reseberättelse[8D] alltid lika kul att läsa dem;);)

  //Ingela
   
 3. tjollan

  tjollan Medlem

  Kul med raport och jo tyvärr så är det mera "spöklikt" för varje år som går.
   
 4. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Tack för att du delar med dig...trevligt med reserapporter...
  ska lägga La Andalusia i noteringsboken...vi kanske hittar dit:D

  AnneliH som längtar till solen
   
 5. fredalf

  fredalf Medlem

  En liten rättelse bara. Kom på att resturangen heter Al Andalucia.

  Ett tips också är att boka hyrbilen via nätet, istället för på plats. Bra mycket mer prisvärt. https://kanarieoarna.nu/hyrbil/

  Ett tips också är att se upp för P vakterna i Mogan. De är riktigt snabba med sina böter. Bra dock att man kan betala böterna direkt i P-automaten.

  Sedan måste jag också säga att det var dåligt med lekplatser för barnen. När vi var på Mallis i sommras fanns det bra lekplatser nästan överallt.

  En annan tråkig grej var de äldre kanarier vi träffade som nu var utan jobb. Många hade varit med på 70 & 80 talet när det var riktigt högtryck på GC, och många hade till och med varit i Sverige för att söka lyckan, men nu för tiden när så många hyr eller köper lgh eller hus privat där nere och lever som hemma(lagar mat osv)så är de utan jobb.
   
 6. wesse

  wesse Medlem

  Hej fredalf!

  Den där resturangen Al Andalucia, skulle du kunna beskriva var den ligger i San Frenando.[:p]

  wesse som längtar till väärmen
   
 7. fredalf

  fredalf Medlem

  Wesse>
  Självklart!

  Al Andalucia ligger precis i början an San Fernando. När man gått/åkt igenom stora rondellen in i San Fernando, tar man höger direkt och så ligger Al Andalucia där ca. 100 m fram på vänster sida.

  Den ligger parallelt med GC 500, och man kan se den på höger sida från GC 500 om man kommer från San Agustin hållet.

  Många kanarier där. Vi såg blandannat vå receptionist komma in och ta sig en öl efter jobbet där ;)
   
 8. wesse

  wesse Medlem

  Tackar och bugar för en sån bra beskrivning, klockren:)

  wesse som längtar till väärmen[8D]
   
 9. hallonback

  hallonback Medlem

  Vi hyrde bilen (samma märke) på samma ställe för samma pris och jag kan också intyga att det var behändigt med tanke på barnen,vi åkte ingen buss eller taxi under hela semestern, ett tips för dom som åker med hyrbil till Mogan för att bada är att det finns en parkerinskällare strax bakom restaurangerna som ligger vid stranden.Det finns som bekannt väldigt dåligt med parkeringplatser invid vägarna och oftast är dom upptagna.

  Mats
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis